Dzūkų žinios

Iš Kultūros rėmimo fondo programos Lazdijams – „zuikio ašaros“

Dalintis:
Lazdijų krašto muziejaus projektui „Kryždirbystės amato tradicija Lazdijų krašte“ iš fondo gauti 3 tūkst. eurų, o tos pačios įstaigos edukacinei programai „Vilnos pusny“ – 2 tūkst. eurų.

Nuolat viešojoje erdvėje virkaujant, kad regionų kultūrai labai trūksta pinigų, į pagalbą ateina Kultūros rėmimo fondas, siūlantis dalinį projektų finansavimą. Tačiau ne visi sugeba deramai pasinaudoti tokia galimybe. Gal pritrūksta noro ar fantazijos?
Neseniai buvo paskelbti Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamos programos „Tolygios kultūrinės raidos įgyvendinimas Alytaus apskrityje“ projektų konkurso rezultatai. Visiems projektams paskirstyta per 120 tūkst. eurų. Lazdijų rajonas šiame kontekste atrodo liūdnai – patvirtinti tik 5 projektai, o paskirta suma – tik 13,3 tūkst. eurų.
Daugiausia lėšų gavo Alytaus miestas – net 50, 7 tūkst. eurų, už šiuos pinigus bus finansuojami 8 projektai.
Druskininkų savivaldybė laimėjo net 11 projektų, kuriems finansuoti bus skirta 36,1 tūkst. eurų.
Lazdijus šioje srityje aplenkė ir Varėna, gavusi 22,2 tūkst. eurų, už kuriuos bus finansuojami 6 projektai.
Analizuojant pateiktų projektų tematiką, reikia pastebėti, jog profesionalios kūrybos skatinimui ir sklaidai nebuvo patvirtintas nė vienas Lazdijų projektas. Tai reiškia, kad Lazdijų kultūros politikai neturi ambicijų rajone plėtoti profesionalaus meno.
Lazdijų krašto muziejaus projektui „Kryždirbystės amato tradicija Lazdijų krašte“ iš fondo gauti 3 tūkst. eurų, o tos pačios įstaigos edukacinei programai „Vilnos pusny“ – 2 tūkst. eurų.
Lazdijų kultūros centras gavo po 3 tūkst. eurų dviem renginiams – respublikiniam liaudiško smuikavimo konkursui „Griežkit, skripkos“ ir liaudiško muzikavimo konkursiniam festivaliui „Muzikantų suspiescinis“.
Dar 2,3 tūkst. eurų buvo paskirta Lazdijų kultūros centro rengiamam festivaliui „Kino sakmės“.
Kas galėtų atsakyti, kodėl Lazdijai nesugebėjo pasinaudoti siūloma parama ir šiek tiek kilstelti renginių įvairovę į aukštesnį lygį?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: