Dzūkų žinios

Valstybės atkūrimo dieną – Laisvės angelai ir originali iniciatyva

Dalintis:

Praėjusį sekmadienį Lazdijuose, kaip ir visoje Lietuvoje, buvo paminėta Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Kaip jau įprasta, šventė prasidėjo Šv. Mišiomis Lazdijų Šv. Onos bažnyčioje, į kurią susirinko gausus būrys šventiškai nusiteikusių Lazdijų krašto žmonių.
Iš bažnyčios šventės dalyviai patraukė prie generolo Adolfo Ramanausko-Vanago paminklo ir Nepriklausomybės kovų savanoriams skirtų atminimo lentų, kur savivaldybės vadovai padėjo gėlių, o Nepriklausomybės aikštėje šventės proga aidėjo atminimo salvės.
Paskui Vasario 16-osios minėjimas persikėlė į Lazdijų kultūros centrą,. Ten buvo pristatyta šiai progai skirta programa „Su lietuviška laisvės dvasia“. Svarbiu šventės akcentu tapo Laisvės angelo statulėlių įteikimo ceremonija, kurios metu trims iškiliems Lazdijų krašto žmonėms buvo padėkota už jų nuoširdžius ir prasmingus darbus.
„Esame laisvi. Laisvi džiaugtis savo valstybingumu, tradicijomis ir kalba. Puoselėkime tai, ką paveldėjome, ir didžiuokimės tuo, ką turime. Su švente Jus visus“, – kalbėjo merė Ausma Miškinienė.
Laisvės angelo statulėlėmis, padėkos raštais ir piniginiais prizais savivaldybės merė A. Miškinienė apdovanojo Oną Urbonavičienę, Vytautą Valukonį ir Juozą Megelinską.
Šventiniame renginyje buvo paskelbta ir originali iniciatyva – Vienybės akcija, skirta Kovo 11-osios 30-mečiui paminėti. Šios akcijos metu per visas savivaldybės seniūnijas keliaus naminės duonos kepalas bei drobės ritinys, ant kurio savo delnų trispalvius atspaudus galės įspausti visi rajono gyventojai.
Šventės proga Lazdijų kultūros centre buvo rodomas praėjusią savaitę didžiuosiuose šalies kino teatruose pasirodęs dokumentinis filmas „Partizanas“, pasakojantis žinomo partizanų vado Juozo Paliūno-Ryto kovų istoriją.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: