Dzūkų žinios

Merė A. Miškinienė: „Hipodrome bus plėtojamas žirginis sportas“

Dalintis:
Lazdijų rajono savivaldybės hipodrome žirgų dar nematyti.

Jau praėjo ne vienas mėnuo, kai Lazdijų savivaldybė perėmė Lazdijų hipodromą iš jį valdžiusios viešosios įstaigos. Buvęs koncesininkas sugebėjo gauti 60 tūkst. eurų fondo paramą hipodromo tako remontui. Panašu, jog tie pinigai tiesiog „nuplauks“. Hipodromą perėmusi rajono valdžia kalbėjo, kad ten bus švenčiama Vasario 16-oji, tačiau taip neįvyko. Lazdijiečiai domisi, ką valdžia ketina daryti su hipodromu, ar numatytos investicijos į jo tolesnę veiklą.
Apie tai „Dzūkų žinios“ kalbasi su mere Ausma Miškiniene.

– Gerbiamoji mere, kodėl buvo priimtas sprendimas perimti savivaldybės žinion Lazdijų hipodromą?
– Koncesijos sutartis su VšĮ Lazdijų hipodromu buvo nutraukta, nes nuomininkas nevykdė sutartyje numatytų įsipareigojimų.

– Ar turite hipodromo atgaivinimo planą? Koks jis?
– Labai gaila, kad po ankstesnio hipodromo nuomininko veiklos hipodromą, kaip patys sakote, reikėjo gaivinti. Perėmus hipodromą vos po dviejų savaičių teritorija buvo pasikeitusi neatpažįstamai. Artimiausiame tarybos posėdyje bus svarstomi klausimai, susiję su hipodromu. Nuo tarybos narių sprendimų priklausys, kokia tolesnė veikla jame bus vykdoma.

– Viešumoje buvo pasirodžiusi informacija, jog Lazdijų hipodrome šių metų Vasario 16-ąją buvo suplanuotas renginys? Ar tai tiesa, ar optimistinis noras?
– Planuojant Jūsų minimą šventę svarstyti įvairūs variantai.

– Kokia šiuo metu yra hipodromo techninė būklė? Ar ten vykdoma kokia nors veikla?
– Atsakinėdama į ankstesnius klausimus jau paminėjau, kad buvęs hipodromo nuomininkas neprižiūrėjo teritorijos, pastatų ir nevykdė kitų sutarties sąlygų. Savivaldybei perdavus laikinai prižiūrėti hipodromą VšĮ Lazdijų sporto centrui situacija pasikeitė. Šiuo metu hipodromas pasirengęs priimti ir naują nuomininką, ir žirginio sporto trenerį, ir žirgus, ir pačius sportininkus.

– Ar galėsite pasinaudoti Lazdijų hipodromą valdžiusios viešosios įstaigos laimėta 60 tūkst. eurų parama hipodromo tako rekonstrukcijai?
– Visi investiciniai klausimai bus aptariami pasirašius sutartį su nuomininku, jei sutarties pasirašymui pritars savivaldybės tarybos nariai.

– Ar šių metų rajono biudžete numatyta lėšų hipodromo atgaivinimui?
– Atskira suma šiam objektui nėra numatyta. Bendra suma sporto programoms, įskaitant ir žirginiam sportui, yra numatyta, ji siekia 370 986,00 eurus.

– Kada galima tikėtis hipodromo atidarymo? Kokia veikla ten planuojama?
– Hipodromas nebuvo uždarytas, jame tiesiog buvęs nuomininkas nevykdė veiklos, nors buvo įsipareigojęs tai daryti. Savaime suprantama, hipodrome pagrindinė plėtojama veikla bus žirginis sportas.

– Dėkojame už atsakymus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: