Dzūkų žinios

Koronavirusas nesustabdė abiturientų šimtukų lietaus

Dalintis:
Gabrielė Ptakauskaitė: „Manau, po dešimties metų būsiu ten, kur turiu būti – Lietuvoje, ir norinti būti naudinga savo tėvynei.“

Kadangi šių metų abiturientų pasirengimas baigiamiesiems egzaminams buvo apsunkintas karantino, o su pedagogais teko bendrauti nuotoliniu būdu, daugelis buvo nusiteikę, kad baigiamųjų egzaminų rezultatai nebus blizgantys. Paradoksas, tačiau atsitiko priešingai – Lazdijų rajono abiturientai parodė puikius rezultatus ir padovanojo Lazdijams ir sau net dvylika šimtukų.

Sublizgėjo Lazdijų M. Gustaičio gimnazija
Jei lyginsime Lazdijų ir kaimyninio Alytaus rajono abiturientų valstybinių egzaminų rezultatus, tai Lazdijai – visa galva aukščiau, nes Alytaus rajono abiturientai savo kraštui padovanojo tik keturis šimtukus.
Daugiausia šimtukų buvo gauta už anglų kalbos žinias, taip pat aukščiausiais balais buvo įvertintos lazdijiečių lietuvių kalbos ir literatūros bei biologijos žinios.
Pačių geriausių rezultatų pasiekė Lazdijų M. Gustaičio gimnazijos abiturientai, jie gavo net 10 šimtukų, dar po vieną šimtuką gavo Seirijų A. Žmuidzinavičiaus gimnazijos ir Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos auklėtiniai.
Lazdijų M. Gustaičio gimnazijos direktorę pavaduojanti Edita Pavasarienė „Dzūkų žinioms“ sakė, kad dešimt aukščiausių įvertinimų gimnazijai yra labai geras laimėjimas.
„Kasmet turėdavome ne po vieną šimtukininką, bet dešimt šimtukų – vienas iš geriausių mūsų gimnazijos pasiekimų“, – sakė E. Pavasarienė.

Gyrė abiturientų atkaklumą
Ji pripažino, kad karantinas ir nuotolinis mokymasis tikrai kėlė nemažai problemų ir abiturientams, ir pedagogams, tačiau egzaminų rezultatai parodė, jog jaunimas labai stengėsi.
„Mūsų abiturientai parodė daug kantrybės ir užsispyrimo, jie kryptingai siekė savo tikslo, todėl ir rezultatai puikūs“, – džiaugėsi direktorės pavaduotoja.
Septynis šimtukus gimnazistai gavo už anglų kalbos žinias, du aukščiausi įvertinimai – už lietuvių kalbos ir literatūros, vienas – už biologijos žinias.
E. Pavasarienė taip pat pasidžiaugė, kad dvi gimnazijos auklėtinės gavo po du šimtukus: Gabrielė Ptakauskaitė – už anglų ir lietuvių kalbos ir literatūros žinias, o Diana Česnakevičiūtė – už anglų kalbos ir biologijos.
Praėjusį sekmadienį jau įvyko brandos atestatų įteikimo iškilmės. Lazdijų M. Gustaičio gimnazija šiemet atestatus įteikė 98 abiturientams.

Mato save Lietuvoje
Du šimtukus iš keturių laikytų egzaminų gavusi G. Ptakauskaitė teigė nesitikėjusi tokių gerų egzaminų rezultatų, todėl labai jais džiaugiasi.
„Anglų kalbos tokio rezulatato gal ir tikėjausi, tačiau šimtukas iš lietuvių kalbos – buvo maloni staigmena“, – sakė abiturientė.
Paklausta, ar karantinas ir nuotolinis mokymasis apsunkino pasirengimą egzaminams, Gabrielė patvirtino, kad prie nuotolinio mokymosi reikėjo įprasti.
„Kita vertus, juk baigiamiesiems egzaminams ruošiamės ne tik paskutinį pusmetį, bet kelerius metus, todėl karantinas neturėjo didesnės įtakos rezultatams. Aš visą laiką daug ir intensyviai mokiausi, stengiausi pasiekti gerų rezultatų, dabar matau, kad darbas nenuėjo veltui“, – sakė Gabrielė.
Ji džiaugėsi, kad jai ir jos gimnazijos draugams pavyko įrodyti, jog ir periferijos gimnazistai puikiai mokosi ir gali pasiekti aukščiausių rezultatų.
„Per karantiną buvo pradėję sklisti kalbos, neva dėl COVID-19 bus atsisakyta rengti valstybinių egzaminų sesiją. Tuomet kai kurie didžiųjų miestų abiturientai šaipėsi, jog kaimietukams toks variantas būtų labai priimtinas, nes jų žinių lygis yra žemas. O mes tas kalbas paneigėme savo šimtukais“, – kalbėjo Gabrielė.
Mergina šiuo metu atostogauja, tačiau galvoja apie būsimas studijas, kurias mato tik Lietuvos universitetuose.
„Visada galvojau, kad studijuosiu Lietuvoje, dabar renkuosi vieną iš dviejų specialybių – medicinos ir psichologijos“, – ateities planais dalijosi Gabrielė.
Paprašyta įsivaizduoti save po dešimties metų, mergina atsakė: „Manau, po dešimties metų būsiu ten, kur turiu būti – Lietuvoje, ir norinti būti naudinga savo tėvynei“, – sakė mergina.
Savivaldybė numatė premijas 100 balų už valstybinį brandos egzaminą gavusiems abiturientams – 1000 Eur už kiekvieną šimtu balų išlaikytą egzaminą. Taip pat numatytos premijos abiturientams, gavusiems brandos atestatą su pagyrimu – 1200 Eur.

Pačių geriausių rezultatų pasiekė Lazdijų M. Gustaičio gimnazijos abiturientai, jie gavo net 10 šimtukų, dar po vieną šimtuką gavo Seirijų A. Žmuidzinavičiaus gimnazijos ir Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos auklėtiniai.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: