Dzūkų žinios

Kapčiamiesčio bendruomenės šventę nutraukė tragiškas įvykis

Dalintis:

„Nei miestelio senbuviai, nei rajono kultūros darbuotojai neatsimena tokio baisaus įvykio, kad šventės metu, tiesiog scenoje, numirtų koncertinės programos dalyvė“, – apie praėjusį savaitgalį tragedija pasibaigusią kapčiamiestiečių šventę pasakojo bendruomenės pirmininkė Raminta Karauskienė.
Savaitgalį vykusioje šventėje, kuri buvo finansuota iš laimėto Žemės ūkio ministerijos konkurso lėšų, buvo susirinkę išeiviai iš šio rajono miestelio, atvyko Europos Parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė, kandidatai į Seimą. Tiesa, Lazdijų rajono savivaldybės atstovų šventės organizatoriai nesulaukė atvykstant.
R. Karauskienė pasakojo, kad šventės pradžia nežadėjo nieko bloga – buvo išklausyti svečių sveikinimai, vedėjas pristatė renginį, buvo sugiedotas Kapčiamiesčio himnas, pagrojo kaimo kapela.
„Paskui kartu su kapela į sceną užlipo dainuoti moterų ansamblis. Vos pradėjus dainą, viena moteris suklupo. Tada ir prasidėjo košmaras. Moterį ėmėsi gaivinti šventėje buvęs gydytojas, vėliau prie jo prisijungė vienas kandidatas į Seimo narius bei dvi ką tik medicinos mokslus baigusios merginos“, – pasakojo R. Karauskienė.
Raminta pati skubiai iškvietė greitąją medicinos pagalbą, tačiau jos teko ilgai laukti.
„Į greitukę paskambinome 15.58 val., o automobilis su medikais atvažiavo tik po 35 minučių. Atvykę medikai dar bandė 69-erių moterį gaivinti, tačiau nesėkmingai. Baisiausia tai, kad negyva moteris keturias valandas gulėjo ant scenos, kol apie 20 val. jos kūną išvežė“, – su siaubu pasakojo R. Karauskienė.
Nuo ko mirė moteris, pasakys specialistai, tačiau ją pažinoję žmonės kalbėjo, jog moteris sveikatos problemomis nesiskundė, buvo aktyvi meno kolektyvų narė.
„Kadangi pinigai šiam koncertui buvo skirti iš laimėto projekto lėšų, teks tą koncertą pakartoti kitą kartą. Nežinau, ar po tokio tragiško įvykio tas koncertas bus toks laukiamas ir linksmas“, – svarstė bendruomenės pirmininkė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: