Dzūkų žinios

Politinių oponentų nuodijimas – įprasta Rusijos spec. tarnybų praktika

Dalintis:
Adomo Žilinsko piešinys.

Rugpjūčio mėnuo buvo itin karštas politinių įvykių prasme į rytus nuo mūsų šalies. Po šio mėnesio 9 dieną įvykusio eilinio farso, pavadinto Baltarusijos prezidento rinkimais, į šios šalies miestų gatves ir aikštes išėjo šimtai tūkstančių žmonių, reikšdami aršų nepritarimą šalies valdžiai ir apsišaukėliui prezidentui A. Lukašenkai. Minsko diktatorius prieš beginklius ir taikius demonstrantus metė OMONą ir kitas jėgos struktūras, kurios sužvėrėję be jokio gailesčio ir pamindamos bet kokį žmoniškumą žudė, suiminėjo, kalino ir žalojo laisvės trokštančius baltarusius. Po kelių dienų kruvino susidorojimo smurtas kiek atslūgo, bet dabar matome vėl išaugusį Baltarusijos jėgos struktūrų aktyvumą, kuris pasižymi itin dideliu žiaurumu ir žvėriškumu: gatvėje mušami visi iš eilės, tempiami į mašinas ir išvežami į kalėjimus ir tardymo izoliatorius, o kaukėti, civiliais rūbais apsirengę žmonės prieš taikius demonstrantus rengia įvairias provokacijas. Ypač įstrigo šiurpus vaizdas, kai sugyvulėję A. Lukašenkos „gražuoliai“ guminėmis lazdomis išdaužė stiklines kavinės duris ir iš ten jėga tempė visus iš eilės. Kraupu ir gūdu darosi, kai tokie dalykai vyksta visai šalia Lietuvos, o Baltarusijos jėgos struktūros naudoja senus stalininius NKVD metodus.
Ne ką menkesnis nusikaltimas žmoniškumui buvo padarytas rugpjūčio mėnesį Rusijoje. Itin pavojingais gyvybei ir sveikatai nuodais buvo apnuodytas pagrindinis Kremliaus valdžios ir V. Putino kritikas ir disidentas A. Navalnas. Nors kiekvieną kartą atsitikus tokiam faktui stebiesi Rusijos spec. tarnybų, uoliai vykdančių V. Putino įsakymus, žiaurumu, bet kai gerai pagalvoji, supranti, kad politinių oponentų nuodijimas Rusijoje jau tapo įprasta praktika. Prisimename ne vieną tokį atvejį. Kai kuriems Kremliaus kritikams tai pasibaigdavo mirtimi, kiti, laimei, pasveikdavo.
Žinoma, kaip ir visuomet, Rusijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus, net ir esant patiems akivaizdžiausiems ir aiškiausiems įrodymams. Šį kartą apnuodytas A. Navalnas atsidūrė Omsko ligoninėje, o jos gydytojai visi kaip vienas juokino visą pasaulį sakydami visokias diagnozes ir net išsijuosdami gynė Rusijos valdžią. Tik kodėl taip ilgai jie neatidavė A. Navalno vokiečių medikams? Juk to itin ilgai ir griežtai reikalavo A. Navalno žmona. Atsakymas aiškus kaip dukart du: gydytojai valdžios įsakymu tempė laiką ir laukė, kol nuodai pasišalins iš organizmo, kad vėliau niekas neaptiktų jų pėdsakų.
Dėkui vokiečių medikams ir Dievui: šią savaitę A. Navalnas buvo pažadintas iš dirbtinės komos ir sėkmingai reagavo į aplinką. Vokiečių medikai nė kiek neabejodami pateikė aiškų atsakymą: A. Navalnas buvo apnuodytas itin pavojinga ir klastinga karinėje laboratorijoje sukurta ir visame pasaulyje uždrausta „Novičiok“ nuodų grupės medžiaga. Kas jau seniai buvo aišku visam normaliam ir laisvam pasauliui ir ką patvirtino itin kompetentingi vokiečių medikai, naudojantys pačią geriausią medicininę įrangą pasaulyje, vis dar neva neaišku Kremliui ir jo propagandistams. Tiksliau, jiems irgi jau seniai viskas aišku, bet jie apsimeta ir ciniškai bei pamindami bet kokį žmoniškumą meluoja visam pasauliui.
Pirmadienį per laisvą ir nepriklausomą Rusijos televizijos kanalą „Dožd“ teko matyti, ką apie A. Navalno atsigavimą po komos ir jo apnuodijimą pasakojo valstybiniai Rusijos kanalai. Nors prie Kremliaus melo ir žiaurumo esame seniai pripratę, bet tai, ką jie kalbėjo, privertė net išsižioti: jie teigė, kad A. Navalnas į Vokietiją buvo išvežtas visiškai sveikas, o „Novičioku“ buvo apnuodytas jau Vokietijoje… Reikia neturėti absoliučiai jokio padorumo ir žmoniškumo, kad taip kalbėtum. Eilinį kartą žiauriai ir žvėriškai į savo piliečio gyvybę pasikėsinęs Kremlius šaiposi iš viso pasaulio begėdiškai meluodamas jam į akis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: