Dzūkų žinios

Kapčiamiesčio seniūnijoje – paslaptingi šūviai

Dalintis:
Lietuvos—Baltarusijos pasienis. (Scanpix nuotr.)

Dėl sudėtingos politinės situacijos Baltarusijoje, kilusios po neteisėtų prezidento rinkimų, Lietuvos pasienyje su Baltarusija stebimas karinių dalinių judėjimas ir karinių pratybų veiksmai. Lazdijų rajono žmonės, gyvenantys netoli sienos su Baltarusija, girdi sunkiosios artilerijos salves, šaudymą iš automatinių ginklų. Tai kelia vietos gyventojų susirūpinimą.
„Dzūkų žinių“ redakcija sulaukė nerimą keliančio pranešimo iš vieno pasienio gyventojo (pavardė redakcijai žinoma). Jis pranešė, kad praėjusį trečiadienį, apie 7.20 val. ryto, Kapčiamiesčio seniūnijos Varviškės kaime išgirdo automato salvę. Jo teigimu, buvo paleista apie 10–15 automatinio ginklo šūvių.
„Kadangi gyvename apie 1 kilometrą nuo sienos, tai buvo sunku nustatyti, ar buvo šaudyta Lietuvos, ar Baltarusijos pusėje“, – pasakojo informaciją pateikęs gyventojas.
Jis teigė, jog šūviai nuteikė labai nemaloniai ir jis apie tai informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Kapčiamiesčio pasieniečius.
„Dzūkų žinios“ kreipėsi į Valstybės sienos apsaugos tarnybos Prevencijos skyriaus viršininką Giedrių Mišutį, prašydamos suteikti daugiau informacijos apie šį incidentą.
G. Mišutis teigė, jog Kapčiamiesčio pasienio užkarda tikrai sulaukė pranešimo apie šūvius Varviškės kaime, tačiau negali konkrečiai atsakyti, kas galėjo šaudyti.
„Mes neturime oficialios informacijos nei iš Baltarusijos, nei iš mūsų pasienio užkardos pusės apie šiuos šūvius. Tiesa, buvo vykdoma kontrabandininkų sulaikymo operacija, kurios metu buvo paleisti įspėjamieji šūviai, tačiau ji vyko ne trečiadienį, bet ketvirtadienį ir buvo šaudoma ne iš automatinio ginklo. Šiuo metu Baltarusijos pusėje vyksta įvairios karinės pratybos, kurių metu naudojami ginklai. Neatmestina, jog šie šūviai galėjo būti paleisti pratybų metu. Mes neturime tikslios informacijos apie tai, kas galėjo šaudyti “, – atsakė G. Mišutis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: