Dzūkų žinios

Aktuali informacija apie COVID-19 situaciją Lietuvoje ir Lazdijuose

Dalintis:

Nors Lazdijuose COVID-19 susirgimų skaičius laikomas vienu iš mažesnių Lietuvos kontekste, tačiau koronavirusas neleidžia atsipalaiduoti.
Lietuvoje iki vakar ryto per parą patvirtinti 1433 nauji COVID-19 ligos atvejai, iš viso liga nustatyta jau 28 262 asmenims. Tebeserga 21 339, o pasveikusiais laikomi 6 608 žmonės. 
Vakar Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad nuo koronaviruso mirė dar 14 pacientų, dėl kitų priežasčių – 80 užsikrėtusiųjų.
Iš viso koronaviruso aukomis Lietuvoje jau tapo 235 žmonės. Izoliacijoje šiuo metu yra 78 306 žmonės. Nuo birželio 1 d. Lietuvoje užfiksuoti 432 įvežtiniai atvejai.
Lazdijų rajone COVID-19 liga nustatyta net 17-ai gyventojų, 14 asmenų laikomi pasveikusiais.
Virtualiame COVID-19 žemėlapyje, kurį skelbia Sveikatos apsaugos ministerija, nurodyti duomenys apie ligos atvejus ne visuomet atspindi tikrąjį susirgimų dėl COVID-19 skaičių Lazdijų rajone. Taip yra todėl, kad žemėlapyje yra nurodyti ir kituose miestuose ar rajonuose gyvenančių, tačiau savo gyvenamąją vietą Lazdijų rajone deklaravusių asmenų duomenys.
Pagal šį žemėlapį, Lazdijų rajono savivaldybėje serga 24 asmenys. Sergamumo rodiklis – 130 atvejų 100 tūkst. gyventojų.
Jei palyginsime Lazdijų rodiklius su gretimų savivaldybių sergamumo rodikliais, tai situacija mūsų rajone yra viena iš geriausių.
Druskininkų savivaldybėje serga 38 asmenys, 198 atvejai 100 tūkst. gyventojų, Alytaus rajone – 88 susirgimai, 339 atvejai 100 tūkst. gyventojų, Marijampolės savivaldybėje serga 477 asmenys, 887 atvejai 100 tūkst. gyventojų. Alytaus mieste – 351 sergantysis, 703 atvejai 100 tūkst. gyventojų, Kalvarijos savivaldybėje serga 38 asmenys, 372 atvejai 100 tūkst. gyventojų.
Vakar vykusiame Vyriausybės posėdyje nuspręsta, kad vaikams, vyresniems nei 6 metai, ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo proceso metu nebūtų taikomas reikalavimas dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Tai reiškia, kad kaukes ugdymo įstaigose reikės dėvėti nuo 5 iki 12 klasės mokiniams.
Posėdyje nutarta, kad tais atvejais, kai atitinkamos darbo funkcijos atliekamos valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse, turi būti užtikrinamos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos (toliau – būtinosios sąlygos). Taip pat būtinosios sąlygos nustatomos ir aukšto meistriškumo sporto varžyboms, kai jos vyksta be žiūrovų.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: