Dzūkų žinios

Dėl vicemero be kaukės nuotraukos pradėta administracinė teisena

Dalintis:

Nors šalies valdžia ragina žmones laikytis karantino reikalavimų, tačiau nemažai žmonių tuos reikalavimus ignoruoja. Keista, bet tarp pažeidėjų yra ir savivaldybių merų, jų pavaduotojų, rajonų tarybų narių, Seimo narių, įstaigų vadovų.
Gali būti, jog prie pažeidėjų komandos prisidės ir Lazdijų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Audrius Klėjus, kuris šių metų sausio 13 dieną nusifotografavo pagrindinėje Lazdijų miesto aikštėje be apsauginės kaukės, nors dar praėjusį rudenį Vyriausybė nusprendė, jog Lietuvoje visiems būtina dėvėti apsaugines kaukes visose viešose vietose per visą karantino laikotarpį.
„Dzūkų žinios“, jausdamos pilietinę pareigą, sausio pabaigoje publikavo šią nuotrauką savaitraštyje, tikėdamosios, jog Lazdijų policija į ją atkreips dėmesį bei pasidomės, kodėl vicemeras pažeidinėja įstatymus.
Alytaus vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė informavo, jog A. Klėjaus atžvilgiu jau pradėta administracinė teisena dėl galimo karantino reikalavimų pažeidimo.
„Šiuo metu tikslinamos pažeidimo aplinkybės, o paskui bus priimtas sprendimas, ar A. Klėjui bus taikoma atsakomybė už pažeidimą“,– sakė policijos atstovė.
Paklausta, ar Alytaus apskrityje policija fiksavo daug karantino taisyklių pažeidimų, K. Janulevičienė teigė, jog per du mėnesius už karantino taisyklių pažeidimus nubausti 694 žmonės.
Lazdijuose tokių pažeidėjų apie 100, o Druskininkuose – apie 80. Daugiausia pažeidimų nustatyta Alytaus mieste ir rajone.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: