Dzūkų žinios

Lazdijai nusilenkė Lietuvos gimtadieniui ir savo krašto Laisvės angelams

Dalintis:
Vasario 16-osios vidurdienį negausiai į Nepriklausomybės aikštę susirinkę lazdijiečiai sugiedojo „Tautišką giesmę“, o svarbiausiu šventės akcentu tapo pavakarę prie Gediminaičių stulpų dekoracijos įvykę Laisvės angelų apdovanojimai iškiliausiems 2020-ųjų Lazdijų krašto žmonėms ir organizacijoms.

Nors karantinas dar nesibaigė ir žmonės negali laisvai ir atvirai bei plačiai švęsti švenčių, tačiau Vasario 16-oji neliko be Lazdijų krašto žmonių dėmesio, nes tai – viena iš svarbiausių datų mūsų tautos kalendoriuje. Praėjusį antradienį lazdijiečiai Nepriklausomybės aikštėje giedojo „Tautišką giesmę“, nusilenkė Laisvės angelo apdovanojimus pelniusiems mūsų krašto žmonėms.
Vasario 16-oji – nuostabi ir didi mūsų valstybės gimimo diena. Pasak filosofo, eseisto, visuomenės veikėjo Leonido Donskio, tai diena, kada antrąkart gimė Lietuva. Moderni Lietuva. Stebuklas, sukurtas idealizmo kupinų aušrininkų, varpininkų, užsienio universitetuose išmokslintų inteligentų, tikėjusių, kad tokia Lietuva turi ir gali būti. Ir tų nepaprastų kaimo žmonių, neturėjusių kada filosofuoti ir diskutuoti, bet drąsiai stojusių ginti mūsų žemės, gyvenimo ir valstybės. Tikrų patriotų, apie kuriuos šiandien galime pasakyti viena – be jų Lietuvos valstybės nebūtų buvę.
Vasario 16-oji šiemet buvo kitokia nei anksčiau. Nebuvo gatvėse šventiškai nusiteikusių žmonių, šventei skirtų koncertų. Apie tai, kad švenčiame vieną iš svarbiausių mūsų tautos kalendoriaus dienų, priminė trispalvėmis padabinti namai, languose sužydusios trispalvės gėlės ir Nepriklausomybės aikštėje iškilę originalūs Gediminaičių stulpai iš šieno rulonų. Ir, ko gero, šventinė nuotaika kiekvieno iš mūsų širdyse, kurios jokios koronos nesugebėjo įveikti.

Instaliacija „Vienybė težydi“ papuošė Lazdijų miesto aikštę.

Antradienio vidurdienį negausiai į Nepriklausomybės aikštę susirinkę lazdijiečiai sugiedojo „Tautišką giesmę“, o svarbiausiu šventės akcentu tapo pavakarę prie Gediminaičių stulpų dekoracijos įvykę Laisvės angelų apdovanojimai iškiliausiems 2020-ųjų Lazdijų krašto žmonėms ir organizacijoms.
Laisvės angelo apdovanojimai teikiami už reikšmingus nuopelnus Lazdijų kraštui ir valstybei.
Merė Ausma Miškinienė pasveikino Lazdijų krašto žmones su švente ir palinkėjo susitelkimo bei visokeriopos sėkmės bei, laikydamasi karantino reikalavimų, įteikė Laisvės angelų apdovanojimus dviem nusipelniusioms moterims ir visuomeninei organizacijai.
Šiemet Laisvės angelai įteikti medikei Onutei Vaišnorienei, kultūros darbuotojai Ingridai Malinauskienei bei Lazdijų rajono Sausio 13-osios Gynėjų draugijai.
Vakare Lazdijų Šv. Onos bažnyčioje Vasario 16-osios proga buvo aukojamos Šv. Mišios.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: