Dzūkų žinios

Lazdijų savivaldybės „strategija“: verslą išvarė, pastatus pardavė, į teismus įsivėlė

Dalintis:
Skaidrė iš aukciono. Vieno iš parduotų pastatų kaina išaugo net beveik dešimt kartų.

Nors Lazdijų rajono savivaldybė garsiai deklaruoja, jog skatina verslo kūrimąsi rajone, padeda jau veikiančiam verslui augti, tačiau realybėje yra kitaip. Vietoj to, kad lengvatinėmis sąlygomis išnuomotų verslui savivaldybės valdomas patalpas, o verslas kurtų Lazdijams ilgalaikę pridėtinę vertę, savivaldybė Dumblio kaime vienašališkai nutraukia su verslu patalpų nuomos sutartį ir patalpas parduoda aukcione. Gautus pinigus planuoja ne investuoti į esminius projektus, o tiesiog išmėtyti visur po truputį. Negana to, dėl galimai neteisėto sutarties nutraukimo sugeba įsivelti į teismų maratoną, kuris gali rimtai patuštinti rajono biudžetą.
Dumblyje patalpas nuomojusi užsienio kapitalo įmonė praėjusių metų pabaigoje iš Lazdijų rajono savivaldybės gavo pranešimą, jog vienašališkai nutraukiama patalpų nuomos sutartis ir verslas netrukus turės iš patalpų išsikraustyti. Kitų patalpų verslininkams nebuvo pasiūlyta.
Savivaldybės taryba pritarė, kad Dumblio kaime esantis savivaldybės turtas būtų parduotas aukcione. Buvo nustatyta pradinė parduodamų objektų kaina ir pakviesta dalyvauti aukcione. Redakcijos duomenimis, visai neseniai Dumblyje esančių objektų pardavimo aukcionai įvyko ir visi objektai buvo parduoti. Tačiau geriau apie aukcionus išgirsti iš pirmų lūpų.
Apie Dumblio kaime esančių objektų pardavimo aukciono rezultatus kalbamės su savivaldybės administracijos direktore Ilona Šaparauskiene.

– Savivaldybė buvo paskelbusi keleto objektų Dumblyje pardavimo aukcionus. Ar tiesa, kad aukcionai įvyko ir du objektai buvo parduoti?
– Savivaldybė buvo paskelbusi šių objektų aukcionus: pastato-sandėlio ir žemės sklypo, esančių Lazdijų r. sav., Lazdijų sen., Dumblio k., Ežerų g. 40, bei tarnybinių patalpų, administracinio pastato, administracinio pastato, garažo, kiemo statinių (kiemo aikštelės) ir žemės sklypo, esančių Lazdijų r. sav., Lazdijų sen., Dumblio k., Ežerų g. 44.
Aukcionai įvyko. Šiuo metu su aukciono laimėtojais Savivaldybės nekilnojamojo turto pirkimo ir pardavimo sutartys nesudarytos.

– Kiek dalyvių dalyvavo aukcione?
– Pastato-sandėlio ir žemės sklypo, esančių Lazdijų r. sav., Lazdijų sen., Dumblio k., Ežerų g. 40, aukcione dalyvavo 5 dalyviai. Tarnybinių patalpų, administracinio pastato, administracinio pastato, garažo, kiemo statinių (kiemo aikštelės) ir žemės sklypo, esančių Lazdijų r. sav., Lazdijų sen., Dumblio k., Ežerų g. 44, aukcione dalyvavo 2 dalyviai.

– Kaip pasikeitė pradinė parduodamų objektų kaina?
– Pradinė pastato-sandėlio ir žemės sklypo, esančių Lazdijų r. sav., Lazdijų sen., Dumblio k., Ežerų g. 40, pardavimo kaina – 13 639,00 Eur.
Pradinė tarnybinių patalpų, administracinio pastato, administracinio pastato, garažo, kiemo statinių (kiemo aikštelės) ir žemės sklypo, esančių Lazdijų r. sav., Lazdijų sen., Dumblio k., Ežerų g. 44, pardavimo kaina – 129 560,00 Eur.
(Aukciono metu pastato-sandėlio ir žemės sklypo kaina išaugo iki 125 tūkst. eurų, o tarnybinių patalpų ir administracinio pastato iki 155 tūkst. eurų, – red. past).

– Gal žinote, ką planuoja su nupirktais objektais daryti juos įsigiję pirkėjai?
– Nežinome.

– Ar buvo kokios nors sąlygos, kokią veiklą reiktų vykdyti šiuose objektuose? Ar nėra teisinių kliūčių objektų valdymo perėmimui?
– Nebuvo iškeltos jokios sąlygos veiklai vykdyti šiuose minėtuose objektuose. Tarnybinių patalpų, administracinio pastato, administracinio pastato, garažo, kiemo statinių (kiemo aikštelės) ir žemės sklypo, esančių Lazdijų r. sav., Lazdijų sen., Dumblio k., Ežerų g. 44, aukcionas įvyko 2021 m. kovo 1 d. Šiuo metu dėl paminėtų statinių vyksta teisminiai ginčai. Pastato-sandėlio ir žemės sklypo, esančių Lazdijų r. sav., Lazdijų sen., Dumblio k., Ežerų g. 40, aukcionas įvyko 2021 m. kovo 4 d.

– Kokiems tikslams savivaldybė planuoja panaudoti už objektus gautus pinigus?
– Gautos pajamos bus įskaitomos į Lazdijų rajono savivaldybės biudžeto pajamas ir bus naudojamos toms sritims, dėl kurių gyventojai į savivaldybę kreipiasi dažniausiai: kelių žvyravimui, asfaltavimui bei remontui, apšvietimui, vandentvarkos infrastruktūros gerinimui, daugiabučių namų automobilių stovėjimo aikštelėms ir įvažiavimams tvarkyti, sveikatos priežiūros paslaugų kokybės gerinimui, nedarbo problemų kompleksiniam sprendimui.

– Ar savivaldybė dar turi objektų, kuriuos planuoja parduoti aukcionuose?
– Savivaldybė į Viešame aukcione parduodamo Lazdijų rajono savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašą yra įtraukusi nereikalingą savivaldybės funkcijoms vykdyti nekilnojamąjį turtą. Šis sąrašas yra nuolat papildomas. Aukcionai skelbiami tada, kai parengiami visi teisės aktų nustatyta tvarka reikalingi dokumentai ir Lazdijų rajono savivaldybės taryba patvirtina viešame aukcione parduodamų nekilnojamųjų daiktų pardavimo kainas. Savivaldybės nekilnojamojo turto pardavimas vykdomas elektroninėmis priemonėmis internetinėje svetainėje www.evarzytines.lt.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: