Dzūkų žinios

Šioje situacijoje buvo pasielgta nežmoniškai

Dalintis:

Benius Rūtelionis,
rajono savivaldybės tarybos narys, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos
Lazdijų skyriaus pirmininkas

Noriu nusimesti akmenį nuo širdies ir visiems pasakyti, ką galvoju apie tarybos narės Janinos Ražukienės poelgį, kuris ne kartą jau buvo aprašytas ir iš visų pusių svarstytas.
Kur tai matyta, kad, jei žmonės šaukiasi mediko pagalbos, medikas pirmiausia klausia, kur ligonis priregistruotas? Turiu galvoje situaciją, kai D. Juškienė prašė J. Ražukienės padėti ir suleisti vaistus sunkiai sergančiam G. Juškiui. Man atrodo, jog visai nesvarbu, kur ligonis priregistruotas – Vilniuje, Kaune ar Lazdijuose, bet jis gyvena Veisiejuose. Jam buvo išrašyti vaistai, o J. Ražukienė nesutiko nueiti pas žmogų. Jei čia nenuėjo, tai gali ir kitur nenueiti. Apie šią situaciją man papasakojo Juškio našlė. Pasakojo, kad vaistai buvo išrašyti, bet Ražukienė neatėjo jų suleisti. Kol Juškienė surado draugę, galinčią suleisti vaistus, buvo jau vėlu, žmogus mirė. Gerai, kad bent žvakelę velioniui spėjo uždegti.
Rajono savivaldybės tarybos Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitetas svarstė šį J. Ražukienės poelgį. Ar galėjo ten būti sąžiningas ir objektyvus svarstymas? Juk ten vieni J. Ražukienės bendrapartiečiai – konservatoriai. Tiesa, yra viena „valstietė“, bet ji toje situacijoje neatstovavo tarybos pozicijai, bet buvo savo mamos, kuri susijusi su šia istorija, pusėje. Taip neturėtų būti. Tokiame svarbiame komitete turėtų būti atsovaujama visoms taryboje esančioms politinėms jėgoms. Kaip ir buvo galima tikėtis, komiteto nariai nusprendė, jog J. Ražukienė, nesuskubusi padėti mirštančiam žmogui, buvo teisi. Aš manau kitaip.
Tai, kad šioje situacijoje J. Ražukienė buvo neteisi, kalbu ne aš vienas, panašiai galvoja daugelis rajono gyventojų, kurie savo nuomonę pareiškė žiniasklaidoje organizuotoje apklausoje. Manau, jog, prieš priimant galutinius sprendimus, derėtų atsižvelgti ir į žmonių nuomonę.
J. Ražukienė vaidina reikšmingą – ir partizanų palaikais rūpinasi, ir man rekomenduoja pasirinkti tikrus draugus, tik nežinau, kas, anot jos, tie tikri draugai yra.
Būk, tu, toje taryboje, gauk tuos apdovanojimus, būk patriote, bet pirmiausia – būk žmogumi! Šioje situacijoje buvo pasielgta nežmoniškai. Žmonės kviečia į pagalbą, ar sunku ateiti? Juk ten nesudėtinga procedūra – sulašinti vaistus ligoniui, kuriuos paskyrė gydytojas. Jos elgesys prasilenkė su paprastu žmogiškumu, nekalbant apie mediko pareigą. Taip neturi būti!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: