Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Valstybės tarnyboje galima dirbti iki 65 metų, o sulaukus šio amžiaus, derėtų išeiti į užtarnautą poilsį. Daugelis tai supranta, tačiau ne visi. Štai viena darbuotoja, teikianti socialines paslaugas klientams, nesusipranta atlaisvinti darbo vietos, nes dirba pagal darbo sutartį. Nors klientai atviru tekstu skundžiasi, kad socialinei darbuotojai sudėtinga teikti jiems pagalbą, nes jai pačiai galimai reikia psichologinės ar kitokios pagalbos. Klientai vis dar kantriai laukia, kol socialinė darbuotoja pati susipras išeiti į užtarnautą poilsį, nes jų kantrybė irgi turi ribas. Kaip sakoma, susipratai ateit, susiprask ir išeit.

• Ankstyvą antradienio rytą Lazdijų teisme įvyko pirmasis teismo posėdis, kuriame buvo svarstoma besikuriančio baldų verslo išvijimo iš Dumblio problema. Įdomu tai, kad savivaldybei ir vėl atstovavo brangi advokatų kontora, ko gero, vienas toks posėdis savivaldybei kainavo nei daug, nei mažai – tris tūkstančius eurų. O kas bus, jei tokių posėdžių bus penki? Savivaldybės ambicijos Lazdijų krašto žmonėms kainuos per 15 000 euriukų. Žmonės kraipo galvas: tai kam tada savivaldybei juridinis skyrius? Kad teismo posėdį stebėtų iš šalies ir mokytųsi? Nepigios studijos…

• Daugelis vis dar atsimena prieš dvejus metus per praėjusius savivaldos rinkimus ant vieno iš daugiabučių sienos Vilniaus gatvėje kabojusį kandidato plakatą su reikšmingu užrašu „Manęs taip lengvai nenukabins“. Pasirodo, ne tik plakatą, bet ir jame pavaizduotą herojų nukabino. Taip gėdingai nukabino, kad net per visą Lietuvą nuskambėjo. Įdomus sutapimas, kad tas politikas vadovaujančiuose postuose sugeba išsilaikyti tik pusę kadencijos – kažkada jis po dvejų metų buvo „nukabintas“ iš administracijos direktoriaus pareigų, o dabar ir iš vicemero. O gal po dvejų metų jį „nukabins“ ir iš tarybos?

• Tuščia vieta ilgai nebūna, todėl atsilaisvinus savivaldybėje vicemero postui, kandidatų jam užimti tikrai bus. Sklinda įvairių kalbų, kad prie moteriško administracijos kolektyvo gali prisijungti konservatorė Jūratė. Dar kalbama, kad vicemero pareigos gali atitekti jau šiame poste patirties turinčiam Valdui Petrui. Kiti viešai kalba, kad prie komandos turėtų prisijungti politikos „mukranas“ Artūras, kuris merei padėtų geriau spręsti politikos galvosūkius.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: