Dzūkų žinios

Susikompromitavusio vicemero A. Klėjaus likimas bus sprendžiamas gegužės pabaigoje

Dalintis:
Artimiausio tarybos posėdžio, kuris numatytas gegužės pabaigoje, metu bus surengtas slaptas balsavimas, kuriame tarybos nariai turės nuspręsti, ar vicemerą atleisti iš pareigų. Beje, kaip teigė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė, A. Klėjui už kaukės nedėvėjimą buvo paskirta 250 Eur bauda.

Panašu, jog vicemeras Audrius Klėjus, nesugebantis savo poelgiais būti pavyzdžiu visiems Lazdijų krašto žmonėms, nuolat pažeidinėjantis Lietuvos Respublikos įstatymus, priėjo liepto galą. Savo poelgiais Lazdijų rajono prestižą žeminantis A. Klėjus, politikų ir visuomenės spaudžiamas, įteikė merei Ausmai Miškinienei atsistatydinimo prašymą, kuris bus svarstomas artimiausiame rajono tarybos posėdyje.

Pažeidimai prasidėjo iškart po išrinkimo

Merė A. Miškinienė „Dzūkų žinioms“ patvirtino, jog yra gavusi vicemero Audriaus Klėjaus prašymą atleisti jį iš pareigų. Merė teigė, jog šis klausimas bus įtrauktas į eilinio tarybos posėdžio, kuris numatytas gegužės pabaigoje, darbotvarkę. Bus surengtas slaptas balsavimas, kuriame tarybos nariai turės nuspręsti, ar vicemerą atleisti iš pareigų. Tam, kad vicemeras būtų atleistas iš pareigų, reikia tarybos daugumos balsų, šiuo atveju, už A. Klėjaus atleidimą turėtų balsuoti ne mažiau nei 13 Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narių.

Per dvejus metus, kai A. Klėjus dirbo vicemeru, ne vieną kartą buvo konstatuota, jog jis pažeidinėja įstatymus.

Nė dviejų mėnesių merės pavaduotoju neišdirbęs konservatorius Audrius Klėjus 2019 m. vasarą pakliuvo į rimtą skandalą. Paaiškėjo, jog dirbdamas vicemeru jis tuo pačiu metu dar dirbo ir Seimo narės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės padėjėju.

Įstatymas draudžia savivaldybių merams ir jų pavaduotojams gauti kitą darbo užmokestį nei atlyginimą už tiesiogines pareigas, išskyrus, jei kitos gaunamos pajamos yra už kūrybinę, mokslinę ar ekspertinę veiklą.

Po savivaldos tarybų rinkimų, kai buvo išrinktas Lazdijų rajono savivaldybės merės pavaduotoju, A. Klėjus privalėjo iškart išeiti iš darbo Seime, tačiau to nepadarė. Jis taip pat apie savo darbą Seimo narės padėjėju nepranešė ir Lazdijų rajono savivaldybės merei.

„Tyrimas pirmiausia nukreiptas Lazdijų sporto centro atžvilgiu, kur vyko šie sporto užsiėmimai. Jei būtų nustatyta, jog dėl šių užsiėmimų COVID-19 buvo užkrėsti kiti žmonės, gali būti pradėtas ir ikiteisminis tyrimas“, – sakė K. Janulevičienė.

Paskyrė baudą

2021 metų sausio 13 dieną, per karantiną, A. Klėjus fotografavosi Lazdijų centre, nedėvėdamas apsauginės kaukės, taip pažeisdamas karantino reikalavimus. Dėl šio poelgio policija pradėjo administracinės teisenos procesą.

Kaip teigė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė, A. Klėjui buvo paskirta bauda.

„Tyrimo metu viešai paskelbti faktai apie karantino taisyklių pažeidimą pasitvirtino. Kadangi tai buvo pirmasis administracinės teisės pažeidimas, A. Klėjui buvo skirta pusė minimalios baudos, 250 eurų“, – sakė K. Janulevičienė.

Nuskambėjo per visą Lietuvą

Naujausias faktas, kuris nuskambėjo per visą Lietuvą ir sukėlė daugelio Lietuvos žmonių pasipiktinimą, tai vicemero A. Klėjaus lankymasis sporto klube per karantino laikotarpį. Tai yra draudžiama ir baudžiama. Dėl neatsakingo A. Klėjaus elgesio, kai jis po kontakto su COVID-19 užsikrėtusiais asmenimis lankėsi komandiruotėje Vilniuje ir Lazdijų rajono savivaldybėje, buvo sukeltas pavojus aplinkinių sveikatai, o dėl priverstinės dezinfekcijos savivaldybės darbas vieną dieną – paralyžiuotas.

Už savo pavaduotojo gėdingą poelgį buvo priversta atsiprašyti merė Ausma Miškinienė.

Kaip teigė policijos atstovė K. Janulevičienė, dėl šio įvykio Lazdijų policija vykdo aplinkybių tikslinimą.

„Tyrimas pirmiausia nukreiptas Lazdijų sporto centro atžvilgiu, kur vyko šie sporto užsiėmimai. Jei būtų nustatyta, jog dėl šių užsiėmimų COVID-19 buvo užkrėsti kiti žmonės, gali būti pradėtas ir ikiteisminis tyrimas“, – sakė K. Janulevičienė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: