Dzūkų žinios

Ir Alytaus gyventojai turės oficialią augintinių laidojimo vietą

Dalintis:

Rita Krušinskaitė

(15min.lt nuotr.)

Alytaus naminių gyvūnų augintojai sulaukė geros žinios – Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai priėmė sprendimą steigti gyvūnų kapines.

Atsižvelgus į visus reikalavimus, būtinus gyvūnų kapinių steigimui, kapines numatyta steigti Alytaus rajone, netoli Užupių kapinių esančiame miesto savivaldybės panaudos teise valdomame žemės sklype, kurio adresas – Nemunaičio seniūnija, Balninkų kaimas, Miškininkų g. 63A. 

Tiesa, kol gyvūnų kapinės pradės veikti, reikės dar šiek tiek palaukti, nes šiam tikslui skirta teritorija šiuo metu nesutvarkyta. Pirmiausia bus skirta lėšų teritorijos sutvarkymui, tada ji bus sutvarkyta ir tik tada bus galima naudoti pagal paskirtį.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės nuomone, gyvūnų kapinės bus atidarytos tik rudenį, tai lemia keli faktoriai.

„Birželio mėnesį bus kreipiamasi į tarybą, kad būtų skirta lėšų teritorijos sutvarkymui. Birželį todėl, kad būtent šį mėnesį taryba pirmą kartą perskirstys biudžetą. Tačiau ir gavę lėšų, ne iš karto galėsime imtis darbų. Intensyviausiu laukinių paukščių veisimosi periodu, nuo kovo 15-osios iki rugpjūčio 1-osios, genėti ir kirsti medžius draudžiama“, – aiškino P. Raškauskienė.

Gyvūnų kapinių taisyklėse numatyta, kad kapinėse bus galima laidoti visus gyvūnus, kurie auginami namuose.

Šių metų pradžioje idėją steigti gyvūnų kapines pasiūlė Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Valerijus Vencius.

Anot politiko, mintys turėti oficialią naminių gyvūnų laidojimo vietą tarp alytiškių sklandė jau seniai, o jis pats su šiuo klausimu tiesiogiai susidūrė, kai su savo augintiniu lankėsi veterinarijos klinikoje. Žmonės, į ją atvežę savo augintinius, svarstė, ką daryti su į amžinybę iškeliavusiais gyvūnais, kurie daugeliui ilgus metus buvo tapę šeimos nariais.

Ilgai nelaukdamas, V. Vencius Alytaus miesto savivaldybės administracijai įteikė prašymą organizuoti gyvūnų kapinių steigimą Alytaus mieste, nustatant laidojimo jose tvarką. Prašymas buvo apsvarstytas tarybos komitetuose, į jį buvo įsiklausyta, ir alytiškiai galės oriai laidoti savo mylimus augintinius.

Anot asociacijos „Keturkojo viltis“ pirmininko Eimanto Kalėdos, Dzūkijos krašte tai būtų pirmosios oficialios gyvūnų kapinės.

Vilniaus, Kauno, Kauno rajono, Klaipėdos, Panevėžio ir Jonavos gyventojai jau senokai turi oficialiai įteisintas savo augintinių amžinojo poilsio vietas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: