Dzūkų žinios

Rekordinis lazerių spalvų šou, koncertas ant vandens ir kiti vasaros atradimai Druskininkuose

Dalintis:

Artėja paskutinis gegužės savaitgalis, kurio metu jau per 20 metų Druskininkų kurortas tradiciškai skelbia oficialų kurorto at(s)idarymą KURORT IN 2021. Šis Druskininkams svarbus įvykis jau antrą kartą vyks pandemijos metu.

Druskininkai pasiilgo svečių, bet duris atveria neskubėdami

„Užsitęsęs karantinas ilgam pristabdė visas kurorto veiklas, tiesą sakant, graudu buvo žiūrėti į ištuštėjusias miesto erdves, uždarytas įvairias paslaugas teikiančių įstaigų duris, kurios tokiu metu jau būdavo pilnutėlės, – emocijų neslepia Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. – Tačiau esame kantrūs, dedame visas pastangas, kad kuo greičiau būtų paskiepyti mūsų gyventojai, sekame statistiką ir tuos nedidelius atlaisvinimus, kurie pagaliau leido priimti sprendimą skelbti Druskininkų kurorto atsidarymą.“

Pasak mero, vis daugiau kurorto įstaigų lankytojams primena apie save, tiesa, griežtai paisydami saugumo rekomendacijų. Priimti svečius ruošiasi sveikatinimo ir grožio paslaugas teikiančios įstaigos, stalus lauko terasose dengia kavinės ir restoranai, ekskursijų gidai siūlo platų spektrą pažintinių programų, dviratininkams atnaujinti maršrutai ir parengti kelionių po apylinkes maršrutai, keleivių smagiam pasiplaukiojimui Nemunu laukia laivai. Čia visuomet galima rasti visą asortimentą aktyvių ar poilsinių veiklų lauke, žaliose kurorto erdvėse.

Ir tai dar ne viskas – paskutinį gegužės savaitgalį, 28–30 dienomis, miestas pasitiks vasarą su KURORT IN 2021 – įspūdingų reginių ir gerų emocijų bumą žadantį Druskininkų kurorto savaitgalį.

Unikalus veiklų formatas užtikrins saugumą

„Pandemija renginių organizatoriams parengė nemažai iššūkių, bet kartu suteikė galimybių atverti kūrybiškumą ir išradingumą, – sako Druskininkų kultūros centro direktorė Rimutė Viniarskaitė. – Vis dar esame ribojami karantino rekomendacijų, o matome, kaip žmonės pasiilgę šurmulio, geros muzikos ir gyvos atlikėjų emocijos, vaikai – linksmų pramogų ir padūkimo. Tad ieškome naujų, svarbiausia, saugių formų, pasitelkiame išmaniąsias technologijas. Juokaujame, kad dabar organizuojame ne renginius, o reginius, kurie tikrai pasiteisina ir sulaukia palankių vertinimų.“

Pasak R. Viniarskaitės, kurortas taps lyg vienu didžiuliu parku, kurio lankytojai visą savaitgalį galės vaikštinėti ir tuo pačiu metu klausytis, pramogauti, mėgautis iš lėto grįžtančiais kultūriniais, muzikiniais ir kitais kurortinių paslaugų malonumais. Mieste bus galima rasti pačių įvairiausių veiklų – nuo meditacijos, aktyvaus sporto iki kūrybos ir lengvo pasilinksminimo. Visos veiklos ir erdvės sudėliotos taip, kad būtų vengiama žmonių susitelkimo, žiūrovai galėtų išlaikyti saugias distancijas, o viską girdėtų ir matytų tiesiog nuolat judėdami po visą miestą.

Be to, įdomiausius momentus iš pagrindinės erdvės, kuri įsikurs Druskonio ežero pakrantėje, bus galima stebėti tiesioginės transliacijos metu LED ekranuose ar internetu.

KURORT IN 2021 išlaikys praėjusių metų formatą: atskirose zonose, po atviru dangumi, gražioje gamtoje, siekant išvengti būriavimosi, ribojant žiūrovų skaičių, vyks gyvo garso koncertai, lauko kino seansai, romansų ir akustiniai vakarai, teatralizuoti pasirodymai vaikams, susitikimai su dailininkais, įvairios edukacijos. Vilniaus alėjoje ir pėsčiųjų takuose įsikūrę amatininkai ir prekiautojai pasiūlys įsigyti malonių smulkmenų ar skanumynų. Be dėmesio neliks sveiko gyvenimo būdo propaguotojai.

Efektingas lazerių šou virš ežero

„Druskininkų sezono atsidarymo proga ruošiame labai turiningą koncertinę programą įvairiems muzikos gerbėjų skoniams ir keletą ypatingų staigmenų, – dalijasi planais Druskininkų savivaldybės administracijos Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėja Vaiva Žagunienė. – Pagrindinė ir patraukliausia erdvė įsikurs didžiulėje parko prie Druskonio ežero teritorijoje. Čia du vėlyvus vakarus žiūrovų laukia svarbiausias akcentas – virš ežero vyks grandiozinis rekordinio kiekio lazerių šou. Verta pažiūrėti, nes tokio efektingo reginio Lietuvoje dar nebuvo!“

Pasak V. Žagunienės, nors prie scenos žiūrovai negalės būriuotis, egzotikos turėtų suteikti geidžiamiausių Lietuvos atlikėjų muzikinių pasirodymų stebėjimas iš valtelių ar katamaranų pačiame ežero viduryje. Išgirdę apie tokį neįprastą formatą – koncertas tik iš vandens ar nuo pakrantės – vandens maršrutų organizatorius „Upių kelias“ ėmėsi iniciatyvos į ežerą atgabenti apie šimtą baidarių.

„KURORT IN 2021 metu kviesime kurorto gyventojus ir svečius pajausti miestą iš vandens, – sako Pranas Gataveckas, tūkstančio kilometrų vandens maršrutų Lietuvos upėmis ir ežerais organizatorius, įsikūręs etnografiniame Dzūkijos kaime Puvočiuose. – Šeštadieniui ir sekmadieniui paruošėme nepaprastai vaizdingą 3 valandų baidarių žygio į Druskininkus maršrutą Kubilnyčios ir Nemuno upėmis, o penktadienį ir šeštadienį bus galima klausytis muzikos plaukiojant baidare Druskonio ežere.“

Tie, kurie nesusigundys tokia ekstremalia pramoga, viską puikiai galės matyti aplink ežerą išdėstytuose dideliuose LED ekranuose. Reginiu bus galima mėgautis patogiai įsitaisius pakrantėje ar jaukiai piknikaujant parke su šeima. Kaip jau minėta, tiesioginę transliaciją bus galima žiūrėti internetu bet kurioje Druskininkų vietoje, kavinėje ar net namuose.

Nuo smagių pokalbių iki žavingos ekstravagancijos

Dar viena naujiena, kurią šioje erdvėje pristato organizatoriai, – tiesiogiai vyksiantys turiningi ir smagūs pokalbiai su įdomiais žmonėmis, kuriuos moderuos charizmatiškasis, visada linksmas ir vietoje nenustygstantis LEO – Leonardas Pobedonoscevas. Pokalbių metu Druskininkų naujienas apie teikiamas paslaugas, naujus produktus ir visa kita, dėl ko verta čia atvykti, pristatys įvairių sričių pašnekovai, sanatorijų, SPA, gydyklų ir kitų verslų atstovai.

Tarp pokalbių laukia įspūdingi taip seniai gyvai scenos žvaigždžių – Leon Somov & Dileta, „Saulės kliošas“, „Planeta Polar“, KaYra, jaunųjų atlikėjų Manto Bendžiaus ir Karolinos Rastenytės pasirodymai. Šeštadienio vakarą savo fanų lauks patrauklūs, ekstravagantiški, keisti, paslaptingi, stilingi ir tikrai kitoniški Beissoul & Einius.

Pusvalandį prieš vidurnaktį prasidėsiantis lazerio spalvų siausmas danguje persipins su Less Feeling (DJ set) specialiai šiai progai parinktais muzikiniais takeliais. Nakties reginys truks pusantros valandos, tad norintys juo pasigrožėti turės tam pakankamai laiko.

Kultūros, meno ir kiti vasaros atradimai kurorte

KURORT IN 2021 muzikinės erdvės įsikurs ir kitose kurorto vietose: Garlaivio prieplaukoje skambės jausminga Justino Lapatinsko akustinė muzika, visiems gerai žinomas dainas atliks temperamentingos ir padūkę druskininkietės Ronata ir Rūta Kotryna. K. Dineikos sveikatingumo parke lauks tikra ramybės ir lyrikos oazė. Aldona Vilutytė ir Andrius Zalieska-Zala kvies kartu praleisti muzikos ir poezijos valandą intriguojančiu pavadinimu „Pasinesusikalbėjimai”. Miko Suraučiaus akustinis autorinių dainų koncertas palepins geros muzikos mylėtojus.

Tuo tarpu Pramogų aikštė lauks klasikinio meno gerbėjų: čia džiazuos kvartetas „Jazz In“ su saksofonistu Tomu Čiukausku, o vakare kino gurmanus pakvies didysis lauko kino ekranas. Jų laukia trys puikūs seansai: paprasta, šilta ir jauki istorija apie muzikos atlikėjų porą, 7-ojo dešimtmečio Niujorko muzikos klubai, paskendę cigarečių dūmuose, kur grojama gyvai, be pinigų, bet iš visos širdies, ir jautri kultinių dainų autoriaus, grupės „Beach Boys“ įkūrėjo ir lyderio istorija. Čia dainuos Adas ir Viltė, o romansų pasiklausyti kvies folkloro ansamblis „Nalšia“.

Nemuno krantinėje įsikurs edukacijų nameliai, amatų centras „Menų kalvė“ kvies susipažinti su primityviąja tapyba, o nusiteikę laiką leisti aktyviai ir pasportuoti galės 20 kilometrų minti dviračius, išbandyti jėgas virtualiame bėgime, pramoginį slalomą su elektromobiliu ar pažaisti bekontakčius judrius žaidimus Druskininkų jaunimo užimtumo centro lauko erdvėje. Vaikų laukia Kakės Makės pramogų parkas ir žaismingas „Labaiteatro“ spektaklis „Kai užaugsiu būsiu“.

Taigi, Druskininkai kviečia griebti šeimos narius, nerti į KURORT IN 2021 atradimų jūrą ir pasitikti vasarą gražioje gamtoje. PasikurortINkime!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: