Dzūkų žinios

Svarbu ne pavadinimas, bet paslauga

Dalintis:

Gintautas Salatka, savivaldybės tarybos narys
Vykstant diskusijoms dėl Lazdijų ligoninės Vaikų ligų poskyrio ateities, į ją įsijungė nemažai rajono politikų ir net merė Ausma Miškinienė. Norėčiau šia tema pareikšti savo nuomonę ir patikslinti merės pateiktą informaciją.
Savo viešame pasisakyme merė nukreipė dėmesį į neesminį dalyką, nes pavadinimas Vaikų ligų skyrius ar poskyris – tai nėra esminis dalykas. Ji pasileido į diskusiją apie pavadinimą. Iš tikrųjų, tai yra paslauga, nesvarbu, ar po skyriaus, ar po poskyrio pavadinimu. Turime kelti esminį klausimą: ar vaikai bus gydomi, ar ne, o koks pavadinimas, visai nesvarbu. Žinoma, skiriasi valdymo kaštai, ar reikia išlaikyti skyriaus vedėją, ar poskyris yra skyriaus dalis ir vedėjo išlaikyti nereikia.
Mes dabar diskutuojame dėl paslaugos teikimo ir jos lygio. Merė nebuvo tiksli teigdama, jog beveik prieš trejus metus buvo sumažintas Vaikų ligų poskyrio lovų skaičius. Iš tikro tai buvo padaryta 2019 metų birželį, naujosios rajono tarybos kadencijos ir merės vadovavimo laikotarpiu.
Klausimas dėl Vaikų ligų poskyrio uždarymo buvo keliamas ir 2018 metais, tačiau taryba tokiam pasiūlymui nepritarė. Kai šis klausimas iškilo, tuometinė savivaldybės vadovybė nusprendė stiprinti Vaikų ligų poskyrį, gerinti šią paslaugą, todėl buvo pradėta dirbti su profesoriumi R. Kėvalu. Paslauga buvo sistemiškai stiprinama, sekėsi visai neblogai. Tai buvo puiki niša šią paslaugą išplėtoti. Jei būtų išlaikyta ta progreso tendencija, tai dabar dėl vaikų gydymo paslaugos turėtume kitokią situaciją, tačiau naujoji valdžia nusprendė visa tai nutraukti. Gaila, kad buvo priimtas toks sprendimas. Turime pavyzdžių, kad kai kurios rajoninės ligoninės specializuojasi tam tikrose srityse ir pasiekia puikių rezultatų, ypač, jei turi savivaldybės palaikymą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: