Dzūkų žinios

Vaikams vežamas pasenęs maistas?

Dalintis:
Buvusi Kuklių kaimo bendruomenės komiteto pirmininkė Asta Ravinskienė: „Maisto kokybė bloga – vištą reikėjo išmesti. Kaimynė matė, višta visa geltona. Labai susinervinau, verkiau, kad mes biedni, bet tai nereiškia, kad durni, mes patys save turime apginti. Višta tikrai Cimakauskų, nes su ūkio logotipu.“

Ar gali taip būti, kad teisę į nemokamą maitinimą turintys sunkiai gyvenančių šeimų vaikai, mokydamiesi nuotoliniu būdu, sulaukia į namus nekokybiškų maisto produktų? Ar gali taip būti, kad šį maistą tiekia daugelio savivaldybės skelbtų konkursų teikti maitinimo paslaugas laimėtoja – bendrovė „Paukščių gojus“, lazdijiečių vadinama šios paslaugos monopoliste? Kai kurie lazdijiečiai teigia, kad taip būti gali, nes patys su tuo susidūrė.

Gavo pasenusią vištą?

Į redakciją kreipėsi Kuklių kaimo gyventoja Asta Ravinskienė, kuri prižiūri savo nepilnamečius anūkus. Moteris teigė, jog pagal galiojančią tvarką jos globotiniams priklauso nemokamas maitinimas, kurį karantino metu autobusiukas atveža į namus.

„Tiekiamo maisto kokybė manęs netenkina. Kovo 30 dieną buvo atvežtas maisto davinys, po to daugiau nevežė. Visą mėnesį nieko nėra. Merė nieko niekados nežino, matom per žiniasklaidą, reikia, kad ji žinotų, kas vyksta rajone. Maisto kokybė bloga – vištą reikėjo išmesti. Kaimynė matė, višta visa geltona. Labai susinervinau, verkiau, kad mes biedni, bet tai nereiškia, kad durni, mes patys save turime apginti. Višta tikrai Cimakauskų, nes su ūkio logotipu. Ir kalakutą išmečiau. Kai įnešiau trobon, tai visa virtuvė prasmirdo. Nepatikėjau, kad taip gali būti. Padariau klaidą, reikėjo neišmesti, nunešti merei parodyti, ką vaikams veža. Kitą kartą taip ir padarysiu“, – sakė A. Ravinskienė.

Moteris teigė, jog rūpinasi anūkais ir nori, kad jie valgytų kokybišką maistą. Asta sakė išsiaiškinusi, jog vaikui per dieną priklauso 1,90 euro vertės maisto davinys, tai jai atvežė maisto už 12 eurų.

„Pernai buvo viskas gerai, vežė kas dešimt dienų, šiemet jau keturios savaitės, kai nieko negaunam. Verkia mano širdis – jei esi biednas, tai ir durnas. Kreipiausi į Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėją D. Mockevičių, sakiau, kad tegul patikrina maistą ir atiduoda ubagams. Aš jau nieko nebijau, nes sena, bet reikia, kad merė žinotų, bet ji nieko nežino. Tie, kas geriau gyvena, bet gauna nemokamą maitinimą, tai jiems viskas tiks, jie tylės, o tokių kaip aš mažai yra“, – sakė moteris.

Pasiūlė skųstis gimnazijai

„Dzūkų žinios“ kreipėsi į maistą tiekiančios bendrovės „Paukščių gojus“ administratorę Gretą Labalaukienę. Štai toks buvo pokalbis.

– Redakcija gavo skundų dėl nekokybiško maisto, buvo atvežta sugedusi višta ir kalakutiena. Kas pas jus kontroliuoja tiekiamų produktų kokybę, periodiškumą?
– Antras vežimas numatytas trečiadienį.

– Kas atsakingas už tiekiamo maisto kokybę?
– Keista, kad kreipėsi į redakciją, turėjo kreiptis į mokyklą, kad gavo nekokybišką maistą, arba tiesiogiai į mus, bet pirmiausia į mokyklą ir turėjo atnešti nekokybiškas prekes, tada patikrintume. O dabar juk gali daug ką sakyti, tai labai subjektyvu.

– Bet ne mokykla veža maistą, jūsų įmonė laimėjo konkursą?
– Matote, viskas eina per mokyklą, tai ten turėtų kreiptis. Kaip žinoti, kad produktas tikrai nekokybiškas?
Kaip į parduotuvę grąžiname nekokybiškas prekes, taip ir čia turėjo grąžinti, mes būtume darę tyrimą, išsiaiškinę problemos esmę. Labai liūdna, kad pirmiausia skambina žiniasklaidai. Aš pirmiausia neščiau prekę ištirti. Mes norime, kad vaikus pasiektų įvairus maistas: ir kokybiškas, ir geras. Tas maitinimo organizavimas daviniais nėra geras dalykas, norėtųsi, kad vaikas gautų pagamintą maistą. Tiek laiko tiekiam maistą, tai pirmas kartas, kai sulaukiam skundų.

– Kodėl toks didelis laiko tarpas tarp davinių?
– Buvo moksleivių atostogos, o per atostogas daviniai nepriklauso, todėl pasidarė toks tarpas, dabar daliname už dvi savaites.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: