Dzūkų žinios

Į valdžios rūmus atidunda dar vienas reorganizacijos traukinys

Dalintis:
Tikimasi, kad pritarus savivaldybės administracijos struktūros pakeitimams sprendimai bus priimami greičiau, o savivaldybė bus dar atviresnė ir skaidresnė.

Visai neseniai Lazdijų rajono savivaldybės administracijoje nuvilnijo reforma, kuri sukėlė daugeliui tarnautojų daug nerimo ir baimės. Kai kurie žmonės neteko savo postų, kai kam teko palikti darbą. Atrodo, jog viskas nurimo ir bus galima ramiai dirbti. Nieko panašaus! Rajono valdžia nerimsta ir vėl sugalvojo naują reorganizaciją.

Apie tai, kodėl buvo nuspręsta antrą kartą per kadenciją imtis administracijos struktūros reorganizavimo, ką tai duos Lazdijų rajono žmonėms, kalbamės su administracijos direktore Ilona Šaparauskiene.

– Kas paskatino savivaldybės administracijos reorganizaciją?

– Planuojamus pokyčius skatina siekis patenkinti gyventojų lūkesčius ir poreikius. Galimybių dirbti dar efektyviau, greičiau spręsti problemas ir daryti pažangą tose srityse, dėl kurių vis dar sulaukiame gyventojų, verslo ir kitų Lazdijų kraštui neabejingų atstovų skundų, tikrai yra.

– Kas keisis administracijos struktūroje?

– Esminių pokyčių savivaldybės administracijos struktūros projekte nenumatoma – išliktų 12 skyrių. Penkiuose iš jų struktūros pokyčiai nenumatomi.

Peržiūrėjus atskirų skyrių veiklos sritis, siūloma plėsti dabartinio Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus veiklos sritis, į jį perkeliant su infrastruktūra susijusias skyriaus atsakomybes iš Vietinio ūkio. Po šio pakeitimo skyrius vadintųsi Architektūros ir urbanistikos skyriumi ir jame būtų sutelktos visos glaudžiai susijusios sritys.

Siekiant sklandesnio savivaldybės administracijos ūkio ir dokumentų valdymo, naujai formuojamame Bendrajame ir informacinių technologijų skyriuje planuojama sutelkti dokumentų valdymo, informacinių technologijų ir ūkio sritis. Komunikacijos ir visuomenės informavimo sritį siūloma išskirti į atskirą skyrių.

Įvertinus galimybes ženkliai sutaupyti savivaldybės biudžeto lėšų, stiprinant viešųjų pirkimų sritį, siūloma iš Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus atskirti viešųjų pirkimų dalį ir suformuoti to paties pavadinimo skyrių.

Siekiant glaudesnio tarpinstitucinio koordinavimo, kuris koncentruojasi švietimo ir vaikų teisių srityje, siūloma į Švietimo, kultūros ir sporto skyrių perkelti Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriaus pareigybę.

Nežymiai tikslinsis ir Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo skyriaus atsakomybių sritis, joje daugiau dėmesio skiriant verslui ir investicijoms. Tai atspindėtų ir naujo skyriaus pavadinimas – Strateginio planavimo, investicijų ir verslo skyrius.

– Ar bus atleista darbuotojų dėl reorganizacijos?

– Visų pirma svarbiausia plačiai išdiskutuoti siūlomą savivaldybės administracijos struktūros projektą, tuomet bus galutinai aišku, kurias sritis būtina stiprinti, o kuriose srityse yra erdvės optimizavimui. Diskusijoms turime daugiau kaip mėnesį.

– Kokio efekto tikimasi sulaukti po reorganizacijos?

– Tikimasi, kad pritarus savivaldybės administracijos struktūros pakeitimams sprendimai bus priimami greičiau, o savivaldybė bus dar atviresnė ir skaidresnė. Daugiau dėmesio bus skiriama visuomenės informavimui ir jos įtraukimui į sprendimų priėmimą. Pagrindinis savivaldybės tikslas, kad savivaldybėje dirbtų motyvuoti, kompetentingi darbuotojai, pasirengę dirbti Lazdijų rajono gyventojų ir čia veikiančio verslo labui.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: