Dzūkų žinios

Tobulos atostogos Egipte: kada vykti ir ką verta pamatyti?

Dalintis:

Egiptas – viena dažniausių kelionių krypčių nepaisant amžiaus. Tai pagrindinis turistų traukos centras visame Afrikos žemyne. Šią ypatingo grožio oazę renkasi tiek pavieniai keliautojai, tiek poros ar šeimos su mažamečiais vaikais. Nors šiandieninė situacija kiek keičia pasirinkimus ir keliavimo įpročius, turistų tai negąsdina. Čia, įspūdingose Egipto vietovėse, išties yra daugybė ne tik poilsio pasiūlymų, bet ir idėjų, ką įdomaus pamatyti ir nuveikti.

Kuriuo laiku geriausia planuoti kelionę?

Į Egiptą palankiausia keliauti rudens, žiemos ir pavasario sezonais, kai turistus pasitinka palankiausias klimatas. Tačiau ištvermingi keliautojai ir kaitros mėgėjai čia poilsiauja ir vasarą. Žinoma, yra ir dar vienas svarbus momentas – ramadano mėnuo, kuomet musulmonai pasninkauja. Kasmet šis mėnuo gali būti skirtingu laiku, todėl svarbu tuo pasidomėti. Turistams pasninkas negalioja, tačiau natūralu, kad reikėtų vertinti kitų kultūrų tradicijas. Dar daugiau, dėl to, kad pasninko metu musulmonai dieną nevalgo ir negeria gėrimų, tikėtina, kad tam tikrų vietų darbo laikas gali pasikeisti.

Populiarusis Egipto kurortas – Hurgada

Tikrai neprašausite pro šalį pasirinkę keliauti į Hurgadą 2021 metais. Mat šis kurortas puikiai pritaikytas turistams ir čia tinkamiausios veiklos suras kiekvienas: pradedant ekstremaliu vandens sportu ir baigiant triukšmingu naktiniu gyvenimu, kur laukia diskotekos ir barai. Be abejonės, Hurgada negali nuvilti ir poilsio ištroškusių turistų – čia plyti nuostabaus grožio paplūdimiai. Viskas priklauso nuo jūsų! Dar daugiau, Hurgados kurortas toks vertinamas ir dėl daugeliui palankios kainos.

Egiptas – pažintinių kelionių galimybės

Mistiškasis, istoriniu kontekstu ypač žavintis Egiptas traukia turistus dėl daugelio aspektų. Visų pirma, šioje vietoje temperatūra palanki visus metus. Tai viena tokių šalių, kur susipina pažintinių kelionių ir aktyvaus laisvalaikio praleidimo galimybės. Be jokios abejonės, atvykus į Egiptą nevalia praleisti progos pamatyti dykumos, Gizos piramidžių, šventyklų, kupranugarių ir kitų jau tradicija tarp turistų tapusių objektų. Visgi ties jais pažintis su Egiptu neapsiriboja. Atvykę turite unikalią progą iš arti pažvelgti į visiškai kitokią kultūrą, gyvenimo būdą, taip pat atmosferą, kuri čia labai įvairi.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: