Dzūkų žinios

NAMO PRIDAVIMO KAINA

Dalintis:

Įgyvendinus statybas ir belikus vos vienam žingsniui – oficialiam namo pridavimui – dažnas jau pradeda džiūgauti, kad tuoj įgaus nuosavybės teises ir galės nevaržomai džiaugtis savo turtu. Tačiau pasidomėjus namo pridavimo peocedūromis, džiugesys nuslūgsta, nes paaiškėja, kad ši procedūra, kuri nustato, ar statinys atitinka būtinuosius statybos reikalavimus, gali užtrukti iki kelių mėnesių.

KSK komanda, remdamasi savo ilgamete patirtimi ir įgyta aukšta kvalifikacija, atsakingai ir profesionaliai sutvarko visus namo pridavimo formalumus. KSK vadovo Ričardo Petrikausko teigimu, visa komanda stengiasi, kad ir namo pridavimas būtų kuo greitesnis, ir namo pridavimo kaina kuo patrauklesnė klientui. https://www.kskompanija.lt/namo-pridavimas/

Namo pridavimas – procedūra, kuriai įgyvendinti reikalingas ilgas įvairių statinio dokumentų sąrašas

Norint įregistruoti 100 % statinio baigtumą, reikia atkreipti dėmesį į jo rūšį – vienbutis gyvenamasis namas, dvibutis gyvenamasis namas ar kitos paskirties statinys – ir pagal tai paruošti visus dokumentus. KSK vadovas akcentuoja, kad svarbiausia yra parengti ir laiku Statybos inspekcijai pateikti būtinus dokumentus, t. y. statinio projektą, statybos leidimą, statinio kadastro duomenų bylą, pastato kontrolinę geodezinę nuotrauką, inžinerinių tinklų kontrolinę geodezinę nuotrauką, pastato techninį projektą bei pastato energinio naudingumo sertifikatą.

Tai tėra kontrolinis dokumentų sąrašas, kiekvienas namo pridavimo atvejis yra individualus, todėl neretai dar prašoma pateikti ir papildomus dokumentus, tokius kaip garso klasifikavimo protokolas, žemės sklypo bendraturčių rašytinis sutikimas (jei yra keli savininkai), rangovo garantinio laikotarpio prievolių vykdymo dokumentas (jei reikia) ir pan.

Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad namo pridavimo kaina iš dalies priklauso nuo to, ar klientas turi ir gali pateikti visus reikalingus dokumentus. Jei tai nesukelia jokių nesklandumų, jei nėra dokumentų trūkumo ir specialistams nereikia papildomai rūpintis tų dokumentų gavimu, tikėtina, kad namo pridavimo kaina bus mažesnė. Bet reikėtų žinoti ir tai, kad klientui nebūtina ieškoti ir pačiam suruošti dokumentus, nes tuo gali užsiimti ir namo pridavimo paslaugą teikianti įmonė, namo pridavimo procedūras atliksianti nuo pradžios iki pabaigos.

Namo pridavimo kaina: kas ją sudaro ir kokie kriterijai jai svarbūs

Namo pridavimo kaina aktuali visiems klientams ir dažnai klausiama, kas ją sudaro ir nuo ko ji priklauso. KSK vadovas išskiria tris reikšminius aspektus, lemiančius namo pridavimo kainą.

  1. Koks yra namo tipas: vienbutis, dvibutis ar daugiabutis? Nuo to priklauso reikalingų dokumentų sąrašas ir tų dokumentų pateikimas atitinkamoms institucijoms.
  2. Ar tvarkingai parengti ir turimi visi namo pridavimo dokumentai? Nuo to priklauso ir namo pridavimo kaina, ir paslaugos trukmė. KSK vadovas R. Petrikauskas iškart perspėja, jog tam, kad būtų gauti statybos užbaigimui reikalingi dokumentai, dažniausiai tenka susidurti su daugybe Lietuvos Respublikos institucijų: Valstybine teritorijų planavimo ir statybos inspekcija; Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcija; Valstybinė energetikos inspekcija; Aplinkos ministerijos regiono aplinkos apsaugos departamentu; Visuomenės sveikatos centru; Miesto savivaldybe; Valstybine darbo inspekcija. Kad namas būtų pripažintas tinkamu naudoti, jame paprastai apsilanko Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcija, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcija bei Valstybinės energetikos inspekcija. Būna atvejų, kai proceso eigoje išaiškėja, kad vertinime nebūtina dalyvauti visų išvardytų institucijų atstovams, bet tokie atvejai labiau išskirtiniai, nei įprasti. Visi šių institucijų atstovai pagal savo turimą kompetenciją įvertina namo dokumentus ir namo atitiktį jiems. Viena vertus, ši procedūra ilga, kartais varginanti, tačiau kita vertus, ji užtikrina, kad namas bus saugus naudoti ir nekels problemų ateityje.
  3. Per kiek laiko pageidaujama atlikti namo pridavimo procedūras? Be abejones, namo pridavimo paslaugą stengiamasi atlikti kuo greičiau. Jei klientas pageidauja namo pridavimo procedūras atlikti skubiai, tuomet namo pridavimo kaina bus didesnė. O jei namo pridavimo paslauga suteikiama įprasta tvarka, tuomet ir kaina bus atitinkama.

Kaip ten bebūtų, namo pridavimas yra formali procedūra, kuri pareikalauja ir laiko, ir kantrybės, ir žinių, ir išmanymo. „Namo pridavimo kaina visuomet derinama su klientu, iš anksto aptariami įvairūs aspektai ir pateikiamas aiškus pasiūlymas.“, – užtikrino KSK vadovas.

Jei svarbu, kad namo pridavimas būtų atliktas profesionaliai, kiek įmanoma greitai ir sėkmingai, o namo pridavimo kaina negąsdintų – KSK komanda turi ką pasiūlyti. Kreiptis galima telefonu 8 686 53020 arba el. paštu info@ksk.lt.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: