Dzūkų žinios

Naujasis vicemeras V. P. Mikelionis: „Linksmai gyvenau su muzika“

Dalintis:
Valdas Petras Mikelionis: „Visą gyvenimą sportavau, muzikavau, linksmai gyvenau su muzika. Niekur neturėjau konfliktų – nei darbe, nei politiniuose reikaluose. Išėjau į pensiją, bet turiu daug veiklos, dirbu žemės ūkyje, rašau dokumentus paramai gauti, dalyvauju onkologinių ligonių organizacijos POLA veikloje, groju ansamblyje „Kryžkelė“.

Ilgokai užsitęsusi politinė krizė Lazdijų rajono savivaldybėje, kai, pavasarį iš pareigų atstatydinus vicemerą bei konservatoriams pasitraukus į opoziciją, valdantieji neteko daugumos, o merė liko be pavaduotojo, pagaliau baigėsi. Antradienį vykusiame Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje mero pavaduotoju vienbalsiai buvo išrinktas Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovas Valdas Petras Mikelionis. Jo kandidatūrą palaikė visi posėdyje dalyvavę tarybos nariai.

Kandidatas trumpai prisistatė

Tarybos posėdyje merė A. Miškinienė pristatė sprendimo projektą, kuriame buvo siūloma skirti V. P. Mikelionį mero pavaduotoju.

Prieš prasidedant slaptam balsavimui, tarybos nariams prisistatė kandidatas į vicemerus V. P. Mikelionis.

Jis trumpai išdėstė savo biografijos faktus, pastebėdamas, jog dviejose tarybos kadencijose yra dirbęs mero pavaduotoju, todėl žinantis vicemero darbą. Šiuo metu V. P. Mikelionis yra išėjęs į užtarnautą poilsį, tačiau aktyviai dirba, dalyvauja visuomeniniame gyvenime.

„Visą gyvenimą sportavau, muzikavau, linksmai gyvenau su muzika. Niekur neturėjau konfliktų – nei darbe, nei politiniuose reikaluose. Išėjau į pensiją, bet turiu daug veiklos, dirbu žemės ūkyje, rašau dokumentus paramai gauti, dalyvauju onkologinių ligonių organizacijos POLA veikloje, groju ansamblyje „Kryžkelė“. Sutinku imtis šių pareigų ir prašau balsuoti, nes atsirastų stabilizacija ir visi bendrai galėtume dirbti rajono labui ir vykdyti savo programas“, – sakė kandidatas.

Sulaukė kolegų klausimų

Kolega Benius Rūtelionis paklausė, ar linksmas gyvenimas netrukdys būti vicemeru.

„Juk bus smagu, jei jums padainuosiu“, – juokavo V. P. Mikelionis.

Darbas – tai šventė, o į šventę su daina – toks tavo devizas, Valdai. Tai ir aš tam pritariu“, – reziumavo Benius.

A. Margelis sakė, jog matydama painią situaciją taryboje, kai mažuma tapo dauguma, ir siekdama, kad ši nestabili situacija užsibaigtų, frakcija „Pirmyn“ nusprendė balsuoti už V. P. Mikelionį.

Konservatorius Romas Leščinskas domėjosi, kokias veiklos sritis kuruos būsimasis vicemeras.

„Kuravimo sričių dar nederiname. Praėjusioje kadencijoje turėjau 12–15 sričių. Galiu daug ką kuruoti, sunkiau būtų švietimas ir medicina, o kitas, ypač žemės ūkį, galiu puikiai tvarkyti“, – prisipažino kandidatas.

Frakcijos „Pirmyn“ atstovas Jonas Stankevičius pripažino, jog V. P. Mikelionis rimtas kandidatas ir paklausė, koks bus jo pagrindinis darbas sveikatos apsaugos srityje.

„Mano darbai bus tokie, kokius duos merė nurodymus. Mes viską nuveiksime bendromis jėgomis“,– atsakė pretendentas.

Prieštaraujančių nebuvo

Po kandidato prisistatymo ir kolegų klausimų buvo išrinkta balsų skaičiavimo komisija, kurios vadove paskirta socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Už vicemerą tarybos nariai balsavo slaptai. Suskaičiavus balsus, paaiškėjo, jog balsavime dalyvavo 24 tarybos nariai, kurie vienbalsiai palaikė V. P. Mikelionio kandidatūrą.

B. Rūtelionis pasveikino išrinktą vicemerą ir pateikė jam konkretų įpareigojimą: „Kadangi konservatoriai nesugebėjo Lazdijams išsaugoti Veisiejų profesinės, o dabar nesutrukdė perkelti Veisiejų urėdijos centro iš Veisiejų į Druskininkus, tai prašau Valdo, kad jis pasikalbėtų su savo bendrapartiečiu Aplinkos ministerijos vadovu, gal dar nevėlu sustabdyti Veisiejų urėdijos iškėlimą į Druskininkus.“

Po balsavimo merė A. Miškinienė pasidžiaugė balsavimo rezultatais, padėkojo už parodytą vienybę ir atsakingumą. Ypač dėkojo „valstiečių“ frakcijai už sudėtingą pasirinkimą, taip pat opozicijos frakcijai „Pirmyn“ už konstruktyvumą ir situacijos rimtumo suvokimą.

V .P. Mikelionis vicemero pareigas pradės eiti nuo kitos savaitės.

Ilgai ieškojo kandidato

Atleidus A. Klėjų iš vicemero pareigų, o konservatoriams pareiškus apie pasitraukimą iš valdančiosios daugumos, pozicijai iškilo reali grėsmė prarasti daugumą. Tada prasidėjo kandidato į vicemerus paieškos. Vyko atviri ir užkulisiniai politiniai žaidimai ir įvairios rokiruotės.

Pradžioje šis postas buvo siūlomas vienai iš opozicinės frakcijos „Pirmyn“ narei. Jai nesutikus, buvo bandoma susigrąžinti konservatorių palankumą, todėl apie šį postą buvo kalbama su vienu iš konservatorių atstovų. Nesusitarus su juo, žvilgsnis nukrypo į vieną „valstietį“, su kuriuo jau buvo sutarta ir gautas kai kurių kitų tarybos politikų palaikymas. Tačiau skausmingai „valstiečiams“ buvo priimtas galutinis sprendimas – į laisvą vicemero postą siūlyti liberalą, tuo valdantiesiems užsitikrinant dviejų tarybos liberalų palaikymą.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: