Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Merės patarėja, likus iki kadencijos pabaigos dvidešimčiai mėnesių, pradėjo ieškoti galimybės darbuotis Dzūkijos sostinėje. Merės patarėja, susitikusi su Alytaus konservatoriais, aptarė jos perspektyvas įsidarbinti Alytaus miesto savivaldybėje. Iki atvykimo į Lazdijų rajono savivaldybę patarėja darbavosi Alytaus miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja. Ar tai reiškia, kad patarėja nebesitiki antrą kadenciją matyti savo dabartinę viršininkę merės poste?

• Lazdijų savivaldybės darbuotojai vienas po kito palieka savivaldybę, ko gero, neapsikentę rajono vadovų diskriminacijos. Darbuotojai bėga iš Finansų skyriaus, kalbama, kad Vietinio ūkio skyriaus irgi laukia net kelių darbuotojų rotacija. Kaip nesitrauksi, jei atėjusioms vadovų klasiokėms pareiginis atlyginimas nustatomas kelis kartus didesnis nei ilgamečiams savivaldybės darbuotojams.

• Antradienį įvykusio Švietimo, kultūros, turizmo ir sporto komiteto posėdžio metu buvo stumiamas tarybai sprendimas dėl Krosnos mokyklos uždarymo. Komitete – pirmininkas ir keturi nariai. Poniai Jūratei pasišalinus iš komiteto posėdžio, balsai pasiskirstė po lygiai – 2 už ir 2 prieš mokyklos uždarymą. Lemiamu balsu tapo komiteto pirmininkės ponios Kurauskienės balsas už mokyklos uždarymą. Taryba gavo komiteto pritarimą, mokykla bus uždaryta. Įdomu, kas ir kaip padėkos poniai Kurauskienei?

• Paskutinį vasaros savaitgalį Druskininkai taps žirginio sporto sostine. Kurorto aerodrome pirmą kartą rengiamos žirgų konkūro varžybos „Druskininkų mero taurė 2021“. Įdomu tai, kad Druskininkai neturi tokio hipodromo kaip Lazdijai, bet sugeba padaryti įspūdingą renginį tiesiog aerodrome. Kalbama, kad prie šio renginio organizavimo prisidėjo Lazdijų rajone registruotas žirgynas. Pikti liežuviai plaka, kad šie organizatoriai mėgino bendradarbiauti ir su mūsų savivaldybe, pateikė pasiūlymą šį renginį suorganizuoti mūsų rajono hipodrome, bet Lazdijų savivaldybės vadovų tai nesudomino. Organizatoriai ėmėsi plano B – Druskininkų, ten jie buvo sutikti išskėstomis rankomis. O mes vėl liekame prie suskilusios geldos, hipodrome žiūrėsime ne žirgų konkūrą, bet stilingiausios damos (o gal kumelės) konkursą. Kartojasi liūdna „Kataraktos“ istorija. Ir vėl Ričardas „nušluostė“ Ausmai nosį.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: