Dzūkų žinios

Miglotos Lazdijų žirginio sporto perspektyvos – rajone nėra šį sportą remiančių verslininkų

Dalintis:
Rimvydas Žagunis pasakojo, jog Lazdijų hipodrome rengti šias varžybas buvo atsisakyta, nes organizatoriams nepatiko hipodromo erdvė, pati vieta, kur įrengtas hipodromas, ir neužpildytos jo erdvės. (Nuotr. iš Lazdijų sporto centro FB paskyros)

Nors Lazdijai turi hipodromą, puikų žirgyną Seirijuose, nemažai žirginio sporto entuziastų, tačiau artimiausiu metu mūsų rajone sunku tikėtis rimtų šios sporto šakos varžybų. Brangiai kainuojančiam sportui rajone nėra verslininkų, sutinkančių jį paremti solidžiomis sumomis. Todėl teks tenkinti lokaliomis varžybomis ir vietinėmis pajėgomis bei moraline kai kurių Lazdijų rajono politikų parama, o rimtesnes varžybas stebėti kituose miestuose.

Šią skaudžią tiesą patvirtino šios vasaros praktika, kai tarptautiniame varžybų kalendoriuje pažymėtos ir garsiausius Lietuvos bei užsienio sportininkus sutraukusios žirgų konkūro varžybos iš Lazdijų rajono buvo perkeltos į Druskininkus, o Lazdijuose praėjusį savaitgalį įvyko net Lietuvos žirginio sporto tvarkaraštyje nepažymėtos varžybos.

Varžybas perkėlė į Druskininkus

Vienas iš konkūro Druskininkuose organizatorių verslininkas Rimvydas Žagunis pasakojo, jog Lazdijų hipodrome rengti šias varžybas buvo atsisakyta, nes organizatoriams nepatiko hipodromo erdvė, pati vieta, kur įrengtas hipodromas, ir neužpildytos jo erdvės.

Jo nuomone, Lazdijų hipodromo labai didelė erdvė ir sunku ten sukurti gerą vaizdą. R. Žagunis teigė, jog hipodrome tektų įdėti daug darbo, kad būtų geras renginys.

„Norint, kad renginys būtų gražus, turi būti graži vieta. Mes buvome numatę tas varžybas rengti Veisiejuose, miestelio centre, prie ežero. Planavome ten daryti konkūrą, bet tuo metu susidubliavo renginiai, buvo miestelio šventė. Mes niekaip nesusikomponavom vienoje vietoje“, – pasakojo R. Žagunis.

Tuomet buvo nuspręsta perkelti renginį į Druskininkų aerodromą įvertinus, jog aerodromo danga varžyboms tinkama.

R. Žagunis teigė, jog varžybose buvo svečių iš užsienio, organizatoriai sulaukė Druskininkų mero Ričardo Malinausko palaikymo, todėl viskas sklandžiai vyko.

„Vis dar turime viltį kitais metais šias varžybas surengti Veisiejuose. Tai unikalus miestelis, kuris turi trauką. Veisiejuose yra gražu. Vienos dienos renginiui visko ten pakanka. Bet varžybų datą turime derinti iš anksto, kad nesutaptų su Europos čempionatu, kad pas mus galėtų dalyvauti geriausieji Lietuvos ir Europos raiteliai“, – sakė R. Žagunis.

„Kai prieš metus planavome renginį, tai paaiškėjo, jog Lazdijų verslininkai galėtų jį paremti šimtu ar dviem šimtais eurų. Tai yra per menki pinigai. Todėl ir Lazdijų hipodrome sunku tikėtis aukšto lygio varžybų, nes čia nebus, kas tuos renginius paremia“, — sakė R. Žagunis. (Nuotr. iš Lazdijų sporto centro FB paskyros)

Reikia verslo paramos

Pašnekovas pripažino, jog tam, kad vyktų aukšto lygio varžybos, reikia nemažai finansų, nes žirginis sportas yra brangus.

„Jei neatsiras verslininkų, kurie prisidės, tai renginio nebus. Kai vyko konkūras Druskininkuose, tuo metu ten buvo pilni viešbučiai, daug žiūrovų. Veisiejams ir Druskininkams dėl rėmėjų ir publikos sunku konkuruoti. Druskininkuose ir verslininkai rimtesni, ir sanatorijos, ir daug žmonių, o ką duos Lazdijų rajono verslininkai? Galima ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti rajono verslininkus, o savivaldybė nepatrauks tokio renginio“, – sakė R. Žagunis.

Paklaustas, ar Druskininkų verslininkai neparemtų renginio Veisiejuose, kurie tik 20 kilometrų nutolę nuo Druskininkų, R. Žagunis pripažino, jog Druskininkų verslininkai remia tik savo mieste vykstančius renginius.

„Kai prieš metus planavome renginį, tai paaiškėjo, jog Lazdijų verslininkai galėtų jį paremti šimtu ar dviem šimtais eurų. Tai yra per menki pinigai. Todėl ir Lazdijų hipodrome sunku tikėtis aukšto lygio varžybų, nes čia nebus, kas tuos renginius paremia“, – sakė R. Žagunis.

Renginiai skirtingo lygio

Vienas lazdijietis, žirginio sporto entuziastas, dalyvavęs ir praėjusį savaitgalį Lazdijų hipodrome vykusiose varžybose, ir savaite anksčiau Druskininkų konkūre, paprašytas palyginti šiuos du renginius, sakė: „Tai yra nelyginami dalykai. Lazdijuose vyko pramoginis renginys, kuris neturėjo net užuominos į rimtas varžybas, gerai, kad bent buvo cirko elementų, o į Druskininkus suvažiavo visi geriausieji Lietuvos sportininkai, meistrai iš užsienio, tarp teisėjų buvo Lenkijos olimpinės rinktinės treneris. Tai buvo aukščiausio lygio varžybos, įrašytos Europos varžybų kalendoriuje.“

Lazdijietis pastebėjo, jog konkūro varžybos Druskininkuose vyko aerodrome, atrodytų, tokioms varžybos nepritaikytoje vietoje, tačiau visi buvo aerodromu patenkinti – ir varžybų dalyviai, ir organizatoriai, ir žiūrovai.

„Dzūkų žinių“ informacija

Sportinė apranga

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: