Dzūkų žinios

Praradusi savarankiškumą, Veisiejų TVM pateko į „Žirmūnų“ glėbį

Dalintis:
Nuo rugsėjo 1 dienos Veisiejų TVM veikia kaip Žirmūnų mokymo centro Pietų Lietuvos filialo skyrius. Veisiejų TVM skyrius yra tiesiogiai pavaldus Žirmūnų mokymo centrui.

Rugsėjo 1-ąją galutinai žlugo buvusių Lazdijų rajono vadovų viltys išsaugoti Veisiejų technologijos ir verslo mokyklą rajono įtakos sferoje. Ši mokymo įstaiga šią vasarą buvo prijungta prie Žirmūnų mokymo centro ir tapo šios įstaigos Pietų Lietuvos filialo skyriumi. Tai reiškia, kad Lazdijų rajonas neteko pinigų, kuriuos ministerija skiria šiai mokymo įstaigai, taip pat nemažai gyventojų pajamų mokesčio.

Tapo pavaldi „Žirmūnams“

Kas pasikeitė šios mokymo įstaigos veikloje, praradus savarankiškumą?

Apie tai kalbinta buvusi šios mokyklos direktorė Laimutė Vaitiekūnienė patvirtino, kad Veisiejų TVM prijungimas įvyko. Dabar yra sukurtas Žirmūnų mokymo centro Pietų Lietuvos filialas. Tas filialas turi du skyrius: Druskininkuose yra Kurorto paslaugų skyrius, o Veisiejuose liko Technologijų ir verslo skyrius.

Anot L. Vaitiekūnienės, kuri dabar yra Pietų Lietuvos filialo direktorė, Veisiejuose mokosi apie 250 moksleivių. Masažuotojai, paramedikai ir kiti mokosi Druskininkuose, nes jie reikalingi ten. O Veisiejuose mokosi statybininkai, kompiuterinių tinklų derintojai ir kitų specialybių moksleiviai.

Mokiniai suskirstyti pagal specialybes: vieni mokosi Druskininkuose, kiti – Veisiejuose. Moksleivių skaičius išliko beveik toks pats, kaip buvo pernai, jiems sudarytos tos pačios sąlygos, dirba tie patys mokytojai, moksleiviai gyvena bendrabutyje, iš esmės niekas nepasikeitė. Pokyčiai įvykę tik administracinėje struktūroje. Susijungus galima daugiau skirti dėmesio mokymo kokybei, čia nebuvo nuostatos suvalgyti vieniems kitus“, – tikino L. Vaitiekūnienė.

Nepriėmė visų norinčiųjų

Vadovės teigimu, Druskininkams iš Veisiejų jokios programos nebuvo perduotos. Pasikeitė savarankiškumas, Veisiejai tapo filialo skyriumi, o jam vadovauja „Žirmūnai“ Vilniuje. Anksčiau mokykla buvo pavaldi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai.

„Moksleivių turime tiek pat, kiek pernai. Turime dar norinčiųjų pas mus patekti, bet yra tam tikra ministerijos nustatyta kvota, tai užpildėme visas kvotas. Galėsime priimti tik į atsilaisvinusias vietas. Nemažas susidomėjimas, žmonės supranta, kad aukštasis mokslas neduoda tiek amato supratimui kaip profesinis parengimas“, – teigė L. Vaitiekūnienė.

Pasidomėjus, iš kokių vietų yra Veisiejuose besimokantys mokiniai, direktorė pastebėjo, kad Veisiejuose mokosi daugiausia Lazdijų rajono gyventojų.

Norėjo išsaugoti mokyklą

Buvusi Lazdijų rajono valdžia, siekdama išlaikyti savo įtakoje Veisiejų technologijos ir verslo mokyklą bei į rajono biudžetą pritraukti su jos veikla susijusių lėšų, buvo nusprendusi ją sujungti su Veisiejų Sigito Gedos gimnazija. Tam net buvo pakeistas gimnazijos juridinis statusas. Tačiau naujoji rajono vadovybė, susitarusi su ministerija, nusprendė atsisakyti tokio sujungimo ir išleido šią mokymo įstaigą iš rajono įtakos sferos.

Šią vasarą Žirmūnų mokymo centras parengė dokumentą, kuriame numatytas Veisiejų TVM prijungimas prie Žirmūnų mokymo centro. Nuo rugsėjo 1 dienos Veisiejų TVM veikia kaip Žirmūnų mokymo centro Pietų Lietuvos filialo skyrius. Veisiejų TVM skyrius yra tiesiogiai pavaldus Žirmūnų mokymo centrui.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: