Dzūkų žinios

Praėjusį ketvirtadienį Lazdijus aplankė ypatingi svečiai

Dalintis:
Lietuvos Respublikos Prezidento viešnagė Lazdijuose. („Dzūkų žinių“ redakcijos nuotr.)

Praėjusi savaitė Lazdijuose buvo pažymėta neeiliniu įvykiu – mūsų rajone lankėsi Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana, todėl ne vienas Lazdijų rajono gyventojas ketvirtadienį galėjo gyvai pamatyti šalies vadovą ir pirmąją ponią, o kai kam nusišypsojo laimė ir kartu nusifotografuoti.

Pirmiausia Prezidentas Lazdijų rajono savivaldybėje susitiko su Alytaus regiono merais ir akcentavo, kad svarbu išgirsti, kaip realiai sekasi valdyti pandemiją ir skiepyti žmones. Prezidentas G. Nausėda pasidžiaugė, kad Lazdijų rajone, kaip ir visame Alytaus regione, vakcinacija vyksta sėkmingai, bei akcentavo savivaldybių finansinio savarankiškumo aspektą. Susitikime su Alytaus regionų merais buvo aptarti pasienio kelių infrastruktūros plėtros, papildomo finansavimo pasienio regionams, sveikatos paslaugų teikimo pasienio savivaldybėse COVID kontekste, nelegalių migrantų apgyvendinimo ir kitų paslaugų teikimo klausimai.

Susitikime su Lietuvos Respublikos Prezidentu apskrities merai dar kartą kėlė klausimą dėl regionų vystymo iššūkių, siekiant užtikrinti aukštos kokybės švietimo, kultūros, socialines, sveikatos, sporto ir kitas paslaugas, skatinant naujų verslų kūrimąsi, pritraukiant investicijas.

Paskui Prezidentas lankėsi Lazdijų vakcinacijos centre ir domėjosi, kaip vyksta skiepijimo nuo COVID-19 procesas. Ten pat buvo surengta ir Prezidento spaudos konferencija, kurioje dalyvavo gausus būrys regioninės ir nacionalinės žiniasklaidos atstovų.

Spaudos konferencijos metu buvo aptariami užimtumo tarnybos decentralizavimo, nedarbo mažinimo, savivaldybių finansinio savarankiškumo didinimo klausimai. Taip pat nemažai vietos skirta vakcinacijos tempų didinimo, pabėgėlių iš Afganistano problemoms. Daugiausia visuomenės susidomėjimo ir visuotinio rezonanso sulaukė žurnalistų klausimas apie homoseksualių porų įsivaikinimo galimybę.

„Aš esu prieš tokius reikalavimus ir manau, kad Lietuvoje jie nebus įgyvendinti. Kaip prezidentas padarysiu viską, kas nuo manęs priklauso, kad tokie reikalavimai šiuo metu negalėtų būti įgyvendinami“, – žurnalistams Lazdijuose sakė šalies vadovas. 

G. Nausėda lankėsi Veisiejuose, Kapčiamiestyje, susitiko su šių gyvenviečių bendruomenių atstovais.

Tuo metu pirmoji ponia D. Nausėdienė susitiko su gausia Lazdijų trečiojo amžiaus universiteto bendruomene. Vėliau ponia D. Nausėdienė dalyvavo oficialioje Motiejaus Gustaičio memorialinio namo-muziejaus atidarymo ceremonijoje. Muziejus po renovacijos vėl atvėrė duris lankytojams.

Po pietų ponia lankėsi Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje, kurioje daug dėmesio skiriama pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymui. Gimnazijos moksleivius ji pasveikino su naujų mokslo metų pradžia ir palinkėjo atkakliai siekti svajonių ir užsibrėžtų tikslų. Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje pirmoji ponia taip pat prisijungė prie Valstybės pažinimo centro edukacinių užsiėmimų, skirtų pilietybės temai.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: