Dzūkų žinios

Renginio organizatorių vardu noriu padėkoti

Dalintis:
Šventės organizatorius Vytautas Janulevičius.

Į šventę rugsėjo pirmąjį sekmadienį Krikštonių Kristaus Karaliaus bažnyčioje, kur švenčiami Švč. M. Marijos ligonių sveikatos atlaidai, atvyko minios žmonių: čia gyvenančių ir iš čia kilusių, bet gyvenančių kitur. Ypač gražus, šviesus, lyg ne rudeniškas, oras leido pasidžiaugti gražia gamta ir prisidėjo prie geros šventinės nuotaikos.

Prieš šventę reikėjo atlikti ir namų darbus – nuvalyti ir nudažyti kardinolo Sigito Tamkevičiaus padovanotą kryžių, šalia kurio pastatyti du paminklai: Lietuvos partizanams ir tremtiniams atminti bei Krikštonių istorijos datų santrauka. Pasirodo, Krikštonyse neatsirado vyrų, kurie galėtų pakilti į 4 m aukštį, nuvalyti ir nudažyti kryžių. Teko Noragėlių seniūnijos seniūnei ir jos pavaduotojai kilti į 4 m aukštį ir atlikti remonto darbus. Su technika talkino Algis Baranauskas. Buvo sutvarkytas ir takelis prie kryžiaus, pasirūpinta gėlėmis, apgenėta iš viso konteksto išsišokusi tuja.

Į šventę atvyko Jo Eminencija kardinolas Sigitas Tamkevičius, Jo Ekscelencija Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila ir kiti kunigai. Iš valdžios atstovų atvyko Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas su dviejų mokyklų moksleiviais šauliukais, šauliais, dviem chorais ir profesionaliu fotografu. Tuo tarpu iš Lazdijų valdžios nebuvo nieko, nors buvo žadėję dalyvauti su moksleiviais ir šauliukais. Lazdijų rajono savivaldybės atstovų nedalyvavimas šventės nė kiek nesumenkino. Šventė pradėjo aukštumoje. Krikštonių parapija dar neturėjo taip, kad vienu metu lauke koncertuotų du chorai.

Renginio organizatorių vardu noriu padėkoti:

Jo Eminencijai kardinolui Sigitui Tamkevičiui, Jo Ekscelencijai vyskupui Rimantui Norvilai, Seirijų ir Krikštonių parapijų klebonui, kanauninkui Vytautui Prajarai ir visiems kunigams, dalyvavusiems šventėje;

Alytaus mieto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui Vytuoliui Valūnui;

Politinių kalinių ir tremtinių chorui „Atmintis“ (vadovas Vidas Simanauskas);

Alytaus miesto bendruomenės centro mišraus choro „Putinas“ moterų grupei (vadovas Algimantas Dabašinskas);

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Alytaus filialo tarybos pirmininkei Stasei Tamašauskienei.

Dėkojame visiems, dalyvavusiems šventėje.

Labiausiai dėkojame Lazdijų rajono savivaldybės merei už savo intelektualinės brandos parodymą, pasirenkant iš renginių gausybės. Ir visgi žuvies virimo konkursas Šilutėje jai buvo svarbesnis nei šventė su kardinolu Krikštonyse.

Sveikiname jų komandą, užėmusią pirmą vietą respublikoje, ir siūlome iš mero pareigų pereiti į žuvies virimo cechą ir jam vadovauti bei dalyvauti europinio lygio žuvies virimo varžybose, o mero postas lai lieka tam, kas to vertas.

Taip pat dėkojame Lazdijų savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjui, ne tik pačiam neatvykusiam, bet ir su žadėtais moksleiviais šauliukais. Nesitikėjome, kad tokias pareigas užimantis žmogus galėtų meluoti.

Šventės organizatorius Vytautas Janulevičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: