Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Į Lazdijų ligoninę papūtė nauji vėjai, darbą pradėjo naujas laikinasis vadovas. Rajono gyventojai džiaugiasi ryžtingu žmogumi, bet vienas ligoninės daktaras, nėra aišku, kodėl, netrykšta džiaugsmu, nes atviru tekstu ištarė, kad jeigu ateis šis žmogus vadovaut ligoninei, tai jis dės ant stalo išėjimo iš darbo pareiškimą. Žodis ne žvirblis, nes ligoninės kolektyvas laukia nesulaukia daktaro išleistuvių baliaus. Na, bet daktaras gerai pagalvojo ir nusprendė – kam tas balius, kai pensija ir atlyginimas vienoje vietoje yra geras dalykas.

• Patyręs Lazdijų chirurgas, darbo metu vartodamas velnio lašus, praranda kvalifikaciją, nes pacientams, kuriems reikalingos skubios operacijos, siūbuojantis į šonus chirurgas negali suteikti paslaugos, todėl ligonius tenka išvežti į kitas ligonines. Bėda, nes ligoniai negauna skubios pagalbos. Bet chirurgui gerai, nes atlyginimas jam vis tiek mokamas. Kas bus, kai tai pastebės laikinasis ligoninės vadovas?

• Blogasis Grinčas pavogė Kalėdas iš mūsų mažųjų vaikų. Pirmadienį darželiuose vyko vaikų kalėdiniai karnavalai. Kaip ir kiekviename karnavale, staigmena turėjo tapti pagrindinis veikėjas – Kalėdų Senelis, kuris mažiesiems mūsų rajono gyventojams turėjo išdalinti dovanas. Bet, deja, Kalėdų Senelio dovanos užstrigo kažkur ties Klaipėda, ir mūsų rajono ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo amžiaus vaikai, kurių rajone yra per 1000, liko be dovanų. Kalėdinėms dovanoms savivaldybė išleido per 6000 eurų, įmonė, tiekianti dovanas, jas pristatyti turėjo iki gruodžio 20 dienos. Kas vaikams kompensuos emocinę žalą?

• Gruodžio 16 dieną 15 kartą buvo organizuojama akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Miškininkai šią dieną pagrindinėse miestų ir miestelių aikštėse dalijo eglių šakas bei kankorėžius. Gaila Veisiejų gyventojų, nes po urėdijos iškėlimo į Druskininkus Veisiejai išbraukti iš eglių šakų dalijimo vietų, kurių šiemet buvo daugiau nei 60. Kiekvienos akcijos metu miškininkai išdalija apie 100 000 eglių šakų, kurios surenkamos kirtavietėse ir taip užtikrinamas racionalus miško išteklių naudojimas.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: