Dzūkų žinios

Temperatūros jutikliai pramonės įrenginiuose, kur juos įsigyti?

Dalintis:

Daugelyje pramonės sričių susiduriama su įvairiais technologiniais sprendimais, be kurių neįmanoma pasiekti tam tikrų rezultatų, pagaminti produkcijos ir pan. Vieni dažniausių – tai slėgio, skysčių lygio bei temperatūros matavimas. Apie vieną iš šių sprendimų – temperatūrinio režimo palaikymą, kuris ypatingai aktualus maisto gamybos, farmacijos, kitose pramonės šakose, ir pakalbėkime.

Temperatūrinis režimas yra svarbus ne tik pačios gamybos metu, tačiau dažnai ir laikymo, transportavimo metu reikalingoms temperatūrinėms sąlygoms užtikrinti. Tam naudojami specialūs prietaisai, kuriuose integruoti atitinkami temperatūros jutikliai, leidžiantys stebėti, palaikyti ir užtikrinti reikalingą režimą. Jų duomenis galima įrašyti, o esant poreikiui ir peržiūrėti, tai neretai padeda identifikuoti gaminio broko atsiradimo ar įrenginio darbo sutrikimo priežastis.

Temperatūros matavimo prietaisuose naudojami kokybiški temperatūros jutikliai, padedantys išvengti bet kokių temperatūros svyravimų ar nuokrypio nuo normos. Svarbu žinoti, kad pakitusi temperatūra yra vienas pagrindinių indikatorių, kuris išduoda apie šio komponento nusidėvėjimą, o įsigyti naujus galima specializuotose parduotuvėse. Kitaip sakant tose įmonėse, kurios prekiauja įvairiais jutikliais, davikliais, valdikliais, jungtimis ir kitais komponentais.

Temperatūros jutikliai gali būti skirtingų tipų – termoporiniai arba vieni populiariausių – Pt100. Tiek vieni, tiek kiti yra jungiami prie kitų antrinių prietaisų. Skiriasi jutiklių diametras, jautriosios dalies ilgis, pajungimo į procesą tipas, todėl neretai individualiu atveju iškyla poreikis pagaminti jutiklį konkrečiais parametrais.

Vieni pažangiausių temperatūros jutiklių – tai su integruotu keitikliu, kuris signalą gali apdoroti pats, išduodamas įprastą analoginį signalą. Jie išsiskiria ir kitais inovatyviais sprendimais, konfigūracijų įvairove, konstrukcijos pritaikomumu skirtingoms pramonės sritims bei sudėtingiems technologiniams sprendimams. Be to, jie gali būti programuojami, todėl pasižymi dar platesnėmis galimybėmis.

Kodėl negalima šių komponentų įsigyti bet kurioje mums įprastoje parduotuvėje? Todėl, kad dažnu atveju šie komponentai nėra standartiniai, o yra pritaikomi pagal individualius poreikius atitinkamiems procesams.

Siekiant įsigyti kokybiškus ir ilgaamžius komponentus, verta rinktis patikimą ir šioje srityje gerai žinomą pardavėją bei kvalifikuotus šios srities specialistus. Labai svarbu įsitikinti, ar komponentams suteikiama garantija, pogarantinio laikotarpio priežiūra taip pat nemažiau svarbi.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: