Dzūkų žinios

Kaip pasirinkti tinkamą vaikišką lovą?

Dalintis:

Atrodo tik vakar ieškojote lovelės savo kūdikiui, o dabar jau atėjo metas pasirinkti tinkamą vaikišką lovą ir vaikui persikelti gyventi į savo atskirą kambarį, su savais baldais. Baldai skirti vaikų kambariui, žinoma, gali būti įvairiausi, tačiau, svarbiausias iš visų baldų yra – lova. Vaikiška lova yra atsakinga už vaiko miegą, jo kokybę, todėl, privalo būti kokybišką ir patvari. Vaikiškos lovos gali būti įvairiausių tipų, dydžių ir dizainų, o taip pat, pagamintos ir iš įvairiausių medžiagų, tad, kiekvieni tėvai tikrai ras tokią, kuri ne tik derės prie vaiko kambario stiliaus, bet ir puikiai patenkins vaiko poreikius. Tiesa, toks platus pasirinkimas taip pat reiškia, kad pasirinkti tinkamą ir geriausią vaikišką lovą nebus taip paprasta. Šiame straipsnyje rasite kelis naudingus patarimus, kurie padės pasirinkti tinkamą ir gerą vaikišką lovą. 

Vaikiškų lovų tipai 

Atėjus laikui vaikišką kūdikio lovytę pakeisti į lovą, pirmasis dalykas į kurį turėsite atsižvelgti yra lovos tipas. Vaikiškos lovos gali būti skirtingų tipų, o tinkamo pasirinkimas priklauso nuo to kiek laisvos vietos kambaryje yra, o taip pat, ir nuo to, kokie yra jūsų ir jūsų vaiko poreikiai. Iš esmės, vaikiškos lovos gali būti viengulės, dvigulės, dviaukštės. Taip pat, vaikų kambariui, daugelis tėvų, pasirenka ir sofą lovą, vietoje standartinės lovos. Viengulės arba dvigulės – laikomos standartu. Šios lovos yra žemos, gali turėti nuimamus šonus ir skiriasi tik savo pločiu. Dviaukštės lovos itin praktiškos ir padeda sutaupyti nemažai vietos. Jos puikiai tiks tada, kai kambaryje gyvena du vaikai, o kadangi, turi patogias kopetėles, jos, vaikų akimis, yra itin žaismingos. Taip pat, galima pasirinkti ir dviaukštes lovas, kurios miegamąją dalį turi tik viršuje, o apačioje, vietoje lovos, yra tuščia erdvė. Tokia paaukštinta lova, taip pat, padeda sutaupyti nemažai vietos, kadangi, tuščioje erdvėje puikiai tilps rašomasis stalas arba sėdmaišis su vaiko žaislais. Tėvams, kurie nori itin praktiškos ir plačiai panaudojamos vaikiškos lovos vertėtų apsvarstyti vaikiškos lovos su stalčiais pasirinkimą. Šios lovos turi kelis, labai praktiškus ir naudingus stalčius, daiktų, patalynės ir drabužių laikymui. Galiausiai, galite pasirinkti ir itin žaismingas, mašinos, princesės pilies formos lovas, kurias vaikai tiesiog dievina. Šios lovos taps ne tik išskirtiniu vaiko kambario akcentu, bet ir vilios vaiką miegui. 

Daug dėmesio skirkite vaikiškos lovos rėmui ir čiužiniui

Norėdami, kad vaiko lova būtų patvari ir atlaikytų net intensyviausias vaikiškas šėliones bei šokinėjimą, privalote daug dėmesio skirti lovos rėmui. Iš esmės, vaikiškų lovų rėmai gali būti arba metaliniai, arba mediniai. Mediniai rėmai laikomi geriausiu pasirinkimu. Tai ekologiški ir draugiški aplinkai, o taip pat, labai tvirti ir patvarūs rėmai, kurie atlaikys net intensyvų naudojimą ir šokinėjimą. Šio tipo rėmai yra ilgaamžiai, gali būti dažomi, restauruojami. Metaliniai rėmai, taip pat, yra labai tvirti ir ilgaamžiai, tačiau, jie gali būti labai sunkūs. Dėl šios priežasties, lovą bus sunku pakelti ar pernešti iš vienos vietos į kitą. Tiesa, vaikiškos lovos gali turėti ir plastikinius rėmus, tačiau, ši pigi ir lengvai valoma medžiaga nepasižymi patvarumu ir ilgaamžiškumu.

Tačiau, daug dėmesio reikėtų kreipti ne tik į lovos rėmą, bet ir čiužinį. Čiužinys yra lovos dalis, tiesiogiai kontaktuojanti su vaiko kūnu. Nuo čiužinio priklauso tai, kaip vaikas patogiai ir gerai bei kokybiškai galės išsimiegoti. Poroloniniai čiužiniai yra ilgaamžiškesni, tačiau, gali turėti nemalonų ir keistą kvapą, taip pat, juose linkusios daugintis dulkių erkutės. Lateksiniai – brangesni, tačiau, jie turi mažesnę alergijų riziką ir yra laikomi saugesniais jautriems, alergiškiems vaikams. Galite rinktis čiužinius su grikių lukštų, kokosų plaušo užpildu, kurie yra ekologiški. Čiužinio užpildas turėtų būti pasirenkamas pagal vaiko poreikius. 

Dizainas ir spalvos 

Galiausiai, rinkdamiesi vaikiškas lovas turite daug dėmesio skirti ir jų dizainui, spalvoms. Šie aspektai itin svarbūs vaikams, kurie į viską žiūri per vizualinę prizmę. Naudinga vaikiškos lovos dizainą ir spalvą rinktis ir derinti prie kitų, kambaryje esančių baldų, pavyzdžiui, spintos ar komodos. Taip pat, pravartu paklausti ir vaiko nuomonės, kuri lova jam atrodo gražiausia ir patinka labiausiai. Žaismingi dizainai su gyvūnais, piešiniais ir filmukų veikėjais bei superherojais tikrai turėtų patikti vaikui. Žinoma, visada galite rinktis ir neutralių spalvų lovas – pilkos, baltos, smėlio spalvos lovos derės bet kokiame kambaryje ir tiks tiek berniukui, tiek mergaitei. 

Vaikiškos lovos ir kiti vaikų kambariui skirti baldai, už draugišką kainą – varle.lt svetainėje!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: