Dzūkų žinios

Kokią tvorą pasirinkti namui mieste?

Dalintis:

Kiemo tvora – tai vienas svarbiausių namo atributų, kuris suteikia apsaugą nuo nepageidaujamų svečių ir nuo smalsių žvilgsnių. Tvora gali būti skirtingo tipo, aukščio bei spalvų, dažnai jos pasirinkimas priklauso nuo bendro namo eksterjero.

Statant tvorą mieste, taip pat vertėtų atsižvelgti ir į šalia esančių namų bei tvorų dizainą ir spalviškumą. Reikėtų įsitikinti, ar toje teritorijoje nėra keliami kokie nors papildomi ar specialūs reikalavimai.

Ko reikia tvoros statybai?

Priklausomai nuo jūsų pasirinkimo, tvora gali būti medinė, metalinė, segmentinė ir kitokia. Tvoros statybai reikalingi stulpai, kurie taip pat skiriasi, priklausomai nuo tvoros pasirinkimo. Atsižvelgiant į tvoros aukštį, medžiagų technines charakteristikas, tvoros stulpai kaina pasižymi taip pat skirtinga.

Bet kurią tvorą įrengti galima su pamatais arba tvoros borteliais. Jeigu tvora yra segmentinė ir atlieka labiau teritorijos žymėjimo paskirtį, pamato apskritai galima atsisakyti. Tokiu atveju ji bus komplektuojama tik su tvoros stulpais ir pasirinkto dydžio bei spalvos tvoros segmentais.

Ką apie tvoros statybų sako statybų reglamentas?

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tvora yra nesudėtingas statinys, kurio statybai nekeliami jokie specialūs reikalavimai. Deja, taip vis dėlto nėra, todėl pasistatyti tokią tvorą, kokią panorėsite, pavyks ne visuomet.

Tvoros statybai kai kuriais atvejais keliami itin griežti reikalavimai, ypatingai, jeigu ji statoma saugomoje teritorijoje arba mieste. O pavyzdžiui, miške ar rezervato teritorijoje kai kuriais atvejais ją pastatyti apskritai neturėsite galimybės.

Statant neaukštą tvorą, paprastai nereikalingi jokie leidimai, tačiau jos ažūriškumui keliami gana griežti reikalavimai. Aklina tvora negali būti statoma šiaurinėje sklypo pusėje (kaimynui iš pietų), jeigu negavote jo sutikimo. Tokioje vietoje tvora meta šešėlį, todėl kaimynui tai gali ne visai patikti. Tuo tarpu pietinėje sklypo pusėje nekeliami jokie reikalavimai.

Reglamentuojamas taip pat ir tvoros aukštis, nuo kurio priklauso, ar bus reikalingi tvorai statyti leidimai bei kaimynų sutikimai. Iki 1,80 metrų tvorai leidimai nėra reikalingi, o štai norėdami aukštesnės tvoros, turėsite juos gauti. Kaip ir norėdami pastatyti tvorą ant sklypo ribos, privalėsite gauti kaimynų sutikimą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: