Dzūkų žinios

Metelytės kaime žiemą Kalėdų Senelio rezidencija, vasarą – netradicinis kempingas su miegamojo lovomis

Dalintis:
Kaip atrodo Kalėdų Senelio rezidencija? Ji labai šviesi ir jauki, kaip pasakoje. Viduje seni mediniai balkiai perdažyti baltai. Gerų žmonių dėka pilna knygų, baldai – prikelti antram gyvenimui.

Vilniečiai verslininkai Andrius ir Renata Perliai ant Dusios ežero kranto, nedideliame Metelytės kaime, Simno seniūnijoje, Alytaus rajone, įkūrė sodybą „Perlytė“. Per Kalėdas čia apsigyvena Kalėdų Senelis, kuriam sodybos šeimininkai išpuošia puikią rezidenciją.

Sodybos atgimimas

Andrius pasakoja, kad sodyba yra močiutės palikimas. „Joje augo mano tėtis su pusbroliu, tad esame paveldėtojai kartu su pussesere“, – kalbėjo vyras.

Prieš 2 metus jis nusprendė sutvarkyti sodybą. Darbus pagreitino karantinas. „Šeima: žmona ir du vaikai, gyveno Vilniuje, o aš čia dirbau“, – pasakojo Andrius. Vyras turėjo idėjų, tad darbas ėjosi puikiai. „Noras buvo atstatyti iš seno į naują. Daug kas siūlė nugriauti ir statyti iš naujo, neva bus paprasčiau. Greičiausiai taip ir būtų buvę, bet norėjau iš kiaulidės padaryti tai, ką byloja senolių išmintis: „iš šūdo į grūdą“, – sakė A. Perlys.

Kalėdų senelio rezidencija

Sodybos teritorijos plotas beveik 1 ha. A. Perlys pasakoja, kad atstatytas didelis senas pastatas, kuriame bendrai buvo senas tvartas ir kluonas. „Kluonas buvo begriūvantis, tad ėmiausi darbo su dideliu noru. Kur dabar yra miegamasis, ten buvo kiaulidė, kur įėjimas – karvidė“, – apie rekonstrukciją kalbėjo sodybos šeimininkas. Pasak vyro, galbūt su amžiumi pradedi vertinti dalykus, kurie tau svarbūs, atsiranda visai kiti prioritetai.

Kaip atrodo Kalėdų Senelio rezidencija? Ji labai šviesi ir jauki, kaip pasakoje. Viduje seni mediniai balkiai perdažyti baltai. Gerų žmonių dėka pilna knygų, baldai prikelti antram gyvenimui. Kalėdų simbolis – eglutė, išpuošta girliandomis ir žaisliukais. Rezidencijoje daug kitų kvapą gniaužančių kalėdinių dekoracijų. Kitoje pirmo aukšto pusėje Kalėdų Seneliui įrengtas ir miegamasis su dviem didžiulėmis lovomis. O antro aukšto palėpėje – kambarys nykštukams ir snieguolei.

Sodybos savininkas Andrius sako, kad Kalėdų Senelio rezidencija atsidaro neplanuotai. „Norėjau savo šeimai padaryti staigmeną ir smagiai atšvęsti Kalėdas. Tai turėjo būti asmeninė šventė su šeima, bet išpuoštos rezidencijos nuotraukas paviešinau Facebook ir Danielius.net. Sulaukiau daug žmonių žinučių, kurie norėjo atvykti. Taip gimė idėja įrengti Kalėdų Senelio rezidenciją“, – kalbėjo Andrius. Jis džiaugiasi, kad praėjusiais metais buvo daug norinčiųjų susitikti su Kalėdų Seneliu, ne tik šeimos, bet ir mokiniai važiavo. „Džiugu matyti, kad vaikai išvyksta su geromis emocijomis“, – tęsė pašnekovas.

Kaip ir praėjusiais metais, didelėje pievoje prie sodybos įrengs netradicinį kempingą, skirtą žmonėms, norintiems patogumų. Pastatytose palapinėse bus miegamojo lovos, šaldytuvai, virduliai. Tokių palapinių vyras planuoja įrengti 4.

Palapinės su patogumais

Kalėdų Senelis jau išvyko iš savo rezidencijos „Perlytė“, tad sodybos savininkas Andrius planuoja arėjantį vasaros sezoną. Kaip ir praėjusiais metais, didelėje pievoje prie sodybos įrengs netradicinį kempingą, skirtą žmonėms, norintiems patogumų. Pastatytose palapinėse bus miegamojo lovos, šaldytuvai, virduliai. Tokių palapinių vyras planuoja įrengti 4. Jos bus dekoruotos skirtingų metų laikų tematika. Vienos palapinės dydis apie 25 kv. m.

O rudenį sodyboje prieš Heloviną apsigyvens raganaitės. Tuomet rezidenciją dekoruos moliūgais, raganomis, šluotomis. Kalėdų Senelio rezidenciją vyras pradeda puošti iš karto po lapkričio 1 dienos. „Per praėjusias, 2021 m., šventes žmonių buvo daug, nes 2020 m. buvo paskelbtas karantinas ir tada spėjo atvykti vos kelios šeimos.

Na, o ateity visi, norintys atvažiuoti į išskirtinį kempingą vasarą ar žiemą į Kalėdų Senelio rezidenciją, gali iš anksto registruotis specialiu telefonu 8 664 61001, taip pat informacijos galima rasti socialiniame tinkle Facebook – „Sodyba Perlytė“. Taip pat kuriama ir interneto svetainė, kurioje bus galima registruotis kitų metų susitikimui su Kalėdų Seneliu.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: