Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

Lazdijų rajonas toliau pildosi įstaigų vadovais iš kitų savivaldybių. Praėjusią savaitę paaiškėjo, kas laimėjo rajono bibliotekos vadovo konkursą. Šią poziciją užims Marijampolėje gyvenanti moteris, turinti darbo patirties „Arvi“ kalakutų įmonėje. Šiuo metu ir savivaldybėje, ir jos įstaigose galima pastebėti, kad konkursus laimi specialistai iš gretimų savivaldybių. Saviškiai, atsikandę valdžios valdymo principų, bėga į gretimas savivaldybes.

• Lazdijiečiai aktyviai prisijungė prie pagalbos ukrainiečiams iniciatyvų. Vieni dovanoja automobilius, pilnus humanitarinės pagalbos Ukrainos kariams, kiti, susibūrę Šventežeryje, pina kamufliažinius tinklus, treti prisiregistravo savanorių iniciatyvose „Stiprūs kartu“ ir teikia pavėžėjimo paslaugą į Alytuje įkurtą Pabėgėlių registracijos centrą, kiti savanoriauja tame pačiame centre, suteikdami psichologinę pagalbą vaikams ir suaugusiems, ketvirti priglaudžia pabėgėlius savo namuose.

• Rajono valdžios aplinkoje vyksta karšti debatai dėl finansinės paramos Ukrainos Baranivkos savivaldybei. Ukrainoje vyksta karas, reikalinga įvairi pagalba, Baranivkos savivaldybė jos prašo. „Mes kreipiamės į jus prašydami pagalbos, mums reikėtų šių įrankių: grandininio pjūklo, nešiojamo motorinio siurblio, nešiojamų radiopriemonių (racijų), hidraulinių gelbėjimo įrankių, benzininio pjaustytuvo, pjaustymo diskų (metalui, betonui), ugniagesio šalmų, žibintų, kovinių drabužių, ugniagesių batų, elektros generatorių, gaisrinių žarnų, medicininių neštuvų“. Tai tik dalis daiktų, kurių verkiant reikia šiai savivaldybei kovoje už savo ir mūsų visų laisvę. Taip atrodo, kad mūsų savivaldybei sudėtinga iš biudžeto skirti kelias dešimtis tūkstančių šiai įrangai supirkti, geriau juos pasilikti rajono renginiams ir savigyrai.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.

Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: