Dzūkų žinios

Kamufliažinių tinklų pynimo iniciatyva Šventežeryje

Dalintis:

Rusijos karas prieš Ukrainą suvienijo ne tik ukrainiečius, bet ir visą Europą, lietuviai taip pat ne išimtis.

Visi prisideda, kaip gali: aukoja, renka paramą, ją pristato į Ukrainą, suteikia namus nuo karo bėgančioms ukrainiečių šeimoms, gamina kamufliažinius tinklus kariams. Kamufliažinių tinklų gamyba vyksta visoje Lietuvoje, lazdijiečiai taip pat dalyvauja šiame procese. Iniciatyvos ėmėsi ekologinį ūkį turinti Aliaus ir Agnės Juknevičių šeima. Agnė laisvu nuo ūkininkavimo metu kuria ir rankdarbius.

Paklausta, kaip sugalvojo imtis tokios iniciatyvos, Agnė sakė: „Prasidėjus karui dingo įkvėpimas kurti, toks jausmas, kad mūzos kažkur išskrido, labai rūpėjo kažkaip prisidėti ir padėti Ukrainai, sužinojusi, jog ieškoma žmonių, galinčių savo rajonuose gaminti kamufliažinius tinklus, nedvejojau ir ėmiausi šios iniciatyvos. Gavome visas medžiagas tinklų gamybai ir pirmadienį kibome į darbus. Įsitraukė visa Šventežerio bendruomenė, prisijungia ir kitos. Per dvi dienas jau pagaminome du tinklus. Galvojau, kad darbas bus labai lengvas ir paprastas, tačiau turėjau išklausyti mokymus nuotoliniu būdu, yra tam tikra strategija ir taisyklės, jų reikia laikytis, kad tinklas būtų tinkamas naudoti.“

Agnė sako, kad savo laiko neskaičiuoja ir jeigu šiuo visų mūsų darbu bus išsaugota nors viena gyvybė, vadinasi, pavyko.

Kamufliažinius tinklus planuojama pinti dar bent savaitę, tinklai pinami kiekvieną dieną nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro Šventežerio bendruomenės patalpose. Norintys ir galintys prisijungti mielai kviečiami.

„Dzūkų žinių informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: