Dzūkų žinios

Keletas patarimų, kaip tinkamai prižiūrėti staltiesę

Dalintis:

Staltiesė yra puiki pagalbinė priemonė, kai norima apsaugoti stalą nuo įvairių pavojų. Todėl labai svarbu ją tinkamai prižiūrėti. Juk norisi, kad ši interjero detalė išliktų puikios būklės ne vienerius metus. Atsižvelgdami į tai, žemiau pateikiame kelias rekomendacijas, kaip tinkamai pasirūpinti jau turima ar dar tik planuojama įsigyti staltiese.

Nuvalykite

Jeigu pastebėjote, kad ant staltiesės atsirado dėmių, nieko nelaukite ir kuo greičiau jas išvalykite. Tačiau prisiminkite vieną dalyką – jokiu būdu per stipriai jos netrinkite. Taip tik dar labiau apsunkinsite valymo procesą. Užtenka pavalyti tik labiausiai pastebimas dėmes nuo paviršiaus. Tokiu būdu galėsite jaustis ramūs, kad ji visiškai išsiskalbs ir atrodys kaip nauja.

Pamerkite

Kitas žingsnis – pamerkti staltiesę karštame vandenyje. Jeigu planuojate ją skalbti su skalbimo mašina, pamerkite ir palikite staltiesę per naktį. Jei norite plauti rankomis, pasinaudokite tiesiog švariu indu. Tačiau įsitikinkite, kad staltiesė pilnai panirtų į karštą vandenį.

Plaukite

Plauti staltiesę rekomenduojame automatiniu būdu. Išmirkytą staltiesę įdėkite į mašiną ir nustatykite trumpalaikio skalbimo funkciją. Taip sutaupysite nemažai brangaus laiko. Jeigu visgi nusprendėte staltiesę plauti rankomis, viską atlikite švelniai, kad nepažeistumėte audinio.

Padžiaukite

Siūlome staltiesę išdžiovinti tradiciniu būdu, nesinaudojant elektrine skalbinių džiovykle. Taip galėsite jaustis saugiai ir ramiai, kad džiovinimo proceso metu ji nesusitrauks ir išlaikys pradinę formą. Tiesiog padžiaukite staltiesę kambaryje arba lauke, jei oro temperatūra yra tam tinkama.

Padėkite

Galiausiai išplautą ir išdžiovintą staltiesę tinkamai sulankstykite ir saugiai padėkite. Rekomenduojame ją laikyti vėsioje ir sausoje vietoje. Be to, prieš padengiant stalą, patariame staltiesę išlyginti lygintuvu. Taip išvengsite bet kokių pakitimų ar susiraukšlėjimų.

Ne nuostabu, kad staltiesė yra viena praktiškiausių ir puošniausių namų interjero detalių. Todėl itin svarbu laikytis keleto taisyklių tinkamai jos priežiūrai. Jei vadovausitės šiais patarimais, užtikriname, kad turima staltiese galėsite džiaugtis daugelį metų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: