Dzūkų žinios

Po konsultantų analizės Lazdijuose gali didėti mokestis už šiukšlių išvežimą

Dalintis:
Savivaldybė privačiai bendrovei nepagailėjo atseikėti beveik 5 tūkst. eurų, kad gautų situacijos įvertinimą, o gal, kas galėtų paneigti, ir žalią šviesą kainoms didinti.

Penkerius metus Lazdijuose išsilaikęs rinkliavos už atliekų išvežimą mokestis gali padidėti. Savivaldybė pasamdė privačią bendrovę, kad ši atliktų rinkliavos dydžio analizę ir pateiktų rekomendacijas dėl rinkliavos dydžio pakeitimo. Akivaizdu, jog paslauga po šios analizės tikrai nepigs, bet galimai pabrangs.

Savivaldybė privačiai bendrovei nepagailėjo atseikėti beveik 5 tūkst. eurų, kad gautų situacijos įvertinimą, o gal, kas galėtų paneigti, ir žalią šviesą kainoms didinti.

„Dzūkų žinios“ domėjosi, kokiu tikslu savivaldybė pasamdė bendrovę „Ekokonsultacijos“ ir kokių išvadų tikisi.

Lazdijų rajono savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėja Indrė Adomynienė teigė, jog Lazdijų rajono savivaldybės administracija įsigijo bendrovės „Ekokonsultacijos“ paslaugas atlikti Lazdijų rajono savivaldybės vietinės rinkliavos už atliekas analizei.

„Ji reikalinga tam, kad galėtume įvertinti, ar galima būtų diferencijuoti rinkliavos dydį. Planuojama į sistemą įsivesti 120 l mišrių atliekų konteinerius (dabar naudojami tik 240 l), todėl svarbu apskaičiuoti, kaip tai paveiks rinkliavos surinkimą, kokie minimalūs pakėlimai gali būti naudojami“, – sakė skyriaus vedėja.

Ji pastebėjo, jog 2021–2022 metais didelis dėmesys skiriamas atliekų surinkimo proceso tobulinimui, senų konteinerių pašalinimui iš proceso, sunkiai privažiuojamų sodybų aptarnavimo klausimams, aptarnaujamų konteinerių žymėjimo atnaujinimui.

Pasidomėjus, ar gali būti, kad po šios bendrovės atliktos analizės keisis atliekų išvežimo kaina, I. Adomynienė pripažino kol kas negalinti atsakyti, ar tyrimo rezultatai turės įtakos kainai. Jos teigimu, šios sutarties tikslas yra įsivertinti esamą rinkliavos surinkimo sistemą.

Paklausta, kokios dabar yra atliekų išvežimo kainos ir kaip jos atrodo kitų savivaldybių kontekste, I. Adomynienė sakė, kad pastaruoju metu beveik visos Alytaus regiono savivaldybės didino rinkliavos įkainius, Lazdijų rajono savivaldybėje rinkliava nebuvo didinama nuo 2017 metų, įvedus dvinarę rinkliavos skaičiavimo metodiką.

Konkrečiai paklausta, ar gali būti, kad vietinė rinkliava už atliekas bus didinama, I. Adomynienė išsisuko nuo tiesaus atsakymo: „Negalime atsakyti, nes tikslas atlikti analizę“.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: