Dzūkų žinios

2021 metų Lazdijų merės ataskaita neįtikino rajono tarybos opozicijos

Dalintis:

Algimantas Mikelionis
Kiekvienais metais, kai Lazdijų rajono meras skaito metinę ataskaitą, ji sulaukia nemažo dėmesio, nes ir paprasti gyventojai, ir rajono tarybos opozicija ištempia ausis norėdami sužinoti, kas naujo įvyko rajone. Ir dažniausiai yra išgirstama krūvos skaičių, kurie, kaip būna teigiama, turėtų įrodyti Lazdijų rajono ekonominės ir gyvenimo būklės gerėjimą. Taip buvo ir šiemet, praėjusią savaitę vykusio Lazdijų rajono tarybos posėdžio metu, kai merė A. Miškinienė pažėrė daugybės atliktų darbų sąrašą ir aibę skaičių.
Iš pradžių Lazdijų rajono savivaldybės merė pabrėžė, kad teko gyventi ir dirbti koronaviruso pandemijos ir nelegalių migrantų krizės metu. Be to, atsirado tokie dalykai kaip nuotolinis darbas ir susitikimai. Ta gausybė skaičių ir atliktų darbų, kurie buvo pilami lyg iš gausybės rago, daugeliui rajono gyventojų turėtų būti savaime suprantami, nes valdžia yra ar turėtų būti paprastų žmonių tarnai, kurie atlieka jai priklausančius darbus. Nežinau, ar verta mero metinėje ataskaitoje minėti tokius faktus kaip išvežtos šiukšlės ar kitus panašius darbus. Prisiminkime, su kokiais rinkiminiais lozungais 2019 metais į valdžią ėjo ponia A. Miškinienė. Iš pradžių ji teigė, kad Lazdijų rajonas yra nuvarytas ir sugriautas buvusios valdžios, ir visus bandė įtikinti, kad ateityje bus sumažinta bedarbystė ir rajono laukia klestėjimas. Vertinant šiuos pažadus, belieka pasakyti, kad dabartinę merę vykdant priešrinkiminius pažadus ištiko krachas. Nei bedarbystė buvo sumažinta, nei rajonas suklestėjo. Žinoma, ponios A. Miškinienės einant į valdžią niekas nevertė žarstyti minėtus pažadus, tad belieka konstatuoti, kad likus metams iki rinkimų ponia Ausma rinkiminių pažadų neįvykdė ir per likusius metus vargu ar įvykdys.
Tad nieko nuostabaus, kad 2021 metų Lazdijų rajono savivaldybės merės ataskaita neįtikino rajono tarybos opozicijos. Lazdijų rajono savivaldybės opozicijos lyderis A. Margelis rėžė iš peties. Jis teigė, kad su mere negalima susitarti nei vienu klausimu, nes ji vieną sako, kitą galvoja, o trečią daro. Opozicija apskritai žėrė priekaištus dėl naujo sporto centro pastatymo ir naujos autobuso stoties pastatymo. Tai irgi buvo ponios merės rinkiminiuose planuose ir pažaduose. Juk, atrodo, taip paprasta nežadėti tų dalykų, kuriuos nesi užtikrintas, ar pavyks padaryti valdymo metu. Ir gerai žinai, kad nepavykus padaryti, ką žadėjai, ir opozicija, ir rajono gyventojai turės pilną teisę tave kritikuoti.
Niekas negali teigti, kad nebuvo atlikta jokių darbų. Bet dar kartą reikia pabrėžti, kad geras valdžios darbas yra savaime suprantamas dalykas. Taip pat kiekvienas dirbdamas turi teisę suklysti, bet suklydus tą klaidą reikėtų pripažinti ir ištaisyti. Labiausiai stebina tos personos, kurios padariusios klaidų visaip stengiasi teigti, kad dėl to kalti visi kiti išskyrus jį patį. Kitais metais merės A. Miškinienės laukia ataskaita už 2022 metus, kurie irgi nėra lengvi, nes jau daugiau kaip du mėnesius visi gyvename karo Ukrainoje akivaizdoje.
Kokia ten merės ataskaita pateikta praėjusios savaitės Lazdijų tarybos posėdyje bebūtų, geriausiai ją įvertins rinkėjai kitų metų savivaldos tarybos ir mero rinkimuose.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: