Dzūkų žinios

Paskirtas Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos vadovas

Dalintis:
Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direktorius Paulius Čeponas. (Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos nuotr.)

Rita Krušinskaitė

Aplinkos ministerijai įgyvendinant saugomų teritorijų sistemos pertvarką, paskirti trijų naujų saugomų direkcijų vadovai. Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijai vadovaus Paulius Čeponas, Žuvinto biosferos rezervato direktorius.

Ekologijos ir aplinkotyros specialistas, jau beveik metus vadovaujantis Žuvinto biosferos rezervatui P. Čeponas naujas pareigas pradės eiti nuo liepos pirmos dienos.

„Pirmiausia gerai susipažinsiu su nauja struktūra, pabendrausiu su darbuotojais, išklausysiu jų lūkesčius, pasistengsiu kiekvienam surasti darbo vietą, kurioje jis jaustųsi komfortiškai. Artimiausiu metu tiek Saugomų teritorijų tarnybos, tiek mano noras yra kuo greičiau nuraminti darbuotojus dėl pokyčių. Manau, kad atsiras norinčių pasitraukti, ypač tie, kuriems iki pensijos likę vos keli mėnesiai.

Naujos pareigos man – tai didžiulė atsakomybė suburti kolektyvą ir rasti bendrus sąlyčio taškus, kad galėtume efektyviai įgyvendinti pertvarkos tikslus, kad surastume aukso vidurį, kad visi darbuotojai norėtų dirbti ir atliktų darbą su meile“, – „Dainavos žodžiui“ kalbėjo Žuvinto biosferos rezervato direktorius P. Čeponas.

Jau parengti naujų saugomų teritorijų direkcijų skyrių pavyzdiniai nuostatai, darbuotojų pareigybių aprašymai, pradėtos atrankos ir į direktoriaus pavaduotojo, finansininko bei paskyrimai į konkrečios saugomos teritorijos patarėjo pareigas.

Pagrindiniai pertvarkos tikslai – efektyvesnis priskirtų funkcijų vykdymas, pasiruošimas ateities iššūkiams, darbuotojų gerovės užtikrinimas bei optimali institucijų struktūra. Kartu siekiama užtikrinti efektyvų šiai sistemai pavestų funkcijų vykdymą, numatyti sąlygas papildomų Žaliojo kurso tikslų ir uždavinių įgyvendinimui. Kiekvienoje direkcijoje turėtų dirbti po vieną architektą, ketinama didinti ekologų, kraštovaizdininkų, kultūrologų, prevencijos specialistų etatų skaičių.

Peržiūrimos ir aiškiau atskiriamos skirtingų lygmenų institucijų funkcijos: politikos formavimas ir reglamentavimas – Aplinkos ministerijai, nacionalinio lygmens įgyvendinimas – Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai ir regioninio lygmens įgyvendinimas – saugomų teritorijų direkcijoms.

Naujai sukurtai Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijai priklauso buvusios Aukštadvario, Dieveniškių, Metelių, Nemuno kilpų, Neries, Panemunių, Veisiejų, Vištyčio regioninių parkų ir Žuvinto biosferos rezervato direkcijos.

Vykstanti pertvarka reikšmingai sumažino Lietuvoje saugomų teritorijų skaičių – iš veikusių 29 etnografinių regionų principu sukurtos keturios institucijos: Aukštaitijos, Dzūkijos-Suvalkijos, Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: