Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Lazdijiečiai turi prabangą – ežerą miesto teritorijoje, o iki ežero nuo miesto nutiesti pėsčiųjų takai. Tik gaila, kad savivaldybė nesuranda kelių šimtų eurų poilsiavietei prie šio ežero sutvarkyti. Gėda ir prieš savus, ir prieš svečius. Pagal pakrantės nepriežiūrą galima spręsti apie „gaspadoriaus“ neūkiškumą…

I. Šaparauskienė per mėnesį teuždirba 3 230,85 euro „ant popieriaus”, o ponas S. Petrauskas „ant popieriaus“ vos varganus 2 762,06 euro, nors baltos dienos nemato, o vien tik juodą vargą ir skurdą. Mielieji ir gerbiamieji, ar jūsų kukli vaizduotė gali tokius baisius dalykus iškentėti?! Kokia neteisybė! Todėl artimiausiame Lazdijų rajono tarybos posėdyje ši neteisybė bus ištaisyta – administracijos direktorei ir jos pavaduotojui bus skirti 40 procentų priedai. Piniginės pastorės. Tik ar daugiau darbų jie nuveiks?

• Nerimsta diskusijos apie garsiąją merės ataskaitą. Vykdomos apklausos, rašomi tekstai, sklinda įvairūs gandai ir pasakojimai. Nestandartinio formato leidinys, didelis tiražas, nemažai puslapių, dar daugiau fotografijų ir teksto. Pasirūpinta, kad leidinį gautų visi lazdijiečiai. Šiam leidiniui dzūkai sugalvojo pavadinimą „Panegirika“, nes ten nė vienu sakiniu neužsiminta apie tai, kad Lazdijai šalies gerovės reitinge nukrito į priešpaskutinę vietą Lietuvoje. Čia jau ne iliustruotos pasakėlės už mokesčių mokėtojų pinigus, bet oficialus profesionalų tyrimo rezultatas, nubraukiantis bet kokią merės savigyrą nuveiktais darbais. Kur žadėtasis Lazdijų atgimimas, kur verslo klestėjimas, kur nedarbo problemos sprendimai? Visi pažadai tik fikcija. Nedarbas Lazdijuose pasiekė viršūnę, o pagal kai kurias kategorijas – aukščiausią lygį Lietuvoje.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.

Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: