Dzūkų žinios

E. Adaškevičienė: kieno interesus iš tikrųjų gina merė? Atsakymas A. Miškinienei

Dalintis:
Lazdijų ligoninė.

Šiais metais trylikoje rajono lygmens ligoninių vyko planiniai patikrinimai. Į šį sąrašą pateko ir Lazdijų ligoninė. Patikrinimo metu teikiami dokumentai ir laukiama pastabų, kad būtų galima kuo greičiau ir efektyviau šalinti esančius trūkumus. Įprastai Akreditavimo tarnyba atsiunčia raštą su trūkumais ir prašo juos pašalinti, o tarnybos atstovas susisiekia su ligoninės atsakingu asmeniu bei žodžiu išdėsto, kas turi būti patobulinta.

Deja, šį kartą nustačius trūkumus su ligoninės atstovu susisiekta nebuvo, gavome tik trūkumų raštą ir kone tuojau pat sužinojome, kad sustabdyta licencija antrinės stacionarinės asmens sveikatos priežiūros: suaugusiųjų chirurgijos, reanimacijos ir intensyviosios terapijos II (suaugusiųjų), paslaugoms teikti. Merės Ausmos Miškinienės pasakymą, kad „[…] ne visi prašomi dokumentai buvo pateikti, nereaguota greičiausiai kaip buvo galima“ laikau šmeižtu, nes po Akreditavimo tarnybos įspėjimo visa ligoninės administracija skubiai pradėjo ruošti reikalingus dokumentus ir kitus reikalingus pakeitimus (VASPVPT viešai skelbiama informacija: VšĮ „Lazdijų ligoninė“ 2022-04-15 pateikė dokumentus, kurie buvo vertinami).

Tenka tik konstatuoti faktą, kad mano vardas yra naudojamas ir žeminamas vardan asmeninių interesų. Tai, kad esu Seimo nario L. Slušnio patarėja teisės klausimais, man niekuomet netrukdė eiti ligoninės veiklos koordinatorės pareigų, o šiuos mano žodžius gali patvirtinti visas administracijos kolektyvas. Kiekvieną darbo dieną Lazdijų ligoninėje siekiau efektyvaus turimų resursų panaudojimo bei ligoninės veiklos tobulinimo.

Mesdama man nepagrįstus kaltinimus pati merė užmiršta, kad taip atvirai palaiko S. Skvernelio „Vardan Lietuvos“ frakciją. Retorinis merės užduotas klausimas, ar „[…]atitinkami ligoninės darbuotojai galėjo sąmoningai veikti prieš ligoninės ir jos vadovų interesus“, akivaizdžiai nukreiptas prieš mane bei TS-LKD narį L. Slušnį. Su pastaruoju merė akivaizdžiai turi neišspręstų klausimų. Na taip, juk „ne tos“ partijos atstovas… Gerbiama A. Miškinienė dar vasario mėnesį galimai „rekomendavo“ atšaukti Lazdijų ligoninės kolektyvo susitikimą dėl sveikatos sistemos reformos su jau minėtu L. Slušniu bei Seimo nare J. Sejoniene.

Tokiomis „rekomendacijomis“ Lazdijų merė tik dar kartą parodė, kad asmeniniai interesai jai svarbiau už miesto gyventojų sveikatą ir gerovę. Ne kartą spaudoje minėjusi, kad nereikia kritikuoti, o reikia susitelkti, pati A. Miškinienė savo skambių žodžių nesilaiko ir skaldo Lazdijų ligoninės kolektyvą nebūtais kaltinimais bei keistais ,,nurodymais” personalui.

Apmaudu, kad prieš mesdama viešus kaltinimus „Lazdijų žvaigždėje“ nei merė, nei jos patarėja ar kiti asmenys nesusisiekė su manimi ir net nemėgino pasigilinti į situaciją. Aš, kaip ir merė, leisiu sau užduoti retorinį klausimą: o kieno gi interesus taip nuožmiai ir be skrupulų gina A. Miškinienė?..

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: