Dzūkų žinios

Merės švenčių prioritetai

Dalintis:

DŽ redakcijos nuomonė
Vasara. Pramogų ir švenčių metas. Kiekvieną savaitgalį rajono miestai, miesteliai, kaimeliai, bažnyčios rengia įvairias šventes, kurios vienija bendruomenes ir sukviečia į tėviškę seniai ją palikusius žmones.

Praėjęs savaitgalis buvo dosnus renginių mūsų krašte. Krosnos bendruomenė pažymėjo savo miestelio 420 metų sukaktį, į šventę susirinko nemažai žmonių.

Šeštokiečiai stadione surengė tradicinį, pilną įvairios muzikos ir geros nuotaikos festivaliuką „Šeštokų vasara“.

Neeilinis įvykis laukė ir Seirijų krašto tikinčiųjų – sekmadienį čia vyko atlaidai, kuriems pirmą kartą dirigavo naujai paskirtas klebonas Paulius Marčiulionis.

Be darbo nestovėjo ir Lazdijų hipodromas, čia buvo surengta žirgų ir skrybėlaičių šventė „Ledi diena“, į kurią susirinko kuklus dalyvių ir žiūrovų būrys. Labai liūdnai atrodė garsioji Karalienės Elžbietos tribūna, kurioje sėdėjo keliolika šios šventės dalyvių. Neduok, Dieve, jei koks Lazdijų nepatriotas nusiųstų renginio nuotraukas Karalienės aplinkai, tai būtų nelabai smagu.

Jei jau prakalbome apie hipodromą, tai derėtų pastebėti, jog čia vyksta vaikiški žaidimai. Kai kas turi norą Lazdijuose sukurti mažąją Angliją. Pavadino tribūną Karalienės vardu, sugalvojo, kad reikia eiti toliau – rengti žirgų ir skrybėlaičių šventes, visai kaip monarchės tėvynėje vyksta Karališkasis Askotas (Royal Ascot). Tai – vienas prestižiškiausių renginių Anglijoje, skaičiuojantis trijų šimtų metų istoriją ir garsėjantis ne tik eikliais žirgais, bet ir ypač elegantiškomis damomis. Juokaujama, kad į karališkas žirgų lenktynes susirenka mažiausiai šio sporto mėgėjų, o elegantiškos damos – svarbesnės už eikliausius žirgus. Todėl Royal Ascot dar vadinamos didžiausiu skrybėlių paradu, žiniasklaida mirga ne tiek žirgų greičių rekordais, kiek dailiausių bei originaliausių skrybėlaičių savininkių nuotraukomis.

Ir Lazdijų hipodrome savaitgalį buvo mergaičių ir moterų, pasidabinusių skrybėlaitėmis, tačiau vaizdelis kuklokas, iki karališkojo Askoto – toli kaip iki Mėnulio.

Žinoma, tai, kas vyksta aplink Lazdijų hipodromą, galima įvairiai vertinti, bet derėtų pripažinti, jog hipodromas nemiręs, kad kažkas ten vyksta, nestovi tušti takai ir tribūnos.

Taigi, panašu, jog paminėjome visas praėjusio savaitgalio šventes.

Pasirodo, ne! Noragėlių seniūnijoje esančiuose merės asmeniniuose palociuose vyko dar viena šventė – S. Skvernelio partijos sąskrydis.

Panašu, kad merei tai buvo svarbiausia savaitgalio šventė, nes nei Šeštokai, nei Krosna, nei Seirijai, nei žirgai ir skrybėlaitės merės ir kitų valdžios atstovų savo šventėse nesulaukė.

Ar tai rodo, kad merei partijos kolegos ir partijos šventė yra svarbiau už susitikimus su Lazdijų krašto žmonėmis?

Žinoma, jau leidinukas apie nuveiktus darbus išleistas, visos merės nuotraukos iš renginių sudėtos, tai kam stengtis?

REDAKCINIS STRAIPSNIS (vedamasis) – redakcijos nuostatas atspindintis, jos vardu parašytas, neretai nenurodant konkretaus autoriaus, rašinys, dažnai atsiliepiantis į kokius nors įvykius, paaiškėjusius faktus, tendencijas. Būdinga nedidelė, neretai vienoda visiems leidinio redakciniams straipsniams apimtis, glaustas minčių dėstymas, tezių pobūdžio argumentacija, naudojami publicistinės retorikos elementai. Įprasta pateikti išvadas, apibendrinimus, atspindinčius redakcijos nuostatas. / Žurnalistikos enciklopedija /

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: