Dzūkų žinios

Andrius Černiauskas savęs ieškojo ir užsienyje, ir Lietuvoje, bet atrado sukūręs šeimą

Dalintis:
Andrius Černiauskas
Daug metų atidavęs operatoriaus, žurnalisto darbui, šiandien Andrius – įmonės, kuri užsiima lauko reklamos montavimu, vadovas ir tėtis.

Avantiūristas, ieškotojas, siekiantis pajausti gyvenimo skonį, toks yra alytiškis-kaunietis 38 metų Andrius Černiauskas. Puikiai pažįstamas Alytaus žiniasklaidos žmonėms. Daug metų atidavęs operatoriaus, žurnalisto darbui, šiandien Andrius – įmonės, kuri užsiima lauko reklamos montavimu, vadovas ir tėtis. Tėčio pareigomis vyras, matyt, džiaugiasi labiausiai – tai buvo viena iš jo svajonių.

A. Černiauskas mokėsi neakivaizdžiai. Vienas studijas pavyko baigti, kitų – ne. Dėl darbų gausos teko atsisakyti žurnalistikos mokslų. Bet Tarptautinėje teisės ir verslo mokykloje Andrius baigė verslo, reklamos, vadybos administravimo studijas. Pasak jauno vyro, jo gyvenimas taip susiklostė, jog jis studijuodamas daug dirbo. „Visą laiką derinau darbą ir studijas. Mane geriausiai mokė gyvenimas“, – kalbėjo Andrius.

Pradžioje Andriaus darbas sukosi apie visuomenės informavimo priemones. Alytuje vyras pradėjo dirbti reklamos agentūroje operatoriumi, taip pat dirbo Druskininkų TV, „Lietuvos ryto“ televizijoje Kaune, Vilniaus žiniasklaidos priemonėse. „Bet prieš 15 metų mane paviliojo mieloji Dzūkija. Grįžau į Alytų, įsidarbinau Alytaus regioninėje (dabar Dzūkijos) televizijoje operatoriumi,“ – kalbėjo pašnekovas, vietos televizijoje dirbęs apie 5 metus. „Man darbas turi teikti malonumą. Turi būti įdomus. Jeigu darbas tampa neįdomus ir matau, kad perspektyvoje niekas nesikeis, tuomet ieškau naujų iššūkių“, – atviravo Andrius.

Be darbo Alytaus televizijoje, jaunas vyras dirbo dar du darbus – nekilnojamo turto srityje ir pašto paslaugų įmonėje regiono koordinatoriumi. „Man visada patiko dirbti daugiau nei vieną darbą“, – teigia A. Černiauskas.

Darbai užsienyje

Andriaus žingeidumas vedė jį link to, kad vaikinui norėjosi naujų patirčių ir iššūkių, kurių Dzūkijoje ėmė trūkti. Tą kartą jis nusprendė viską mesti ir išvykti dirbti į užsienį. Susikrovė lagaminą su viltimi pamatyti ir pajausti pasaulį. Jungtinė Karalystė, Pietų Prancūzija, Danija – užsienyje vaikinas praleido 3 metus. Ir štai jis jau vėl Lietuvoje, gyvena Kaune. Užsienyje Andrius braškių nerinko, jis panaudojo savo įgūdžius ir žinias – darė tai, ką geriausia moka – filmuoti ir rašyti. Jungtinėje Karalystėje prisijungė prie Britanijos lietuvių krepšinio lygos, kurioje dirbo operatoriumi, žurnalistu, fotografu. Prisipažįsta – „šiek tiek ir statybose“. Tačiau Prancūzijoje operatoriaus kamerą teko padėti į šoną pusei metų ir praverti privačios jachtos duris. Andrius juokiasi: „Ne, virėju nedirbau, gaminti moku nebent sumuštinius. Užsiėmiau jachtos priežiūra.“ Vaikinas plaukiojo nuo Santropezo iki Monako. Danijoje A. Černiauskas vyko padėti draugui.

Andrius atviras. Grįžus į Lietuvą po kelerių metų pertraukos, nėra paprasta įsivažiuoti. „Ir vėl savęs ieškojau savoje žemėje. Naujas gyvenimo tempas, klimatas. Adaptuotis Lietuvoje reikėjo apie pusę metų“, – sako pašnekovas. Grįžęs į gimtinę, jis įsidarbino pardavimų srityje.

Įmonės vadovas

Šiuo metu A. Černiauskas vadovauja įmonei „Elamidis“, kuri montuoja lauko reklamos iškabas Lietuvoje ir užsienyje (Skandinavijos šalyse). „Man patinka tai, kas yra sunkiau. Šioje srityje kasdien nutinka kažkas naujo. Ir ta kasdienybė tampa įdomesnė“, – sako Andrius.

Vyras gyvena Kaune, bet Alytų vadina savo namais. „Alytuje beveik kasdien lankausi“, –sako A. Černiauskas, per dieną nuvažiuojantis 150 km ir daugiau.

Kaunas nepatiko, bet gyvena Kaune

„Mano širdis yra Alytuje. Nors visada sakiau, kad niekada į Kauną nevažiuosiu gyventi, bet antroji pusė yra kaunietė, tad persikėliau dėl jos“, – kalbėjo Andrius. Jo sužadėtinė Dina nėra tokia avantiūristė, dirba finansų, IT srityje. „Mano antroji pusė pataria koncentruotis į vieną dalyką, o ne į daug. Stengiuosi, bet ne visada pavyksta. Galvoje sukasi daug idėjų, kurias visada norisi čia ir dabar įgyvendinti“, – atvirauja vyras. Andrius yra iš tų žmonių, kuriems svajonės niekada nesibaigs. A. Černiauskas jas vis pamažu pildo. Svajojo apie šeimą ir atžalą – išsipildė. Jo sūnui jau dveji metai. Kitų svajonių vyras neišduoda – sako, kad tiesiog reikia imti ir savaip pildyti.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: