Dzūkų žinios

Lazdijų miesto ir rajono „Gėdos lentos“ naujienos

Dalintis:

Socialiniuose tinkluose yra sukurta paskyra „Lazdijų miesto ir rajono gėdos lenta“, kurioje lazdijiečiai ir rajono svečiai kviečiama kelti informaciją apie Lazdijuose ir kitose rajono gyvenvientėse pastebėtą netvarką.

Per dvi savaites, kai sukurta paskyra, joje paviešinta gausybė Lazdijų miesto ir rajono negerovių, pridėta nuotraukų su akivaizdžiais neūkiškumo vaizdais.

„Dzūkų žinios“, bendradarbiaudamos su socialinių tinklų grupe „Lazdijų miesto ir rajono gėdos lenta“, nuolat viešina pilietiškų žmonių pastebėtas negeroves. Gal tai privers atsibusti patogiai snaudžiančius valdininkus?

Gėdos lenta“:

1. Turistų g. sudaužytas apšvietimo stulpas, statytas ES lėšomis (Dviračių ir pėsčiųjų takų plėtra Lazdijų miesto Turistų gatvėje iki sodų bendrijos „Baltasis“ Lazdijų seniūnijoje Nr. 04.5.1-TID-R-516-11-0002) ir apšvietimo stulpas prie Baltajo ežero. Šviestuvai sudaužyti maždaug prieš 3 metus.

2. Žole apžėlęs, apleistas, visiškai neprižiūrimas pėsčiųjų takas Turistų gatvėje, nuo duonos kepyklos link „Circle K“ degalinės.

3. Išplauti pėsčiųjų tako pagrindai ir sukritusios trinkelės Sodų gatvėje.

4. Vilniaus gatvėje, netoli pašto, pėsčiųjų take baigia išgriūti medžiai.

5. Ne mažiau kaip metai (ar kiek ten) sulaužyti vartai į miesto parką.

6. Sodų ir Taikos gatvių sankryžoje UAB „Lazdijų vanduo“, įrengdama vandentiekį, sugadino šaligatvį ir baigusi darbus jo neatstatė.

7. Nekontroliuojamas motorolerių ir automobilių lakstymas Lazdijų mieste. Praktiškai kiekvieną vakarą po 22 valandos dėl netvarkingų išmetimo sistemų skleidžiamų garsų ir motorolerių lakstymo keliamo triukšmo nėra ramybės. Vos ne kas vakarą ir automobiliai mieste praskrenda didesniu nei 100 km/h greičiu. Už triukšmo normų neatitinkančių transporto priemonių naudojimą KET numatyta techninės apžiūros naikinimas ir nemažos baudos. Policija nekontroliuoja lakstančio jaunimo miesto gatvėmis. Seinų gatvėje teko matyti vaizdą vidury dienos, kai visu greičiu atvažiavęs motoroleris ties parduotuve „Aibė“ nestabdydamas perėjoje su tramplinu lenkė kitą automobilį ir nulėkė link Nepriklausomybės aikštės. Netoli iki nelaimės ir jokios kontrolės. Ar Lazdijai turi per mažai pareigūnų, ar tie, kurie dirba vakarais, į tokius pažeidimus nekreipia dėmesio?

8. Šeštokuose aplink pėsčiųjų tiltą neprižiūrimos viešosios erdvės, peraugusi žolė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: