Dzūkų žinios

Skandalingai pagarsėjęs kalvarijiškis galimai vadovaus naujajai Lazdijų įmonei

Dalintis:
Būsimasis įmonės direktorius sakė, jog gyvena kaime šalia Kalvarijos, todėl važinėti į darbą Lazdijuose jam nebūsią sudėtinga.

Lazdijų rajono savivaldybei labai sunkiai sekasi surasti darbuotojų į laisvas darbo vietas, dar sunkiau tampa, kai reikia ieškoti darbuotojų į vadovaujančius postus. Paprastai Lazdijuose pretendentų nerandama, juos tenka prisikviesti iš kitų savivaldybių.

Antrus metus įsteigta uždaroji akcinė bendrovė „Lazdijų paslaugos“ nuo pat įsteigimo neturėjo vadovo. Kiek buvo skelbta konkursų direktoriaus vietai užimti, visi jie baigdavosi be rezultatų – arba neatsirasdavo pretendentų, arba kandidatai neatitikdavo keliamų reikalavimų.

Paskutinis konkursas buvo sėkmingesnis, nes buvo išrinktas nugalėtojas. Juo tapo 37-erių buvęs Kalvarijos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Karolis Babeckas, skandalingai išgarsėjęs praėjusį balandį, kai „ant trijų raidžių“ viešai pasiuntė Kalvarijos savivaldybės tarybos narius.

Pats K. Babeckas vengė plačiau komentuoti savo naująsias pareigas, teigdamas, jog dar neužbaigti visi formalumui ir paskyrimo naujoms pareigoms jis dar neturintis.

K. Babeckas sakė, jog komunalinių paslaugų sritis jam yra puikiai žinoma, nes, dirbdamas Kalvarijos savivaldybėje, jis kuravo šią sritį ir yra įsigilinęs į ją.

„Mūsų savivaldybėje yra įmonė UAB „Kalvarijos komunalininkas“, kuri teikia panašias paslaugas, man Lazdijuose nebūtų nieko nauja, tik skirtumas tas, jog Lazdijuose yra kuriama nauja įmonė, ten dabar nieko nėra, net kastuvo. Todėl viskas turės prasidėti nuo reikalingo inventoriaus įsigijimo, reiks surinkti darbuotojus“, – sakė K. Babeckas.

Būsimasis įmonės direktorius sakė, jog gyvena kaime šalia Kalvarijos, todėl važinėti į darbą Lazdijuose jam nebūsią sudėtinga.

K. Babeckas su partija „Tvarka ir teisingumas“ dalyvavo savivaldos rinkimuose, buvo išrinktas į Kalvarijos savivaldybės tarybą. Jis yra baigęs agronomijos ir vadybos studijas.

Balandį K. Babeckas pagarsėjo savo necenzūriniais pasisakymais per Kalvarijos savivaldybės tarybos posėdį.

Kalvarijos savivaldybės taryboje susiformavus naujai valdančiajai daugumai, buvo nuspręsta iš posto atleisti administracijos direktoriaus pavaduotoją K. Babecką. Kalvarijos savivaldybės merui Vincui Plikaičiui, atsisakant įtraukti klausimą dėl Kalvarijos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo K. Babecko atleidimo iš pareigų, tai įvykdė tarybos dauguma.

Aistros užvirė po slapto balsavimo procedūros dėl administracijos direktoriaus pavaduotojo Karolio Babecko atleidimo. Rezultatai K. Babeckui buvo negailestingi – 12 tarybos narių balsavus ,,už“, nei vienam tarybos nariui ,,susilaikius“ ar balsavus ,,prieš“, K. Babeckas buvo atleistas iš pareigų, praradus savivaldybės tarybos pasitikėjimą.

Po šio sprendimo savo žodį nusprendė tarti ir pats atleistasis. Politikas neslėpė, jog ruošėsi šiam posėdžiui, nujausdamas galimus rezultatus.

K. Babeckas apeliavo į kiekvieną valdančiosios daugumos narį, klausdamas, ar pastariesiems tikrai nerūpi savivaldybės reputacija ir ar ne gėda dėl jau sklandančių legendų apie savivaldybės veiklą.

Jo teigimu, jau pats metas pagalvoti apie savivaldybės įvaizdį ir kad asmeninės ambicijos siekti postų yra aukščiau norą kurti patrauklią aplinką visiems savivaldybės gyventojams. Atleistas politikas pridūrė, jog reikia kritiškiau vertinti savo kompetencijas ir tęsti pradėtus darbus. Minėdamas savivaldybės reputaciją, politikas pats pasielgė nelabai respektabiliai. Jis visus tarybos narius pasiuntė ant trijų raidžių rusišku keiksmažodžiu ,,иди н***й“, šokiruodamas visus susirinkusiuosius.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: