Dzūkų žinios

Ūkininko pastatytas šiaudinis meškinas – geros nuotaikos porcija

Dalintis:
Iš šiaudų rulonų pastatyta linksma meškino skulptūra patraukia važiuojančiųjų keliu dėmesį ir sukelia jų šypsenas. (Nerijaus Sukacko nuotr.)

Mūsų krašte gyvena nemažai žmonių, kuriems svarbu ne tik jų pačių gerovė, bet ir aplinkinių gera nuotaika. Tai ypač svarbu dabar, kai visus apėmusi depresija dėl kylančių energijos išteklių, maisto ir paslaugų kainų. Vienas iš geranoriškų lazdijiečių – ūkininkas Nerijus Sukackas, sugalvojęs prie kelio pastatyti iš šiaudų rulonų linksmą, beveik keturių metrų aukščio meškino skulptūrą, kuri patraukia važiuojančiųjų keliu dėmesį ir sukelia jų šypsenas.

Paklaustas, kaip kilo mintis pastatyti tokį meškiną, Nerijas pasakojo, jog neseniai naršė Amerikos interneto forumuose ir ten pamatė, kaip amerikiečiai ruošiasi švęsti Helovyną.

„Pamačiau ten didelį meškutį. Sugalvojau, jog tokį galima būtų pastatyti pas mus. Per mūsų kaimą važinėja daug mokyklinių autobusiukų. Pirma mano mintis buvo tokia: vaikai, kurie važinėja tais autobusiukais, turi labai anksti keltis, tai jų nuotaika neturėtų būti labai gera. Gal tada, kai pamatys tokį meškiuką, ta diena jiems bus linksmesnė. Tai prie pat kelio ir pastačiau tą meškutį“, – pasakojo Nerijus.

Nerijus sakė, kad jis, statydamas meškiną, pirmiausia galvojo apie vaikus, o antra mintis, anot jo, buvo susijusi su eismo saugumu jo kaime.

„Pas mus geras kelias, tai dažnas mėgsta greitai važiuoti. Galvojau, kad žmonės gal sumažins greitį, kai pamatys tą meškiną, tada visiems bus saugiau. Manau, kad tai pasiteisino, vairuotojai tikrai prie meškino sumažina greitį, o kai kurie net sustoja apžiūrėti meškino ir prie jo fotografuojasi“, – pasakojo Nerijus.

Paklaustas, ar buvo sudėtinga padaryti tokį didelį meškiną, Nerijus sakė, jog tai tikrai nebuvo sunkus darbas, reikėjo šiaudų rulonus sudėliolti, paskui dar kiek padailinti, šiek tiek sunkiau buvo surasti mažų šiaudų ryšulių – kitkų.

„Meškino statyba daug laiko neatėmė, tai nebuvo sudėtingas darbas, tai nieko man visai nekainavo, bet smagu, kad jis pakelia visų nuotaiką. Toks ir buvo mano tikslas“, – pasakojo Nerijus.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: