Dzūkų žinios

Antikorupcijos komisija vertins ligoninės darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos aprašą

Dalintis:
Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ričardas Dulskas.

Lazdijų rajono savivaldybės antikorupcijos komisija vertins savivaldybei priklausančios viešosios įstaigos „Lazdijų ligoninė“ personalo darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos aprašą. Ligoninės vadovas dėl to nemato jokių problemų ir tik sveikina tokį svarstymą.

Įvertinti minėtą įstaigos dokumentą antikorupciniu požiūriu nutarta po to, kai buvo gauta informacijos apie tai, jog minėta tvarka galėjo būti patvirtinta, tinkamai jos neišdiskutavus su įstaigos darbuotojų profesinių grupių įgaliotais atstovais, taip pat kad minėta tvarka atskiroms personalo grupėms galimai sudaro geresnes darbo apmokėjimo sąlygas nei likusiems įstaigos darbuotojams.

Komisijos sprendimas įvertinti antikorupciniu požiūriu minėtą įstaigos dokumentą nereiškia, kad Komisija kvestionuoja tokio dokumento teisėtumą ar tai, kad dokumente skelbiamas turinys yra ydingas.

Kaip teigė komisijos pirmininkas Ričardas Dulskas, Antikorupcijos komisijos veiklos nuostatuose teisės aktų, jų projektų antikorupcinis vertinimas yra numatytas kaip Komisijos veiklos sritis, siekiant užtikrinti savivaldybės ir jos įstaigų veiklos skaidrumą, nulinės korupcijos siekiamybę bei padėti įstaigų vadovams tinkamai suvaldyti korupcijos rizikas bei užkardyti korupcijos apraiškų galimybę pačioje ankstyviausioje rizikos stadijoje.

Komisijos pirmininkas teigė, jog informacija apie būsimo posėdžio datą bus papildomai paskelbta Lazdijų rajono savivaldybės interneto svetainėje adresu www.lazdijai.lt.

Lazdijų ligoninės laikinasis vadovas Vladimiras Jelisevevas teigė, jog apie numatomą svarstymą jis buvo informuotas.

„Mūsų darbuotojų apmokėjimo tvarkos aprašas yra viešas, jį galima surasti mūsų interneto svetainėje. Kiekvienas su juo gali susipažinti. Dar nėra darbo tvarkos. Nematau dėl to problemos, tegul tikrina, aš nieko nematau bloga, tegul tikrina, tai dviguba kontrolė. Jei jie galvoja, kad turi daugiau kompetencijų šiuo klausimu nei šią tvarką rengusi komanda, tai tegul domisi. Aš tik sveikinu tą dalyką, kitą kartą bus galima kreiptis pagalbos į Antikuropcijos komisiją, kai rengsime kokius nors nuostatus. Kiek žinau, komisija gavo slaugytojų skundą, jis turėjo būti įregistruotas DVS sistemoje, nesvarbu, ar jis pasirašytas, ar anoniminis. Tegul svarsto“, – kalbėjo V. Jelisejevas.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: