Dzūkų žinios

Nesulaukęs geranoriškumo Lazdijuose, jaunuolis verslą perkėlė į Vilnių

Dalintis:

Arba kaip rajono valdžia „pritraukia“ verslą į Lazdijus

Iš Lazdijų kilęs Karolis įsigijo maisto ruošimo įrangą ant ratų ir vasaros pradžioje nusprendė Lazdijuose plėtoti maisto gamybos verslą.

Merė ir rajono vadovai, prieš rinkimus garsiai kalbėję apie aktyvesnį verslo pritraukimą į Lazdijus, tikrovėje elgiasi priešingai. Toli pavyzdžių ieškoti nereikia – prieš porą metų iš Dumblio buvo išprašyti baldus gaminę verslininkai, šią vasarą mūsų žemietis, panoręs Lazdijuose organizuoti savo verslą, liko it musę kandęs – rajono valdžia nesugebėjo jam sudaryti sąlygų Lazdijų rajone plėtoti savo verslą, kuris naudingas ir patiems rajono gyventojams.

Tiesa, po jaunuolio žodinių ir raštiškų diskusijų su rajono vadovais buvo nuspręsta pakeisti prekybos vietų išdėstymo tvarką, tačiau tai ilgai užtruko, iki šiol sprendimas nepriimtas, todėl, laiku nesulaukęs valdžios sprendimų, jis buvo priverstas atsisakyti verslo idėjos Lazdijuose.

Norėjo gaminti mėsainius

Iš Lazdijų kilęs Karolis įsigijo maisto ruošimo įrangą ant ratų ir vasaros pradžioje nusprendė Lazdijuose plėtoti maisto gamybos verslą.

„Įsigijau labai estetišką, spalvingą automobilį, kuriame ketinau gaminti mėsainius ir kitą šiltą maistą. Kadangi esu gimęs ir augęs Lazdijuose, o čia tokių paslaugų iki šiol niekas neteikė, nusprendžiau, jog verslą plėtosiu savo gimtinėje“, – pasakojo Karolis.

Jis teigė, jog pradžioje pasidomėjo viešojoje erdvėje esančia informacija, kuriose Lazdijų vietose galima būtų pasistatyti maisto automobilį. Paaiškėjo, jog tuo metu prekiauti maistu iš automobilio buvo leidžiama tik Lazdijų turguje ir vienoje Miesto parke esančioje erdvėje.

„Man šios vietos pasirodė labai nepatrauklios, juolab, jog vieta Miesto parke labai sunkiai privažiuojama, todėl ėmiau galvoti apie kitas galimas vietas. Man ypač patiko Dainavos gatvėje esanti vieta šalia bažnyčios, netoli gimnazijos. Ta vieta man labai artima, nes esu čia užaugęs. Kreipiausi į rajono valdžią, prašydamas gauti leidimą prekybai šioje vietoje“, – pasakojo Karolis.

Leidimo negavo

Tačiau jis gavo atsakymą iš savivaldybės, jog šioje vietoje prekiauti negalima, neva dabar rengiamas dokumentas dėl galimų prekybos vietų.

„Kai gavau tokį atsakymą, supratau, jog nėra konkretaus laiko, kada savivaldybė patvirtins naujas vietas ir aš turėsiu didesnį vietų pasirinkimą, todėl ieškojau kitų galimybių. Man pasiūlė įsikurti Veisiejuose“, – pasakojo Karolis.

Veisiejuose jam pasiūlė dvi vietas – laisvoje per 80 kv. m erdvėje šalia vienos maitinimo įstaigos ir parke. Kaip paaiškėjo, jog šalia maitinimo įstaigos įsikurti nėra galimybės, nes ją neva nuomojosi ši įstaiga, o vieta parke, Karolio nuomone, tokiai veiklai nebuvo tinkama, nes pro ją praeina mažai žmonių.

Tada į prekybos vietos paieškas įsitraukė ir Karolio mama. Ji surado neva laisvą vietą Lazdijuose, šalia vieno grožio salono.

„Ta vieta buvo tikrai gera, atvažiavau ten ir pasistačiau automobilį. Pradėjome gaminti maistą, sulaukėme gausybės lankytojų. Tačiau džiaugsmas truko tik vieną dieną. Atvyko savivaldybės darbuotojai ir pareiškė, jog čia prekiauti negalima“, – pasakojo Karolis.

Mama kalbėjosi su vicemeru

Vaikinas pasakojo, jog apie prekybos problemas Lazdijuose Karolio mama papasakojo merės pavaduotojui Valdui Mikelioniui, kuris, apie tai sužinojęs, labai nustebo.

„Nežinau, ar vicemeras prisidėjo prie to, kad rugsėjo pabaigoje rajono valdžia pagaliau papildė prekybos vietų sąrašą, įtraukdama ir man priimtinas vietas. Aš negalėjau laukti, kada jie priims tą sprendimą, verslas vyksta čia ir dabar. Mano automobilis dabar stovi sostinėje ir gamina maistą vilniečiams. Šioje istorijoje matau vieną pliusą, kad, ko gero, problemos, su kuriomis susidūriau Lazdijuose, galimai pagreitino Lazdijų valdžios sprendimą, ir kitiems verslininkams Lazdijuose bus geriau“, – kalbėjo Karolis.

P. S. Savivaldybė dar nepakeitė prekybos tvarkos viešosiose vietose, tačiau jau parengtas Tarybos sprendimo projektas, pagal kurį prekiauti turėtų būti leidžiama 25-iose rajono vietose.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: