Dzūkų žinios

Kokias klaidas žmonės rinkdamiesi naują čiužinį daro dažniausiai?

Dalintis:

Turbūt sunku rasti žmogų, kuris nesutiks, kad čiužinys yra reikšmingiausia ir daugiausiai įtakos mūsų miegui, poilsiui ir patogumui suteikianti lovos dalis. Nuo čiužinio priklauso mūsų poilsio ir miego kokybė, o tai yra labai svarbu mūsų sveikatai, savijautai ir pilnavertiškam gyvenimui. Tiesa, čiužinių rinkoje – apstu. Dėl šios priežasties, pasirinkti sau tinkamiausią ir kokybiškiausią ne visada pavyksta taip greitai, kaip norisi. Tai didžiulis darbas, reikalaujantis nemažai laiko, apmąstymų ir svarstymu. Vis dėlto, dažnas rinkdamasis naują čiužinį daro nemažai klaidų, kurios vėliau tampa diskomforto ir nusivylimo priežastimi. Šiame straipsnyje pakalbėsime apie dažniausiai daromas klaidas, su kuriomis susiduriama renkantis čiužinius bei kaip tokių klaidų išvengti. 

Čiužinio pirkimas aklai pasikliaunant kitų patirtimis 

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kitaip, iš tiesų, čiužinio pasirinkimas yra labai individualus ir asmeniškas dalykas. Kiekvienas turi skirtingą kūną bei skirtingus, unikalius ir asmeninius poreikius, tad, pirkti pasikliaunant vien tik kitų patirtimi yra labai klaidinga. Vieni mėgsta minkštus čiužinius, o kiti ant tokių net negali gulėti. Lygiai taip pat, vieniems dėl vienų ar kitų priežasčių gali būti reikalingas kietesnis čiužinio modelis. Taip pat, daug įtakos tinkamo čiužinio pasirinkimui gali turėti ne tik žmogaus svoris, bet ir dažniausiai naudojama miego poza, turimos ligos. Tuo tarpu, pasikliaudami draugų ar pažįstamu patirtimi ir pasirinkę čiužinį aklai pagal jų pasiūlymus, galite nusivilti. 

Siekiant išvengti to, naudinga išgirsti aplinkinių patirtis, atsiliepimus, bet galutinį sprendimą priimti atsižvelgiant į savo asmeninius poreikius bei norus. 

Per kieto čiužinio pirkimas 

Visuomenėje dažnai sklando mitas, kad reikėtų pirkti kuo kietesnį ir tvirtesnį čiužinį. Esą, toks čiužinys yra naudingesnis sveikatai, o taip pat, jis ne taip greitai susidėvi ir ilgainiui, panaudojus suminkštėja. Paskutinis faktas gali būti tiesa, tačiau, pats kietesnio čiužinio pirkimo faktas yra klaidingas ir klaidinantis. Pasirinkdami sau per kietą čiužinį galite susidurti su diskomfortu, nugaros, pečių ar net klubų skausmais. Jei nemėgstate kieto pagrindo miegui, poilsis gali tapti tikra kančia. Taip pat, per kietas čiužinys neefektyviai prisitaiko prie kūno formų, o tokiu būdu, raumenys esantys aplink stuburą turi kompensuoti tinkamos atramos trūkumų. Tad, po nakties miego, greičiausiai tektų atsibusti ir su nemažu nugaros skausmu.

Tinkamiausias bus tas čiužinys, kuris visiškai atitiks jūsų komforto suvokimą ir poreikius. Nėra vieno universalaus čiužinio, arba jį sunku rasti, kuris puikiai tiktų visiems. Tad, vertėtų daugiau laiko skirti paieškoms. 

Pirkimas remiantis tik kaina 

Niekas neleis sumeluoti, kad čiužinys yra tikrai nemaža investicija. Kokybiški, geri ir patogūs, iš kokybiškų ir patvarių medžiagų pagaminti čiužiniai gali kainuoti tikrai nemažai. Kaina priklauso ne tik nuo čiužinio tipo, bet ir nuo dydžio. Pavyzdžiui, mažesni čiužiniai 90×200 cm dydžio, tikrai bus pigesni nei čiužiniai 140×200 cm dydžio. Dėl to, prieš renkantis visada labai svarbu nubrėžti savo biudžetą. Tačiau, itin dažnai žmonės renkasi brangesnį ar net brangiausią čiužinį aklai, tikėdami, kad didelė kaina visiškai nulemia gaminio kokybę. Taip, dažnu atveju, brangesni čiužiniai yra kokybiškesni, tačiau, tai nereiškia, kad pigesni modeliai yra neverti dėmesio ir negali būti kokybiški. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis ne pagal didžiausią kainą ar moderniausią ir stilingiausią čiužinio dizainą, o pagal tai, iš ko čiužinys yra pagamintas. Čiužinio medžiaga, užpildas privalo būti kokybiški ir patvarus. Dažnu atveju, didelę kainą gali nulemti ir garsu gamintojo vardas, nors pats čiužinys bus niekuo neišsiskiriantis iš kitų.

Pirkimas pagal spyruoklių skaičių 

Spyruokliniai čiužiniai – vieni iš dažniausiai naudojamų ir populiariausių čiužinių. Jie yra užpildyti spyruoklėmis, kurios ir garantuoja komfortą miego metu. Tačiau, žmonės rinkdamiesi spyruoklinius čiužinius neretai daro klaidą. Dauguma tiki, kad didesnis spyruoklių skaičius čiužinyje yra lygus aukštesnei jo kokybei. Vis dėlto, tuo pasikliauti nereikėtų, nes čiužiniuose yra naudojamos skirtingų tipų, formų, technologijų spyruoklės. Tokio tipo čiužinio kokybė ir patogumas taip pat priklausys ir nuo spyruoklių storio, todėl, nereikėtų aklai rinktis daugiausiai spyruoklių turinčio čiužinio, giliau nepasidomėjus apie čiužinyje naudojamas spyruokles bei jų ypatybes. 

Jei ieškote naujo čiužinio, tikime, kad šie keli patarimai padės jums išvengti klaidų ir čiužinio pirkimas bus sklandus. Taip pat, rekomenduojame užsukti į Varle.lt internetinį prekybos centrą, kuriame rasite tikrai platų ir įvairių čiužinių pasirinkimą. Čia visada žemos kainos!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: