Dzūkų žinios

Kalėdų kryptis – Druskininkai

Dalintis:

Kamščiai gatvėse? Purvini šaligatviai? Nėra vietos automobiliui pastatyti, o dar ir mokėti reikia? Eilės prekybos centruose? Amžinas skubėjimas, bėgimas, vėlavimas? Jei nors į du teiginius atsakėte teigiamai, tuomet kuo skubiau belieka rinktis mūsų šventinį pasiūlymą – „Kalėdų kryptis – Druskininkai“.

Rinkitės: spūstys ir eilės ar ramus švenčių laukimas?

„Tikrai, mūsų kurorte jokių spūsčių, automobilius parkuojame nemokamai, viskas pasiekiama pėsčiomis, grožintis šventiniais kurorto papuošimais, tyla ir jauki ramybė laukiant didžiųjų metų švenčių, – šypsosi Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. – Dovanas artimiesiems čia išsirinksite vienetines, sukurtas kurorto menininkų, ramiai pasivaikščiosite, pasilepinsite SPA procedūromis ir gardžiai pavalgysite kavinėse be jokių eilių! Viską darome, kad mūsų gyventojai, namo sugrįžtantys šeimos nariai ir visuomet laukiami miesto svečiai pasitiktų gražiausias metų šventes be jokio streso, su gera nuotaika ir išsineštų įsimintinus įspūdžius.”

Nemokama kelionė kalėdiniu ekspresu su viskas įskaičiuota

Šįmet Druskininkai paruošė penkių šventinių reisų į Kalėdas Druskininkuose paketą, pilną muzikos, linksmų pramogų, spindesio, kvapų ir skonių. Reisai organizuojami savaitgaliais, tad tereikia paskubėti rezervuotis bilietus į kalėdinį ekspresą – visi bilietai nemokami!

Pagrindinis atvykimo peronas į Pramogų aikštę jau kalėdiškai šviečiasi ir dabinasi. Atvykus čia, ranka bus pasiekiamos svarbiausios stotys: Kalėdų eglė, Kalėdų Senelio rezidencija, Kalėdinis prekybos miestelis ir kitos. Jei lauksite atvykstančių draugų, laikas neprailgs Švenčių laukimo salėje: žaismingai fotosesijai kvies mieli ir minkšti gyvi žaislai, šokti ir dainuoti – išdykėliai mimai-elfai, žėrinčiu spindesiu akins veidrodinės skulptūros.

Čia pat, vagone-restorane, už simbolinę paramą senoliams galėsite pasivaišinti maltiečių išvirta karšta sriuba arba užsukti papietauti į netoliese esančias kavines, kurios parengusios meniu ir vegetarams, ir išrankiesiems gurmanams . O jei atvyksite su naminiu gyvūnu, žinokite, kad Druskininkai jiems ypatingai draugiški, kartu svetingai apgyvendina ir turi paruošę subalansuotą pagal jų poreikius valgiaraštį. Švenčių proga savo šunelį galėsite pavaišinti netgi alumi – vištienos ar jautienos skonio.

Pirmoji stotis – Kalėdų eglės įžiebimas

Pirmajam šventiniam reisui siūlome išskirtinę kelionę į Kalėdų eglės įžiebimo šventę. Gruodžio 2 d. 17.30 val. ekspresas atvyks į stotį „Kalėdų eglė“. Kalėdų kryptį į Druskininkus Seneliui Kalėdai padės surasti Šaunusis Nykštukėlis, didieji elfai, lazermenai, šiuolaikinės technologijos, specialieji efektai ir visas būrys pagalbininkų: Viduramžiai.lt, Evita, Amanda, Ema, Indraya, Rūta Kotryna ir Ronata. Kartu su egle nušvis ir tradicinis, savo fantazija ir išradingumu garsėjantis Kalėdinių eglučių parkas, kurį kuria auksarankiai bendruomenės nariai.

Senelis Kalėda pakvies mažuosius į savo rezidencijos atidarymą. Čia vaikų laukia kalėdinių stebuklų ir juoko kupini susitikimai! Stotis „Kalėdų Senelio rezidencija“ įsikūrusi prie gražiosios miesto eglės ir šviečia iš tolo, tad kryptį, kaip ją rasti, tikrai pamatysite! Pasukę į dešinę rasite Kalėdų Senelį, o pasukę į kairę – Kalėdų dirbtuvėles.

Muzikinis vagonas ir kiti kelionės atradimai

Į Pramogų aikštę atvyks ir Muzikinis vagonas. Keleivių įlipimas – kiekvieną šeštadienį 19 val. Į šventinius koncertus kvies Evita Cololo, Indraya, Amanda. Pirmąją Kalėdų dieną šventinį nuotaikingą pasirodymą surengs žavioji Katažina, kviečianti pasidžiaugti gyvenimu ir paklausyti melodingų dainų.

Tradicinės kalėdinės giesmės ir populiari kalėdinė klasika skambės stotelėje “Druskininkų bažnyčia”. Antrąją Kalėdų dieną čia koncertuos airis Denis McLaughlin (Airija), kuris kartu su Styginių kvartetu (Lietuva) ir grupe „Baltos varnos“ parengė specialią šventinę programą.

Jauniesiems aktyvaus judesio gerbėjams pristatome naujieną – nuotykius kalėdiniame orientaciniame žaidime vaikams “Orientaciukai”. Laukia kelionė su daug galvosūkių, užduočių ir, žinoma, stotelių! Juk šįmet keliaujame ne tik į Druskininkus, bet ir po juos! Neliks nuskriaustos ir šeimos, tik verta paskubėti registruotis, nes bilietai į šį reisą paprastai išperkami labai greitai.

Reisas į Dovanų pasaulį

Jei ieškote kalėdinių dovanų ar gardumynų, išlipkite perone „Kalėdinis prekybos miestelis“, kuris įsikurs Pramogų aikštėje prie eglės ir nusidrieks per visą Vilniaus alėją. Čia rasite visko, ko širdis geidžia: saldžių kvepiančių spurgyčių, karšto šokolado su balta kaip pienas puta, džiovintų vaisių ir kitų skanumynų bei unikalių dirbinių šventinėms dovanėlėms. Ir svarbiausia, jokių eilių! Beje, į Dovanų pasaulį organizuojamas specialus reisas, nes gruodžio 10 d. 11 val. atsidaro speciali Kalėdų dovanų mugė, kuri visą dieną veiks Amatų centre „Menų kalvė”. Tikrai reta proga atrasti kažką gražaus ir netikėto!

Pasirūpinę dovanomis, būtinai užsukite į greta esančius Čiurlionių namelius ir praleiskite jaukią popietę prie tikros žaliaskarės su kvapnia arbata “Kalėdų eglaitė Čiurlioniu namuose”.

Bet kokios būtų Kalėdos, jei mūsų svečiai liktų be dovanų? Jau gruodžio 1-ąją startuos akcija „Advento kalendorius“, kurios metu kasdien iki pat Kalėdų skirtinguose Lietuvos miestų paštomatuose bus galima atrasti ypatingą „Bilietą į Druskininkus“ – dovanų čekį skaniai pavalgyti, pasilepinti SPA procedūromis ar smagiai praleisti laiką su šeima kurorte. Kalėdų rytą bus galima rasti ypač vertingą bilietą, kuris dovanos 2 nakvynes dviem asmenims viename iš Druskininkų objektų. Sekite informaciją www.kaledoskurorte.lt!

Ir tai dar ne viskas! Druskininkiečiai ir miesto svečiai savo draugą Druskininkuose galės nemokamai pavaišinti kava. Šiai akcijai skirta net 500 nemokamos kavos puodelių. Viskas, ką tereikia padaryti, tai nueiti į puslapį www.kaledoskurorte.lt., įrašyti draugo e. pašto adresą ir jis gaus koduką, su kuriuo kavinėje „City Coffee“ nemokamai gaus kavos puodelį. Akcija prasidės gruodžio 2 d. ir tęsis iki Kalėdų.

Šventinis reisas į Naujus Metus

Paskutinis kalėdinio ekspreso reisas bus organizuojamas į Naujus Metus. Senuosius kviečiame palydėti su klasikine muzika: beveik pusę amžiaus Druskininkuose gyvuojančią senųjų metų palydų tradiciją pratęs Valstybinis Vilniaus kvartetas, kartu su juo koncertuos vienas pačių ryškiausių fortepijono virtuozų ir talentingiausių Lietuvos pianistų Lukas Geniušas ir kontraboso dainius Donatas Bagurskas. Na, o ateinančius Naujuosius vainikuos spalvingų fejerverkų salvės.

„Kelionė su šeima, spontaniškas turas su draugais ar tiesiog vizitas pas artimuosius – šventinis laikotarpis startuoja jau netrukus, tad tiesiog sėskite į kalėdinį ekspresą ir lėkite pas mus,“ – kviečia Druskininkų savivaldybės Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėja Vaiva Žagunienė, primenanti, kad visos kelionės nemokamos, o gerai praleistas laikas ir turiningas laisvalaikis – garantuotas.

Visų kelionių tvarkaraštį rasite www.kaledoskurorte.lt. Peržiūrėkite ir išsirinkite, kada norite keliauti!

Laukiame atvykstant ir linkime malonių kelionių!

Ramunė Tarandė

DKC reklamos ir komunikacijos vyriausioji specialistė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: