Dzūkų žinios

Juškelių šeima Lazdijuose sukūrė didmiesčiams nenusileidžiančią grožio salą

Dalintis:
Neringa ir Rimas Juškeliai
Neringa ir Rimas Juškeliai atvėrė naujo grožio salono „Iglė“ Lazdijuose duris.

Tie, kas tikrai nori rimtai dirbti ir plėtoti verslą savo krašte, sukurdami naujas darbo vietas ir teikdami paslaugas savo krašto žmonėms, visada suranda būdų tai įgyvendinti, net ir negaudami paramos iš rajono valdžios.

Lazdijiečiai Neringa ir Rimas Juškeliai savo darbu įrodė, jog ir Lazdijuose gali atsirasti modernus ir estetiškas grožio paslaugų salonas, teiksiantis įvairias paslaugas lazdijiečiams ir kitų vietovių gyventojams.

Vietoj senojo tiro Lazdijų miesto parke per trumpą laiką, lyg mostelėjus burtininko lazdele, atsirado patrauklaus dizaino pastatas, į kurį nuo šiol skubės tie, kam svarbu gerai atrodyti ir puikiai jaustis.

Grožio salonas „Iglė“ pavadintas savininkų Juškelių jauniausiosios dukros vardu, jame bus teikiama gausybė grožio paslaugų. Taip pat salono savininkai planuoja imtis ir socialiai atsakingos veiklos – teiks specialias paslaugas senjorams, neįgaliesiems, sunkiai gyvenantiems lazdijiečiams.

Apie tai, kaip kilo mintis Miesto parke atidaryti grožio saloną, su kokiais iššūkiais teko susidurti ir kokių paslaugų gali tikėtis salono klientai, kalbamės su šios idėjos autore Neringa Juškeliene.

Kaip Jums kilo mintis įrengti Lazdijuose grožio salą?

– Grožio paslaugų srityje dirbu jau 22 metus. Vis pasvajodavau, kad norėčiau sukurti kažką tikrai savo. Galvoje vis sukdavosi mintys apie modernų, erdvų grožio saloną. Tačiau vis nebūdavo laiko ar nerasdavau tinkamos vietos. O čia taip nutiko, kad visai netyčia pasitaikė proga ir ekspromtu radome bei įsigijome visiškai netikėtą vietą, buvusį tirą Miesto parke. Tai ir buvo ta tinkama vieta svajonei įgyvendinti. Patalpos buvo visiškai apleistos, bet gerai, kad tai atskiras pastatas, kurį visą galima skirti grožio sričiai.

Akivaizdu, jog tokiam salonui įrengti reikia nemažai lėšų, laiko, fantazijos. Kiek laiko užtruko įrengti šį saloną?

– Pradėjome viską pernai pavasarį, gegužės mėnesį. Vėlavo darbininkai, medžiagų neturėjom, nes buvo tas laikas, kai dėl pandemijos viskas sustojo. Samdėme labai nedaug darbininkų, beveik viską savo rankomis padarė mano vyras Rimas. Net ėmėsi ir tokių darbų, kurių dar nebuvo tekę dirbti. Mokėsi, ieškojo sprendimų, konsultavosi su specialistais. Pandemija pakoregavo net ir salono vidaus išdėstymą, erdvių dydį. Norėjosi pastatyti taip, kad atsiradus vėl griežtesniems reikalavimams atitiktumėm plotų, skirtų klientams, reikalavimus.

Kas parengė salono projektą, sukūrė visą interjero dizainą?

– Iš pradžių bandžiau ieškoti interjero dizainerės, tačiau pradėjusi gilintis, ko norėčiau pati, priėmiau sprendimą, kad tokios paslaugos reikia atsisakyti. Visus šiuos metus daug domėjausi, ieškojau įkvėpimo interneto platybėse, derinau spalvas ir faktūras. Manau, visa tai pavyko išdailinti su kaupu.

Pastato projektą darė architektė Laura Urbanskaitė. Ji parengė tris variantus, pateikė vizualizacijas. Mes išsirinkome vieną iš jų, kuri įsilieja į aplinką. Šalia parkas su šimtamečiais medžiais, norėjosi atverti langus į jo pusę, todėl visa pastato dalis nuo parko pusės yra stiklinė, su didele terasa.

Kas Jums finansiškai padėjo?

– Sulaukėme paramos, turėjome savo lėšų, ėmėme paskolą iš banko ir patys labai daug dirbome. Visa šeima pridėjo savo rankas prie šio projekto. Net abu vyresnieji sūnūs gelbėjo.

Kodėl pavadinote grožio saloną „Iglės“ vardu?

– Turime du vyresnius sūnus ir jaunėlę dukrą Iglę, kurios vardu ir pavadinome savo saloną. Jos vardas labai trumpas, nereikia nieko išradinėti, ir žmonėms nebus sunku atsiminti. Gal ir pati Iglė, kai užaugs, norės sekti mano pėdomis ir dirbti grožio srityje.

Kokias paslaugas pati mokate teikti?

– Kerpu tiek moteris, tiek vyrus, tiek ir vaikus, darau keratinines garbanas, keratininį tiesinimą, įvairias plaukų atstatomąsias procedūras, kerpu karštomis žirklėmis, priauginu plaukus.

Suprantu, kad plaukų priežiūros paslaugas salone teiksite Jūs pati. O kokios dar paslaugos lauks klientų?

– Atskirame kabinete atliksime manikiūro bei pedikiūro procedūras, taip pat bus kosmetologinis kabinetas, kur bus atliekamas ilgalaikis makiažas, kobido masažas, įvairus spektras jauninančių procedūrų. Nuolat dirbs trys specialistės, puikiai išmanančios savo darbą. Jei bus poreikis, kviesime ir daugiau aukščiausio lygio meistrų. Šiame salone iš viso numatytos penkios darbo vietos.

Ar tokių paslaugų Lazdijuose trūksta?

– Tikrai trūksta. Norėčiau, kad klientai, atėję į mūsų saloną, visas paslaugas gautų vienoje vietoje. Kad paslaugos būtų kokybiškos, kad klientas ateitų ne tik pasigražinti, bet ir pailsėti, pabėgti nuo rutinos. Kiek žinau, kai kurios moterys dėl tam tikrų grožio paslaugų važiuoja į Marijampolę, Druskininkus, Alytų. Manau, kad dabar joms ten važinėti nebereiks, nes viskas bus Lazdijuose.

Kas bus Jūsų klientai?

– Manau, kad daugiausia klientų ir bus iš Lazdijų, tačiau tikiu, jog atvažiuos ir iš Druskininkų bei Alytaus. Turiu nemažai klientų iš Punsko bei Seinų krašto, kurie atvažiuoja pas mane jau daug metų. Bus nemažai tų pačių klientų, kurie pas mane lankosi nuo seno. Labai lauksime visų norinčių.

Ar paslaugų kainos pas Jus bus patrauklios?

– Nuo pavasario daugelis grožio srities specialistų pakėlė paslaugų kainas. Aš tikrai sakau ir pažadu, kad kainų nekelsiu, nes suprantu, kad daugeliui žmonių dabar tikrai sunku. Jei įrengiau naują grožio saloną, tai nebūtinai turiu kelti kainas, kad jis greičiau atsipirktų. Noriu, kad žmonės norėtų čia ateiti, kad jiems tai būtų lyg antri namai.

Ateityje galvoju ir apie paslaugas neįgaliesiems, senjorams, planuosime jiems įvairias labdaros akcijas, gal bus viena diena, kai jiems paslaugas teiksime už gerokai mažesnę kainą.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: